Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συντρόφους Γ. Δημητράκη, Κ. Σακκά, Δ. Συριανού [Θεσσαλονίκη]

Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας και της συντρόφισσας μας, και καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 9:00

Στις 12 Ιουνίου 2019 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς για την απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής ανεφοδιασμού του ATM στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Λίγο αργότερα, συλλαμβάνεται για την ίδια υπόθεση και η συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού με την κατηγορία της συνέργειας.

Στις 16/9/19 πραγματοποιήθηκε η δίκη σε πρώτο βαθμό με ποινές 11,5 χρόνια για τον Γιάννη Δημητράκη, 7 χρόνια και 10 μήνες για τον Κώστα Σακκά, και 2 χρόνια για την Δήμητρα Συριανού. Έκτοτε οι σύντροφοι κρατούνται ο πρώτος στις φυλακές Δομοκού και ο δεύτερος στον Κορυδαλλό.

Στις 24/5 ο Γιάννης Δημητράκης δέχεται, μέσα στη φυλακή, δολοφονική επίθεση με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους κρατούμενους και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Λαμίας σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρόλο που διαφεύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, αλλά και μετά την επιστροφή του πίσω στις φυλακές Δομοκού, η κατάσταση της υγείας του θεωρείται μέχρι και σήμερα σοβαρή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για μόνιμες βλάβες. Ενώ οι θεράποντες ιατροί κάνουν σύσταση για περαιτέρω και εξιδεικευμένη φροντίδα, την οποία δεν μπορεί να λάβει στο περιβάλλον της φυλακής.

Τη Δευτέρα 6/9 θα εκδικαστεί η υπόθεση της απόπειρας απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής ανεφοδιασμού του ATM στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σε δεύτερο βαθμό.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας και της συντρόφισσας μας, και καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 9:00.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ Κ. ΣΑΚΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ Δ. ΣΥΡΙΑΝΟΥ

ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License