Μασόβκα - Κάλεσμα συγκέντρωσης στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Κερατσίνι, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 17.30)

Οκτώ χρόνια χωρίς τον Παύλο.

Όμως ο αντιφασιστικός αγώνας δεν έχει σταματήσει στιγμή. Ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε το όνομά του δεν είναι άλλος από το να συνεχίσουμε κάτι που ο ίδιος ο Παύλος πρέσβευε στην ζωή και στην μουσική του.

Ο φασισμός δεν είναι κάτι εφήμερο. Δεν είναι μια έννοια απροσδιόριστη. Καραδοκεί συνεχώς στην διπλανή μας πόρτα έως ότου αποφασίσει ότι έχει έρθει η στιγμή για να κάνει την εμφάνισή του. Κινείται ύπουλα, σέρνεται σε υπόγεια και σε λάσπες, σφίγγει τα χέρια με την εξουσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Είναι στον χώρο εργασίας μας, είναι στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, είναι στα γήπεδα, στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών, στα πατριωτικά συλλαλητήρια. Είναι μέσα σε κάθε κοινωνικό κύκλο. Είναι παντού. Όταν έρθει η στιγμή, λοιπόν, χτυπάει αλύπητα όποιον έχει απέναντί του

Το εξουσιαστικό σύστημα είναι εκείνο που τον θρέφει γιατί τον έχει ανάγκη. Αν αρχίσει να διογκώνεται, τότε προσχηματικά τον καταστέλλει. Είναι μια μακρά φιλιά που στηρίζεται στο δούναι και λαβείν.

Όταν ολοκληρώθηκε η δίκη της Χ.Α. πολλοί έσπευσαν να πανηγυρίσουν με την υποτιθέμενη καταστροφή του φασισμού. Όμως δεν ήταν αυτό. Ένα κομμάτι του πράγματι κατέρρευσε, όμως φασίστες και ναζί είναι ακόμα εκεί έξω αναμένοντας την στιγμή που θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το ίδιο σύστημα που τους τιμώρησε τώρα τους αποφυλακίζει έναν-έναν. Το ίδιο σύστημα δέχεται καταδικασμένους βουλευτές. Γιατί παρόλο που είναι στην φυλακή ακόμα μπορούν να τους αξιοποιήσουν. Ήταν ένα καβγαδάκι ανάμεσα σε αδέλφια εξάλλου.

Ο κόσμος του αγώνα που αντιστρατεύεται στον φασισμό δεν περιμένει την καταδίκη τους από το αστικό δικαστήριο. Δεν περιμένει δικαίωση από όσους τους δυναμώνουν και τους συμβουλεύουν. Είναι καθημερινά στον δρόμο και τον τσακίζει όπου βρεθεί. Δεν αφήνει σπιθαμή γη σε κανέναν τους.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Παύλος. Αντιστάθηκε και πολέμησε αυτούς που απειλούσαν εκείνον, τους γύρω του αλλά και επιβουλεύονταν την ελευθερία όλων.

Δεν είναι απλά μια επέτειος, δεν είναι απλά ένα μνημόσυνο. Είναι η υπενθύμιση του τι εστί φασισμός.

Θάνατος στον φασισμό.

Αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα

masovka@espiv.net

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License