Για την κλήση των συντρόφων για αναγκαστική λήψη DNA

Υποχρέωσή μας είναι να υψώσουμε αναχώματα ενάντιαστη νέα δυστοπική συνθήκη που επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί, να μην επιτρέψουμε να κανονικοποιηθούν τέτοια μέσα καταστολής και να σταθούμε αλληλέγγυα στασυντρόφια μας απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Τις τελευταίες ημέρες, 14 άτομα λαμβάνουν ''κλήση για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση του DNA'' προγραμματισμένη τις επόμενες μερες στην ΓΑΔΑ. Η κλήση αυτή συνδέεται και αποτελεί συνέχεια της εκκένωσης της κατειλημμένης πρυτανείας ΕΜΠ στις 13/11/20 οπου συνελήφθησαν 24 άτομα με πλημμεληματικού τύπου κατηγορητήριο. Αναφέρει πως ''η λήψη και εξέταση θα πραγματοποιηθεί διότι ο γενετικός τύπος αγνώστου ανδρός που βρέθηκε σε δύο (2) μπουκάλια στους χώρους του κτηρίου της Διοίκησης του Ε.Μ.Π. (...) ταυτίζεται με αυτόν του αγνώστου άνδρα που προσδιορίστηκε κατά την εξέτασηχαρτιών με τις καστανέρυθρες κηλίδες, που κατασχέθηκαν έξωθι της πολυκατοικίας επί της οδού Σπύρου Τρικούπη αρ. 3 στην Αθήνα, όπου πρώτες πρωινές ώρες της 07-12-2014 άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς ομάδων Δέλτα με ρίψη βομβών μολότοφ, και άλλων αντικειμένων''. Πολύ απλά οι σύντροφοι καλούνται να δώσουν γενετικό υλικό* επειδή δείγμα DNA από μη παράνομα αντικείμενα (άδεια μπουκάλια) στην κατειλημμένη πρυτανεία ταυτίστηκε με αυτό κάποιων χαρτιών με αίμα σε δρόμο των Εξαρχείων το 2014!

Από τη μία έχουμε την κατάληψη της πρυτανείας, με την οποία σχετίζονται οι σύντροφοι,διότι συμμετείχαν και 13 απ’ αυτούς συνελήφθησαν. Η κατάληψη διεξήχθη παράλληλα μετο άνοιγμα του κάτω πολυτεχνείου, σαν άρνηση του lock-out του τριήμερου της 17 Νοέμβρη'20, εν μέσω σκληρού lock-down· και εκκενώθηκε όπως και το κάτω πολυτεχνείο μετρώντας94 συλλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους. Από την άλλη, είναι οι συγκρούσεις στα Εξάρχεια τον Δεκέμβρη του 2014, 6 χρόνια πριν. Η προσπάθεια σύνδεσης των γεγονότων είναι πρωτοφανής σκευωρία, καθώς το πρώτο γεγονός αφορά ανοιχτήκατάληψη στην οποία βρέθηκε πλήθος κόσμου, και τα δείγματα DNA βρέθηκαν σε κινητάκαι μη παράνομα αντικείμενα, και το δεύτερο γεγονός αφορά συγκρούσεις το 14 σε δημόσιοχώρο που συχνάζει κόσμος και πάλι με τα δείγματα DNA να βρίσκονται σε κινητό και μηπαράνομο αντικείμενο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός οτι το 2014 οι περισσότεροικληθέντες ήταν ανήλικοι (ακόμη και 12 χρονών) ή ζούσαν εκτός Αθήνας..

Το κράτος έχει να διαχειριστεί μια μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση, απόρροια της βιοπολιτικής διαχείρισης της πανδημίας και του κύματος εξεγέρσεων των προηγούμενων χρόνων. Παράλληλα, επιλέγει την άμεση επίθεση και στοχοποίηση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας με ολοένα και πιο ευφάνταστους τρόπους. Στο κομμάτι των φοιτητικών αγώνων, επιχειρεί να διαχωρίσει το υποκείμενο του αγωνιζόμενου/όμενης από αυτό του φοιτητή (πειθαρχικά, διαγραφές, εντατικοποίση) σύμφωνα με το ευρωπαικό πρότυπο, και καταστέλλει με μεγάλη ένταση καταλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους. Συνολικότερα όμως, η τακτική τρομοκράτησης όσων δεν συμβιβάζονται με τον κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης παραμένει πάγια, όπως και η απόπειρα αδρανοποίησης τους. Σε συνέχεια προηγούμενων διώξεων με παράλογα κατηγορητήρια και πολύ βαρείς περιοριστικούς όρους, και σε πλήρη εναρμόνιση με τις διεθνείς πρακτικές, η κλήση για λήψη γενετικού υλικού ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία βάσης δεδομένων DNA για κάθε είδους μελλοντική χρήση. Εδώ να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό, το DNA αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο όχι αποδεικτικό, αλλά παρόλα αυτά χρησιμοποιείται κατά κόρων ως μοναδικό -και φυτευτό- στοιχείο για καταδίκες συντρόφων. (Τ. Θεοφίλου, Ηριάννα, Σκουριές)

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα δόγματα ασφάλειας-τάξης και μηδενικής ανοχής είναι αιχμέςτου κράτους στον συνεχή πόλεμο που εξελίσσεται, και ότι στα πλαίσια αυτού δεν πρόκειταινα κρατήσει κανένα πρόσχημα. Για αυτό και οι σύντροφοί μας, βρίσκονται μπροστά στην υποχρεωτική λήψη DNA ενώ δεν ειναι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι γιακακουργηματικού τύπου ενέργειες. Υποχρέωσή μας είναι να υψώσουμε αναχώματα ενάντιαστη νέα δυστοπική συνθήκη που επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί, να μην επιτρέψουμε να κανονικοποιηθούν τέτοια μέσα καταστολής και να σταθούμε αλληλέγγυα στασυντρόφια μας απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτη, κεφάλαιο, πατριαρχία και κάθε είδους μορφή εξουσίας.

Καλούμε στην μικροφωνική το Σάββατο 11/9, 13:00 στο Μοναστηράκι. 

Κάτω τα χέρια από τα σώματα μας

Με όπλο την αλληλεγγύη, να συντρίψουμε τις κρατικές σκευωρίες

Αμέριστη αλληλεγγύη στους καταληψίες της πρυτανείας ΕΜΠ που κλήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό

* με το ενδεχόμενο εάν δεν συναινέσουν, να απηχθούν και να τους το αποσπάσουν με βίαιους όρους.

αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πολυτεχνείου

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License