Όλοι/ες στον δρόμο – Όλοι/ες στον αγώνα [ΔΕΘ 2021]

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά- μαζική- οργανωμένη και δυναμική συμμετοχή στην συγκέντρωση στη Καμάρα το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 18:00 στην Θεσσαλονίκη

post image

Όλοι/ες στον δρόμο – Όλοι/ες στον αγώνα

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σε ένα πλαίσιο βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερη με την πανδημία.

Μέσα στη συνθήκη του 4ου κύματος COVID-19, με νωπές για τον εργαζόμενο λαό τις μνήμες από το καπιταλιστικό-κυβερνητικό έγκλημα των πυρκαγιών που κατέστρεψαν λαϊκές περιουσίες, μικροκαλλιεργητές και την φύση σε μεγάλο κομμάτι του τόπου μας.

Με 40.000 μαθητές έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους ταξικούς φραγμούς να οξύνονται ακόμη περισσότερο, τραβώντας στο περιθώριο τα παιδιά των εργατικών- λαϊκών οικογενειών.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει το κλίμα από την συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, το οποίο εκφράστηκε και μέσα από τον ανασχηματισμό που δίνει μήνυμα συνέχισης της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της κρατικής-κατασταλτικής τρομοκρατίας.

Την στιγμή που το τσουνάμι αύξησης των τιμών σε βασικά αγαθά-ψωμί,καφές- και ενέργεια-50% αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ γίνεται γνωστό, ο Μητσοτάκης στις 11 Σεπτέμβρη με κεντρικούς χορηγούς τη ΔΕΗ και την Aegean Airlines- πρόσφατα έλαβε 120 εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση από τα χρήματα του εργαζόμενου λαού- θα ανακοινώσει μέτρα που αφορούν το σύνολο του εργαζόμενου λαού και τις επιχειρήσεις.

Με «πλάτη» τα 40 δις. Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία προμηνύουν σκληρά προαπαιτούμενα αντίστοιχα του αντεργατικού και αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, για να ενισχύσουν τις παραδοσιακές οικογένειες της ντόπιας εξαρτημένης πλουτοκρατίας και να βαθύνουν ακόμη περισσότερο την οικονομική εξάρτηση από τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό

Οφείλουμε να μετατρέψουμε την φετινή 85η ΔΕΘ, από σημείο ανακοίνωσης των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης κατ’εντολήν των εγχώριων και διεθνών αφεντικών της, σε πλατύ σημείο συνάντησης και αντίστασης του εργαζόμενου λαού και των οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος.

Σε προσκλητήριο αγώνα για ενίσχυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, με προσλήψεις υγειονομικών, αντίστασης στην αναστολή εργασίας, για δωρεάν τεστ για όλο τον λαό, ανοίγματος νέων νοσοκομείων για να αντιμετωπίσει ο εργαζόμενος λαός το 4ο κύμα της πανδημίας στο οποίο βρισκόμαστε.

Σε σημείο διεκδίκησης δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ανατροπής της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, συνολικά της πολιτικής που βάζει ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία μέσα από το νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη.

Να σμιλευτεί η ενότητα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας να τεθούν τα θεμέλια για την συγκρότηση του αναγκαίου εργατικού- λαϊκού μαχητικού πόλου αντίστασης και διεκδίκησης, έκφρασης της λαϊκής οργής και δυσαρέσκειας, τόσο απέναντι στις καλένδες της σοσιαλδημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ- όσο και στο βολικό για το σύστημα αντιεμβολιαστικό- σκοταδιστικό-αντιδραστικό κίνημα που μέσα στις τάξεις του συγκροτούνται φασιστικές- νεοναζιστικές- παρακρατικές οργανώσεις.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά- μαζική- οργανωμένη και δυναμική συμμετοχή στην συγκέντρωση της Καμάρας Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 18:00 στην Θεσσαλονική.

Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη στις 20:00 : Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση στον χώρο μας αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος, τον εργαζόμενο κόσμο της Αθήνας για να οργανώσουμε την μαζική άνοδό μας στη ΔΕΘ

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ-ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ-ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

[Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη]

mail: ilektra.apostolou@protonmail.com

blog: ilektraapostolou.wordpress.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License