Στις 17/9 στη 1 μμ στα δικαστήρια της Λουκάρεως δικάζεται ο σύντροφος Μάριος Σεϊσίδης σε δεύτερο βαθμό

17/9 στη 1μμ στα δικαστήρια της Λουκάρεως

Την Παρασκευή 17/9 στη 1μμ στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως στον 6ο όροφο συνεχίζεται η δίκη του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας της Εθνικής Τράπεζας της οδού Σολωνος το 2006. Κατά την διαφυγή των δραστών τα κρατικά σκυλιά δεν δίστασαν να πυροβολήσουν μέσα στον κόσμο με αποτέλεσμα να συλληφθεί τραυματισμένος ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Ακολούθως κηρύχθηκαν καταζητούμενοι και μετέπειτα επικηρυγμένοι για 600.000€ οι Μάριος και Σίμος Σεϊσίδης και ο Γρηγόρης Τσιρώνης. Ύστερα απο μια δεκαετία σχεδόν φυγοδικίας οι 3 καταζητούμενοι σύντροφοι συλλαμβάνονται σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Ο Σίμος χάνοντας το πόδι του απο σφαίρα μπάτσου στο Ταύρο, ο Γρηγόρης στο Βόλο σε έφοδο των ΕΚΑΜ (κατά την οποία αυτοκτόνησε νικητής ο Σπύρος Δαρβίλας) και ο Μάριος στη Πελοπόννησο μαζί με τον Κώστα Σακκά. Ενώ ο Σίμος και ο Γρηγόρης αθωώθηκαν απο την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Μάριος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 36 χρόνια κάθειρξη καθώς η κρατική μαφία είχε ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τις αθωώσεις των άλλων δύο επικηρυγμένων. Με τη δίκη αυτή ο κύκλος της συγκεκριμένης υπόθεσης κλείνει και οφείλουμε να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη αντίστασης και αλληλεγγύης που αφήνει, καθώς και τον ίδιο τον σύντροφο ώστε να μην μείνει έρμαιο της κρατικής καταστολής. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License