ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ-ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Το Κοινωνικό Κέντρο της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών Λ Αλεξάνδρας αποτελεί μια δομή-υποδομή που έκλεισε ένα 10ετή κύκλο συν οργάνωσης και δράσης της κοινότητας και της Συ.Κα.Προ. μέσα στη γειτονιά των Προσφυγικών πάνω σε 3 άξονες: Την ενοποίηση των Προσφυγικών ως μια γεωγραφικά κατειλημμένη γειτονιά, την οργάνωση δομών και υποδομών με προοπτική αυτάρκειας και τη συγκρότηση πολιτικής κοινότητας αγώνα( πολυφυλετικής πολύμορφης, πολυσυλλεκτικής) ως οργανικό κομμάτι του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος. Η πορεία αυτή κατέληξε στην απελευθέρωση του χώρου ο οποίος βρίσκεται επί της Λ. Αλεξάνδρας και αποτελεί το κυρίως πρόσωπο της γειτονιάς και της κοινότητας προς τα έξω. Την ίδια στιγμή αποτελεί το αδύναμο πλέον σημείο μας, μιας και πάνω στην παλαιότητα και την εικόνα του βασίζεται μεγάλο κομμάτι της αντιδραστικής προπαγάνδας καταστολής και λεηλασίας του. Η παρουσία μας στο 1ο μπλοκ συνδέεται ακριβώς με αυτή την προοπτική για την αλλαγή της κυρίαρχης εικόνας για τα Προσφυγικά ως ένα «μη τόπο» και την προώθηση της δικής μας αφήγησης για την γειτονιά μας και τους αγώνες μας. Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που το 1ο μπλοκ είναι το πιο ευάλωτο και πάνω σε αυτό το κράτος επιχειρεί να διεκδικήσει τη λεηλασία του, εμείς οργανώνουμε εκεί την παρουσία μας στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχοντας μια συνεχή και ενεργή παρουσία. Πάνω σε αυτή την προοπτική επιλέξαμε το 1ο μπλοκ να είναι το πρόσωπό μας, με τα γιγαντοπανό με τα οποία επιχειρούμε να το ντύσουμε.

Η θέση των Προσφυγικών στον αστικό ιστό μοιάζει παράλογη όταν βλέπει κανείς μια κατειλημμένη γειτονιά ανάμεσα στους δύο πυλώνες του κράτους. την δικαστική και την εκτελεστική εξουσία. Κι όμως μετά από 11 χρόνια είμαστε ακόμη εδώ, με πρόταγμα να διεκδικήσουμε την ύπαρξη και την αυτονομία μας. Το Κοινωνικό Κέντρο μέσα από την παρουσία του και την λειτουργεία του επιχειρεί να εκφράσει δύο αντιπαρατιθέμενους κόσμους. Τον κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης και ανάμεσά τους τον κόσμο της κοινότητας και της αντίστασης.

Το Κοινωνικό Κέντρο της Κοινότητας των κατειλημμένων προσφυγικών φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χώρο και ένα σημείο αναφοράς τόσο εντός όσο και εκτός γειτονιάς. Έναν ανοιχτό χώρο συνεύρεσης, συν οργάνωσης και κοινωνικής-πολιτικής ζύμωσης. Από την μια να στεγάσει δομές, λειτουργίες και ανάγκες της κοινότητας. την γενική συνέλευση της Κοινότητας (ΣΥΚΑΠΡΟ), τη δομή δανειστικής βιβλιοθήκης, προβολές, εκδηλώσεις. κ.α.. Από την άλλη να δώσει χώρο σε ανθρώπους, συντρόφισσες/ους, συλλογικότητες και εγχειρήματα εκτός της γειτονιάς των Προσφυγικών, που χρειάζονται και θέλουν να στεγάσουν τις συναντήσεις και τις δραστηριότητές του σε τακτική ή άτακτη βάση.

Προτείνουμε ένα πλαίσιο συνέυρεσης και συνοργάνωσης στην βάση ενός πολιτικού χώρου ο οποίος αποτελεί πολιτική υποδομή της Κοινότητας και της Συνέλευσης των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας. Από την πλευρά μας περιμένουμε από τα συντροφικά εγχειρήματα που επιθυμούν να ανταποκριθούν να φέρουν την ευθύνη του χώρου τουλάχιστον κατά την δειάρκεια της χρήσης του, στη βάση του πλαισίου λειτουργίας της Κοινότητας, καθώς και την συνοργάνωση πάνω στην κοινή αντίσταση απέναντι στην καταστολή, την συντροφικότητα και την διάθεση κοινής πολιτικής και αγωνιστικής ζύμωσης.

Το άνοιγμα και η λειτουργία του Κοινωνικού Κέντρου συνδέεται επίσης με το νέο πλάνο καταστολής και λεηλασίας της γειτονιάς και της κοινότητας, καθώς και με την απόφαση και το πλάνο υπεράσπισής τους. Μαζί με την δομή Κοινοτικού Καφενείου θα επιχειρήσουμε ενοποιώντας το 1ο μπλοκ να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο κοινωνικο-πολιτικό χώρο συνεύρεσης, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής δραστηριότητας.

Έτσι για κάθε ένα κύκλο που κλείνει, ένας νέος ανοίγεται. Με αυτό το πνεύμα και πάνω σε αυτή την βάση καλούμε κινηματικές συλλογικότητες και εγχειρήματα που θα τους ενδιέφερε η χρήση του χώρου και για τις δικές τους ανάγκες να απευθυνθούν στην Συνέλευση των Κατειλημμένων Προσφυγικών.

 

Mail:sykapro.squat@riseup.net

Blog:https://sykaprosquat.noblogs.org

Twitter:https://twitter.com/prosfygika

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License