μεταφρασμένα μαρξιστικά memes

Μια προσπάθεια να μεταφραστούν διάφορα Μαρξιστικά memes που κυκλοφορούν σε αγγλόφωνους ιντερνετικούς χώρους συζήτησης Μαρξιστών-Λενινιστών

post image

Ξεκινάμε με το πρώτο μεταφρασμένο meme και θα ανέβουν κι άλλα σύντομα. Αυτό το πρώτο meme είναι από τον Λένιν και εξηγεί πως τα δικαιώματα δεν είναι κάτι που έρχεται στον λαό από τον ουρανό αλλά αποτελούν το αποτέλεσμα πετυχημένων λαϊκών αγώνων, πράγμα που σημαίνει πως αν θέλουμε νέα δικαιώματα θα χρειαστεί να δώσουμε νέους αγώνες.

Τα memes είναι γραφικές εικόνες με σύντομο κείμενο και έχουν αποδειχτεί χρήσιμος τρόπος διάδωσης κάποιων βασικών Μαρξιστικών ιδεών στην αγγλόφωνη νεολαία στις ΗΠΑ κυρίως αλλά και σε άλλες χώρες όπως την Αγγλία. Η διάδωσή τους γίνεται μέσω Reddit, Discord, Telegram και άλλων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας. Είναι μεγάλης αξίας για νέους και εργαζόμενους που συχνά δεν έχουν το χρόνο ή την όρεξη να διαβάσουν επαναστατική θεωρία αλλά είναι δεκτικοί στις επαναστατικές ιδέες αρκεί αυτές να παρουσιάζονται εν συντομία και με τρόπο εύκολα κατανοητό. Αρκετοί μπορεί μέσω των memes να τους ανοίξει η όρεξη για διάβασμα της θεωρίας κι έτσι να αποκτήσει το επαναστατικό κίνημα καινούριους καταρτησμένους επαναστάτες.

Είναι χρήσιμη η συζήτηση οπότε κάντε οτιδήποτε σχολιασμό θέλετε να κάνετε για κάποιο meme. Αν φτιάξετε κάποιο δικό σας μπορείτε να το παρουσιάσετε.

Εικόνες:

από νεο-λαιος (πρωην μ-λ κκε) 24/09/2021 3:45 μμ.


Λεει: "Ειναι η δύναμη του μερους του λαού που γνωρίζει αυτα τα δικαιώματα και εχει καταφερει να τα κερδισει". 

Αυτο το ξεχασε βεβαια στην Κροστανδη τις σφαγες ναυτων και αναρχικων.

Εχουμε τεραστιες διαφορες φιλε και στο λεω ως πρωην μ-λ οργανωμενος απο τα 15. Προτου προσπαθησεις να επηρεασεις την αναρχια απο μ-λ πλευρά δες μηπως η αποδοχή της καθοδηγησης και ευρυτερα της πρωτοπορίας χρηζει προσωπικης ενδοσκόπησης. Δε στο λεω προσβλητικά αλλα εχει καταντησει κουραστικο. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License