ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ)

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9/9 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

post image

1,5 χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 και το κράτος συνεχίζει να εφαρμόζει μια ταξική και δολοφονική διαχείριση με σκοπό τη προστασία της εύρυθμης καπιταλιστικής κερδοφορίας, θυσιάζοντας τη κοινωνική βάση. Εξ’ αρχής έγινε σαφές ότι και αυτή η κρίση θα φορτωθεί στις πλάτες των από κάτω, χωρίς καμία θωράκιση του συστήματος υγείας και κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τα συγχρωτισμένα εργασιακά κάτεργα, τις σχολικές αίθουσες, τα ΜΜΜ, τα κολαστήρια των φυλακών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Από την άλλη, το κεφάλαιο απολάμβανε την ελαστικοποίηση της εργασίας, κατάπτυστα αντιλαϊκά νομοσχέδια, ανοίγματα του τουρισμού για χάρη της τουριστικής ελίτ και φυσικά εύπορο έδαφος για την κερδοφορία των κλινικαρχών και των εμπόρων της υγείας, την στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία αφήνονταν στη τύχη τους.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπως και το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων, βρίσκεται υπό κατάρρευση, όντας υποστελεχομένο σε βασικές ειδικότητες και χωρίς κλίνες ΜΕΘ. Η παθολογική κλινική έχει μείνει χωρίς μόνιμο παθολόγο, η πτέρυγα COVID γεμάτη με ασθενείς καλύπτεται από έναν μόνο πνευμονολόγο και το αναισθησιολογικό τμήμα με μία μόνιμη γιατρό σε εφημέρευση, με αποκορύφωμα τη λιποθυμία της από πρόβλημα υγείας σε συνδυασμό με τις εξαντλητικές βάρδιες. Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιστατικά όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς σε καρότσες αγροτικών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι από την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών στηρίξαμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 9/9/21 στο νοσοκομείο από το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κεφαλονιάς. Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών στο δίκαιο αγώνα για ζωή, υγεία και αξιοπρέπεια. Απέναντι στην πολιτική θανάτου που εφαρμόζουν οι εξουσιαστές να υπερασπιστούμε τις ανάγκες της κοινωνικής βάσης μέσα από ακηδεμόνευτους, ταξικούς αγώνες στην κατεύθυνση της ολικής ανατροπής κράτους και κεφαλαίου.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Κεφαλονιάς

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License