Πάτρα - Κείμενο στήριξης των καλεσμάτων για τη δολοφονία της Zackie Oh!

Πάτρα - Κείμενο στήριξης των καλεσμάτων για τη δολοφονία της Zackie Oh!

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ,

ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

 

Στην Ομόνοια, 21 Σεπτεμβρίου 2018, ο/η Ζακ Κωστόπουλος / Zackie Oh! πανικόβλητος και κυνηγημένος μπαίνει στο κοσμηματοπωλείο Di Angelo, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του δε βρίσκεται εντός του μαγαζιού. Η τζαμένια πόρτα του κοσμηματοπωλείου σφραγίζει αυτόματα, ο Ζακ προσπαθεί μάταια να τη σπάσει, αποπειράται να διαφύγει από την τζαμαρία και καθώς βγαίνει σερνόμενος δέχεται αλλεπάλληλες κλοτσιές και μπουνιές στο κεφάλι πάνω από τα σπασμένα γυαλιά από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου Ευάγγελο Δημόπουλο και τον ιδιοκτήτη του διπλανού μεσιτικού γραφείου και γνωστό φασίστα Θάνο Χορταριά (ο τελευταίος αποτελεί ηγετικό μέλος της εθνικιστικής οργάνωσης Πατριωτικό Μέτωπο). Την ίδια στιγμή, ένας όχλος ευυπόληπτων πολιτών παρακολουθεί αμέτοχος τον ξυλοδαρμό του Ζακ στο κέντρο της Αθήνας. Εν συνεχεία, ο Ζακ, αφού παραλαμβάνεται από το ΕΚΑΒ, προσπαθεί να διαφύγει, ωστόσο οι μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ τον ακινητοποιούν με γκλομπς όντας ο ίδιος αιμόφυρτος. Λίγες στιγμές αργότερα, οι μπάτσοι του περνούν χειροπέδες στο αναίσθητο πλέον σώμα του και κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο διαπιστώνεται ο θάνατός του. Μέχρι και σήμερα οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας της Zackie Oh! παραμένουν ελεύθεροι χωρίς συνέπειες.

Η μιντιακή χαβούζα σπεύδει να δημοσιοποιήσει την είδηση και ο νεκρός δολοφονείται ξανά. Ο Ζακ βαφτίζεται δράστης, ληστής, κλεφτρόνι, πρεζάκι, οπλισμένος, επικίνδυνος. Οι δολοφόνοι του, από την άλλη πλευρά, παρουσιάζονται ως οι νομοταγείς ευυπόληπτοι πολίτες. Οι Έλληνες νοικοκυραίοι της διπλανής πόρτας που θα προασπίσουν την περιουσία τους με κάθε κόστος. Οι μπάτσοι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την δουλεία τους. Οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν σε τηλεοπτικά γκάλοπ για το αν δικαιολογούν ή όχι το λιντσάρισμα, καθώς οι καθησυχασμένες συνειδήσεις τους θα πρέπει να τραφούν με λίγο ακόμα μίσος και σκοταδισμό. Η δολοφονία του Ζακ αποτελεί, εξάλλου, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα κάθε λογής παπαγαλάκια να αναπαράγουν τον ρατσιστικό και ομοφοβικό τους οχετό. Το κυρίαρχο αφήγημα του καπιταλιστικού και πατριαρχικού αυτού οικοδομήματος είναι ένα: τα χρυσαφικά και η ιδιοκτησία έχουν μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή. Ειδικά, αν η ανθρώπινη αυτή ζωή δεν πληροί τις φόρμες της μικροαστικής κανονικότητας και καθαρότητας που τόσο έντονα μας επιβάλλουν.

Η Zackie Oh!, λοιπόν, δολοφονήθηκε από τους καταστηματάρχες, δολοφονήθηκε από τους μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και από το ανενόχλητο και σιωπηλό περίγυρο που βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό της και δεν την βοήθησε. Η Zackie Oh! ήταν gay, drag, queer, οροθετική, ακτιβίστρια, ήταν όλα αυτά που η ίδια είχε δηλώσει. Ήταν μια από την τάξη μας, των από τα κάτω αυτού του κόσμου που δέχονται την καταπίεση και την επιβολή καθημερινώς, που αποκλείονται και περιθωριοποιούνται ανάλογα με την κοινωνική τους προσαρμοστικότητα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, έχοντας τεθεί στο κοινωνικό περιθώριο, έχοντας θεωρηθεί ως μίασμα και ως απειλή για τη μίζερη μικροαστική ετεροκανονικότητα, ήταν και πιο εύκολο για τους δολοφόνους της να τη σκοτώσουν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμα και εάν η πρόθεσή της Zackie oh! ήταν να ληστέψει το χρυσοχοείο (κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει, παρ’ όλη την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι δικηγόροι των δολοφόνων της, προφανώς, για να σπιλώσουν τη μνήμη της και να δικαιολογήσουν τη δολοφονία της) εμείς υπερασπιζόμαστε την πρακτική της απαλλοτρίωσης που στρέφεται ενάντια στα μεγάλα αφεντικά ως μια ταξική επιλογή αυτομείωσης του κόστους ζωής των από τα κάτω της κοινωνικής πυραμίδας, προκειμένου να μπορέσουν οι σύγχρονοι πληβείοι να επιβιώσουν και να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες.

Για όλα αυτά, λοιπόν και για όλους τους λόγους του κόσμου θα πρέπει να καταστρέψουμε το σάπιο κόσμο της πατριαρχίας, της ετεροκανονικότητας, της ιδιοκτησίας, του κράτους και του κεφαλαίου που θέλει τους ανθρώπους πειθήνιους και υπάκουους ως άβουλα στρατιωτάκια στις ορέξεις του. Για να μην έχουμε καμιά άλλη Zackie oh! και Ελένη Τοπαλούδη δολοφονημένη, ούτε δολοφονημένες και κακοποιημένες cis ή trans γυναίκες μήτε έγκλειστες μετανάστριες και μετανάστες σε στρατόπεδα κράτησης – κολαστήρια. Κι αν χρειαστεί να καταστρέψουμε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό οικοδόμημα, θα το κάνουμε όλες και όλοι μαζί έχοντας κατά νου ότι ταυτόχρονα οφείλουμε να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, κατανόησης, ενσυναίσθησης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Να μην αφήσουμε καμία άλλη μόνη ως έρμαιο στον κοινωνικό κανιβαλισμό, να παλέψουμε συλλογικά και αντιιεραρχικά και να καταρρίψουμε όλα αυτά που το κράτος, το κεφάλαιο και η πατριαρχία μας επιβάλλουν. Με ταξική αξιοπρέπεια να παλέψουμε για την ελευθερία μας, για την ισότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, φυλής, εθνικότητας, σεξουαλικότητας και έμφυλης ταυτότητας ή έκφρασης.

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΖACKIE OH! / ZAK ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ!

 

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,

ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΤΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ!

 

Προλέτ Accion: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

Και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / proletaccion@espiv.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License