post image

Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 5 μιση χρόνια δίκης, για να αποδειχτούν οι πραγματικές διαθέσεις των φασιστών στην Ελλάδα και στην κοινή γνώμη; Για να αποδειχτεί μια οργανωμένη δολοφονία με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς μέσα από την ίδια την φασιστική γκρούπα, με πρακτικές που θα ζήλευαν όλες οι ακροδεξιές ομάδες και οι σύλλογοι; Η λερναία ύδρα του φασισμού, με όλα τα προσωπεία και τις μορφές της, βασίστηκε στο φόβο και τον τρόμο των αδύνατων, για να μπορέσει να επιβάλει τις πολιτικές του μίσους και του ρατσισμού σε ό,τι ήταν διαφορετικό και έξω από τα πρότυπα τα δικά της. Εκμεταλλευόμενη την κοινοβουλευτικήκάλυψη που της προσέφερε την τέλεια κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή, διέπραξε τις δολοφονίες μίσους του Παύλου, της Zackie και του Λουκμάν, ή καλλιέργησε τις τέλειες ασφυκτικές συνθήκες για το θάνατο του Γιακουμάκη.

Σήμερα, 8 χρόνια μετά, οι φασίστες τείνουν να κατακλύσουν τους δρόμους ξανά. Εκμεταλλευόμενοι την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τον άπλετο χώρο που τους δίνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, τα τάγματα εφόδου συγκροτούνται ξανά. Φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ανθρώπων που αντιδρούν στις εξαναγκαστικές πρακτικές της κυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της, επιχειρεί να καταστείλει τους φόβους και τις αμφιβολίες των ανθρώπων, που η ίδια δημιούργησε, εκβιάζοντας τους βιοποριστικά. Αλλά μέσα από τη φανατική πτέρυγα των χριστιανο-φονταμενταλιστών και των συνωμοσιολόγων, οι φασίστες καταλαμβάνουν το δημόσιο χώρο που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να ενισχύσουν τα μετεμφυλιακά τους κατάλοιπα, με γνώμονα το διαίρει και βασίλευε, ως προέκταση αλλά και εργαλείο της πάγιας τακτικής του καπιταλισμού για την αλληλοεξόντωση και αποπροσανατολισμό των αντιδραστικών δυνάμεων.

Ο εκφασισμός της κοινωνίας αυτή τη πρωτόγνωρη συγκυρία, δεν εκδηλώθηκε μόνο πίσω από την άγνοια και την ημιμάθεια του φανατισμού, που έδωσε τον απαραίτητο δημόσιο χώρο στους εκφραστές της, αλλά πήρε σάρκα και οστά μέσα από τα καθημερινά γεγονότα έμφυλης βίας, τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες. Η ποιότητα και η αξία της ζωής, σκεπάστηκαν από το πέπλο του “Πατρίς, Θρησκεία, οικογένεια”, συμπληρώνοντας τα συστατικά της μεσαιωνικής φόρμουλας του φασισμού.

Το αίμα από το μαχαίρι του Ρουπακιά που σκότωσε τον Παύλο (18/9/13), από την πέτρα που σκότωσε τη Zackie (21/9/18) ακόμη δεν έχει στεγνώσει και η λήθη έχει πάρει ήδη θέση μέσα στην κοινωνία, επιτρέποντας και νομιμοποιώντας τους εφιάλτες να τριγυρίζουν ανάμεσα μας.

Γνωρίζουμε πως καμία δίκη από μόνη της δεν μπορεί να εμποδίσει τη διάχυση του φασισμού, όταν αυτή ενισχύεται, υποστηρίζεται και ξεπλένεται μέσα από τις τάξεις των μηχανισμών και των αξιών αυτού του τόπου. Για αυτό καλούμαστε ως αντιφασιστικό κίνημα, όσα προσωπεία και αν αλλάξει ο φασισμός, όσους μανδύες και αν φορέσει η έμφυλη βία, να είμαστε παρόντες/-ούσες στα πολιτικά γεγονότα που η ακροδεξιά θα προσπαθήσει να καπηλευτεί. Οφείλουμε να μαχόμαστε όλες εκείνες τις αιτίες και τις πρακτικές που ασπάζεται ο φασισμός, ο ρατσισμός και η πατριαρχία. Oφείλουμε να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα, μέσα στους χώρους εργασίας, στη διασκέδαση και στην καθημερινότητα μας.

Απέναντι στον φασιστικό οχετό που προσπαθεί να ξεμυτίσει, δηλώνουμε το αντιφασιστικό μας παρόν, προτάσσοντας τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Μέσα από τους αγώνες μας για μια κοινωνία ισότητας, κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα μας βρίσκετε απέναντι από κάθε φασιστική απειλή. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα του ρατσισμού και της πατριαρχίας.

Για τον Παύλο, Για την Zackie, Για όλους Εμάς!

https://soundcloud.com/user-10632740/zackie-2021

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License