Βερολίνο: Επίθεση μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Tiergarten

Το πρωί της Παρασκευής, 17 Σεπτεμβρίου, άγνωστοι επιτέθηκαν στην αστυνομική βάση στο Tiergarten με βόμβες μολότοφ. Είναι η μονάδα που φυλάει πρεσβείες στην κυβερνητική περιοχή. Δύο περιπολικά πιάστηκαν στις φλόγες, ένα άλλο πάτησε αιχμηρά αντικείμενα(σπασμένα πόδια του κόρακα (αιχμές)) κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και παρέμεινε με κατεστραμμένα ελαστικά. Ακολουθεί η μετάφραση της ανάλυψης ευθύνης:

Κάποιοι βλέπουν μια αδικία στους θεσμούς της εκτελεστικής εξουσίας. Εδώ, οι αξιωματικοί χτύπησαν πολύ σκληρά την αριστερή παράταξη για να επιτρέψουν να περάσει μια δεξιά πορεία, εκεί οι ενέργειες τους ήταν πολύ απαλές εναντίον των αρνητών του covid, οι μετανάστες θα έχουν απελαθεί σε «μη ασφαλείς» χώρες προέλευσης και αν ο στραγγαλισμός ενός αξιωματικού οδηγεί στο θάνατο, θα πρέπει αυτός να οδηγηθεί στο δικαστήριο για τις παράτυπες ενέργειές του, αφού πρέπει να έχει ενεργήσει από προσωπικά και όχι επαγγελματικά κίνητρα.

Αυτή η στάση είναι που βλέπει την αστυνομία ως έναν περισσότερο ή λιγότερο ουδέτερο μεντεσέ μεταξύ των εξεγερμένων δυνάμεων στην κοινωνία και εκείνων που προσπαθούν να ζήσουν σε μια ειρηνική, δημοκρατική και ανεκτική συμφωνία. Είναι αυτή η στάση που φαντάζεται ηθικά από την πλευρά του καλού και του αθώου και αγνοεί τις δομικές διαφορές και προνόμια, κάτι που θα μπορούσε να είναι ο λόγος που η σκυτάλη σπάνια στοχεύει στο κεφάλι τους. Αυτή η στάση οδηγεί στην απροσεξία μομφή στην αστυνομική ομάδα: "Πού ήσουν στο Χάναου;"

Αυτή η στάση αντιπροσωπεύει μια δυσπιστία προς το άτομο που δεν μπορεί να ζήσει σε μια κοινωνία με άλλους χωρίς εξουσία και απειλή καταστολής. Είναι αυτή η στάση που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν, σε περίπτωση ανάγκης, δεν θα καλέσεις το 110; Είναι αυτή η στάση που καθιστά δυνατή την αφήγηση της μεμονωμένης περίπτωσης. Αυτή η στάση ισχυρίζεται ότι η βία κατά της αστυνομίας είναι βία κατά ανθρώπων όπως εσύ και εγώ. Αυτή η στάση επιτρέπει τη στολή ή το σήμα να θεωρηθεί ως ένα ένδυμα, ένα επαγγελματικό σκεύος και όχι ως μια παγκόσμια νομιμοποιημένη έκφραση μιας λειτουργίας.

Οι μπάτσοι σε όλο τον κόσμο έχουν τη λειτουργία να εντοπίζουν την παραμικρή εξέγερση ενάντια στο σύστημα του κεφαλαίου, ενάντια στο σύστημα της πατριαρχίας, να την πιέσουν στη λογική του ποινικού δικαίου (δηλ. Να την παρουσιάσουν ως μη πολιτική), να την απαξιώσουν και να την καταστείλουν. Στον αγώνα για ερμηνευτική κυριαρχία, ο στόχος τους είναι να ελέγξουν και να συντρίψουν αυτήν την εξέγερση, με εμφανή ή λεπτή βία, ανάλογα με την ισορροπία δυνάμεων και τη μορφή διακυβέρνησης.

Υπό αυτή την έννοια, εκδηλώνεται το σύστημα της υποταγής σε κάθε στοιχείο της ζωής μας στο επίπεδο της ρύθμισης και της ιεραρχίας σύμφωνα με την ιδιοκτησία, το σώμα, τη θρησκεία, το φύλο, την καταγωγή και τη νοοτροπία που επικρατεί παντού. Η χρήση τους δεν μπορεί να κριθεί στις κατηγορίες των δίκαιων ή αδικαιολόγητων. Η θεσμοθέτηση της αστυνομίας δεν αφορούσε ποτέ τη δικαιοσύνη. Η αστυνομία είναι ένα σύστημα κυριαρχίας και κάθε αφήγηση της ανθρωπότητας πίσω από τη στολή εξυπηρετεί μόνο τη σκοτεινή κοινωνική κατάσταση.

Εμείς ούτε θέλουμε να σχετικοποιηθεί η αστυνομική βία, διότι δεν πρέπει να αναμένεται τίποτα άλλο από τους αστυνομικούς από το φυλετικό προφίλ μέχρι τις ρατσιστικές δολοφονίες αστυνομικών αλλά και ούτε πιστεύουμε ότι,ο χειρισμός σειράς επιθέσεων από ακροδεξιούς στο Βερολίνο Neukölln,από αστυνομικούς σε συνεργασία με την εισαγγελία θα παράγει κάτι περισσότερο από μια προσπάθεια αποκατάστασης των δικών τους αρχών.

Από την άλλη πλευρά, η συνεχής ενασχόληση με το συγκρότημα NSU θα πρέπει πάντα να αποτελεί προειδοποίηση και έλεγχο πραγματικότητας για όλους μας ταυτόχρονα: Δεν μπορούμε να βασιστούμε στη βούληση των αρχών να ερευνήσουν, οι οποίες θα κάνουν ρατσιστικές κρίσεις και θα προστατεύσουν τους δημόσιους υπαλλήλους τους.Αξιωματικοί από περιπολίες έως υπηρεσίες πληροφοριών στέκονται ως προπύργιο μεταξύ καθενός από εμάς και του στόχου των αγώνων μας: μια ζωή χωρίς καταπίεση.

Αυτή η επίθεση στον φρουρό προστασίας αντικειμένων στην περιοχή Tiergarten/περιοχή των Πρεσβείων του Βερολίνου σημαίνει για εμάς αλληλεγγύη, ενδυνάμωση, εκδίκηση, διακοπή της επιχειρησιακής τους ικανότητας και επίδειξη του γεγονότος ότι οι δομές τους μπορούν να χτυπηθούν από ενέδρα, ακόμη και χωρίς ισότητα όπλων, υλικά και συμβολικά. Στόχος της δράσης μας ήταν τα οχήματα στην περιφραγμένη περιοχή, γνωρίζοντας ότι οι μπάτσοι βρίσκονται επίσης στην περιοχή στα μπανγκαλόου. Για να σταματήσουμε να ειδοποιούμαστε για την υποστήριξη προς τους μπάτσους και να εξασφαλίσουμε στον εαυτό μας(την διαφυγή), σκορπίσαμε "τα πόδια των κοράκων" (αιχμυρά αντικείμενα) και κλειδώσαμε μια από τις πύλες τους.

Ακριβώς επειδή κανένα άτομο δεν μπορεί να πετύχει να παρακολουθεί όλα όσα προέρχονται καθημερινά από αστυνομικούς και μυστικές υπηρεσίες μόνο στη ΟΔΓ(Federal Rebublik Germany), ακολουθεί μια λίστα χρονικών και ερευνητικών σελίδων, τα περιεχόμενα των οποίων ήταν το θλιβερό και θυμωμένο κίνητρο για τη δράση μας και πρέπει τελικά να έθεσε αμφιβολίες για την επέκταση του 110.

Δεν συγχωρούμε,δεν ξεχνάμε!

Από την πρωτότυπη μετάφραση(σημείωση του μεταφραστή: from kontrapolis.info, followed by links of police killings which are not translated)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License