ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - κάλεσμα 23/9 πορεία (Ζωγράφου)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/9 ΣΤΙΣ 17:00 - Πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ (Ηρ. Πολυτεχνείου 9) ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ-ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

post image

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/9 ΣΤΙΣ 17:00 - Πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ (Ηρ. Πολυτεχνείου 9)

ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα έχει ψηφιστεί πληθώρα εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων (πχ Νόμος 4777) που εξυπηρετούν τους διαχρονικούς σκοπούς κράτους και κεφαλαίου, δηλαδή τις περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, την πλήρη ευθυγράμμιση του πανεπιστημίου με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, τον αποκλεισμό μεγάλου ποσοστού της κοινωνικής βάσης από την εκπαίδευση, την εντατικοποίηση των σπουδών. Ταυτόχρονα, εξελίσσεται μια ολομέτωπη επίθεση για το τσάκισμα των αντιστάσεων μέσα στα πανεπιστήμια, με την είσοδο των μπάτσων στις σχολές μας και την δημιουργία πειθαρχικού κώδικα που προβλέπει ποινές από διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, ως και 3 χρόνια φυλάκιση (πχ. για καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων).

Οι αντιδράσεις ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τους μπάτσους στις σχολές μας, που ξεκίνησαν ήδη από τον Γενάρη όπου ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο, βρήκαν απέναντι τους την κρατική καταστολή. Τον προηγούμενο χρόνο χιλιάδες φοιτήτ(ρι)ες, βγήκαν στους δρόμους σε συνθήκες lock down, αψηφώντας κάθε απαγόρευση προσπαθώντας να μπλοκάρουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, η οποία μέσω του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη καταργεί κάθε διεκδίκηση του φοιτητικού κινήματος και αλλάζει τελείως τον χαρακτήρα των πανεπιστημίων. Ήδη βλέπουμε πως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 40.000 μαθητ(ρι)ές έμειναν εκτός πανεπιστημίων, ενώ σχολές ιδιαίτερα στην επαρχία έμειναν χωρίς εισακτέους.

Η είσοδος των μπάτσων στις σχολές μπορεί να αναβλήθηκε για την Άνοιξη του 2022, αλλά ο πειθαρχικός κώδικας και η απαγόρευση κάθε πολιτικής δράσης εντός του πανεπιστημιακού χώρου είναι πλέον νόμος και το άσυλο έχει καταργηθεί νομικά και ουσιαστικά. Από το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, το νομοσχέδιο που καταργεί κάθε εργασιακό κεκτημένο, το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό μέχρι και το νομοσχέδιο για την φύση, το κράτος προαναγγέλλει έναν νέο γύρο ακραίας ταξικής εκμετάλλευσης. Έτσι, θέλοντας να αποφύγει τις εξεγερσιακές απαντήσεις που δίνει η κοινωνία απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση της, προσπαθεί να διαχύσει στην κοινωνική βάση τον φόβο, την υπακοή και την υποταγή.

Το κράτος, μέσα στην επίμονη προσπάθεια του να απαγορεύσει κάθε κίνηση που μπορεί να συσπειρώσει κόσμο ενάντια στη θανατοπολιτική του, τον Νοέμβρη του 2020 απαγόρευσε το τριήμερο του Πολυτεχνείου και την ίδια την πορεία της 17 Νοέμβρη, θέτοντας το κάτω Πολυτεχνείο σε lock-out από τις 13 του μήνα. Ως άμεση απάντηση πρωτοβουλία φοιτητών/τριών, εργαζόμενων, ανέργων και αγωνιστών/τριών μπήκε στο χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου και στην Πρυτανεία του ΕΜΠ από τις 12 Νοέμβρη σπάζοντας έμπρακτα το lock-out. Στις 13/11, η ΕΛΑΣ εκκενώνει ταυτόχρονα και τις δύο καταλήψεις συλλαμβάνοντας συνολικά 92 άτομα.

Τώρα, 11 μήνες μετά, 14 φοιτητές καλούνται να δώσουν δείγμα DNA με μοναδική πρόφαση ότι εμπλέκονται στην υπόθεση “κατάληψης της πρυτανείας του πολυτεχνείου” στις 13/11/20. Οι φοιτητές καλούνται να δώσουν DNA διότι δείγμα που βρέθηκε -σε μη παράνομα κινητά αντικείμενα (άδεια μπουκάλια) στην κατειλημμένη πρυτανεία το Νοέμβρη του 2020- ταυτίζεται από τις δυνάμεις καταστολής με αυτό που βρέθηκε σε ένα χαρτί λερωμένο από αίμα (εξίσου μη παράνομο), που εντοπίστηκε στους δρόμους των Εξαρχείων, έπειτα από συγκρούσεις τον Δεκέμβρη του 2014 μετά από την μαζική πορεία στην μνήμη του αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναγκαστική λήψη DNA σε ανθρώπους που σχετίζονται (ή και όχι) με τον κόσμο του αγώνα ακόμα και μόνο με βάση τις κοινωνικές τους σχέσεις. Υπάρχει μια σειρά από σκευωρίες κατασκευασμένες από την ΕΛΑΣ, όπως αυτή του Θεοφίλου, της Ηριάννας, των κατοίκων που δικάστηκαν για τον αγώνα στις Σκουριές, των 8 φοιτητ(ρι)ών της ΑΣΟΕΕ, που στοχοποιήθηκαν για μια παρέμβαση στον πρύτανη της σχολής, διώχθηκαν και εξαναγκάστηκαν σε λήψη γενετικού υλικού.

Το κράτος μέσα από την υποχρεωτική λήψη DNA προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο κύκλο τρομοκρατίας ενάντια σε όποιον/όποια αγωνίζεται, γνωρίζοντας πως σε συνθήκες κοινωνικής-οικονομικής κρίσης εμφανίζονται μαζικές δυναμικές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εξεγερσιακά γεγονότα. Προσπαθούν μέσω του φόβου να καταστείλουν και να χαρτογραφήσουν όποιον και όποια αγωνίζεται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Απέναντι στο καθεστώς ελέγχου, πειθάρχησης και επιτήρησης που μας επιβάλλεται, να απαντήσουμε δίνοντας ζωή στις σχολές μας, μετατρέποντας τες σε αυτοοργανωμένα κέντρα αγώνα.

Το κράτος επιζητεί την ευθεία αντιπαράθεση με τις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας, σημαδεύει και στοχοποιεί τον καθένα και τη καθεμία μας ξεχωριστά. Όσο κι αν το κράτος προσπαθεί να μας χτυπήσει, να μας τρομοκρατήσει και να αφοπλίσει τις κοινωνικές και ταξικές μας αντιστάσεις, εμείς ως κομμάτι του αναρχικού-ριζοσπαστικού κινήματος, θα συνεχίζουμε τους αγώνες ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, θα συνεχίσουμε να συσπειρωνόμαστε, να στήνουμε αναχώματα μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στον δρόμο με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες με τους συντρόφους μας στους ίδιους δρόμους, στους ίδιους αγώνες.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πορεία Πέμπτη 23/9 στις 17:00

Προσυγκέντρωση στην πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ (Ηρ. Πολυτεχνείου 9)

[στις φωτογραφίες είναι πανό που αναρτήθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη (πύλη ζωγράφου), μέσα στην Πανεπιστημιούπολη στο ΜΙΘΕ και στην είσοδο της δίπλα στο νεκροταφείο ζωγραφου]

Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License