ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟ Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας (Κουρδιστάν) Tevgera Ciwanên Şoreşger.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ!

Σε όλο τον κόσμο, τα κράτη, λόγω της καταπιεστικής και εξουσιαστικής φύσης τους, πάντοτε επιχειρούσαν να εκφοβίσουν και να εκμηδενίσουν προοδευτικές δυνάμεις με νόμιμα και παράνομα μέσα σε όλες τις περιοχές όπου οι κοινωνικοί αγώνες αναδύονται ή λαμβάνουν χώρα επαναστατικά κινήματα. Ειδικά σε περιοχές όπου νεολαιΐστικα κινήματα και κινήματα υπέρ της γυναικείας απελυθέρωσης γίνονται δυνατότερα, τα κράτη θέλουν να καταλάβουν τα κάστρα μας εκ των έσω προσπαθώντας να διαταράξουν τον κοινωνικό ιστό.

Ειδικά σε χώρες όπως η Τουρκία και το Κουρδιστάν ή σε χώρες που φαίνεται να μην έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξευρωπαϊσμού τους, όπως στην Ελλάδα, ουσίες όπως τα ναρκωτικά έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται σαν όπλο για να διαταράξουν συλλογικές δομές αντίστασης. Σχεδόν σε κάθε χώρα, πολλές από τις οποίες είναι πολίτες του Παγκόσμιου Νότου, παλεύοντας με τη φτώχεια και βρισκόμενες στο οριακό σημείο μεταξύ ζωής και θανάτου, σπρώχνονται άμεσα ή έμμεσα στο ναρκεμπόριο λόγω της κοινωνικής και οικονομικής περιθωριοποίησής τους. Μετά από λίγο, φτωχοί νέοι άνθρωποι βυθίζονται σε αυτόν τον βούρκο και οργανώνουν τους εαυτούς τους σε συμμορίες οι οποίες μερικές φορές μετατρέπονται σε μικρές μαφίες.

Ένα μέρος του επαναστατικού αγώνα είναι φυσικά η προσπάθεια να καθαρίσουμε τους ζωτικούς μας χώρους και τις γειτονιές που προσπαθούμε να απελευθερώσουμε από αυτές τις συμμορίες, και να καταστρέψουμε το σύστημα που έχει βυθίσει τους ανθρώπους σε αυτόν τον βούρκο. Πέρα από άλλες πολιτικές ομάδες που έχουν υπάρξει και είναι ακόμα ενεργές στα Εξάρχεια, μία από τις πολιτικοποιημένες γειτονιές της Αθήνας, τα μέλη του Κ*ΒΟΞ και του Ρουβίκωνα έχουν παίξει έναν σημαντικότατο ρόλο στη μάχη απέναντι σε πολλές μορφές οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή, ειδικά απέναντι στη διακίνηση ναρκωτικών. Βεβαίως, η αφοσίωσή τους στην άμεση δράση δεν έμεινε αναπάντητη από άλλες δυνάμεις στην περιοχή. Κατά την περίοδο αυτή, το Κ*ΒΟΞ δέχθηκε πυροβολισμούς δύο φορές –τον Ιούνιο του 2014 και τον Αύγουστο του 2020- και κάποιοι σύντροφοι δέχθηκαν ακόμα και επίθεση με μαχαίρια από τις συμμορίες. Η στάση του ελληνικού κράτους στην περίπτωση αυτών των συγκρούσεων ήταν το να στρώσει τον δρόμο για την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών, και άρα η υποστήριξη αυτών των ανθρώπων. Ακόμα και σήμερα, η διακίνηση ναρκωτικών συνεχίζεται σε κοινή θέα στα Εξάρχεια, όπου η αστυνομία κάνει διαρκώς επιδρομές σε πολιτικούς χώρους. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή είναι η πολιτική του κράτους στις επαναστατικοποιημένες γειτονιές. Με αυτόν τον τρόπο, η νεολαία, που έχει οδηγηθεί σε απόγνωση λόγω των κοινωνικοοικονιμικών κρίσεων που εξακολουθούν από το 2008, κρατιέται μακριά από τα μέτωπα αντίστασης μέσω της διαρκούς κατανάλωσης αλκοόλ και χρήσης ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των συγκρούσεων, ένα έμπορος ναρκωτικών τιμωρήθηκε και δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια, στις 7 Ιουνίου 2016, ημέρα Τρίτη. Η οργάνωση ‘’Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλακής’’ ανέλαβε την ευθύνη αυτής της επίθεσης σε δημόσιο κείμενο. Ωστόσο, παρόλο το προφανές της υπόθεσης, το ελληνικό κράτος ανακήρυξε δύο μέλη του Ρουβίκωνα, τον Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ και τον Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ, που ήταν πολιτικά ενεργοί στη γειτονιά και γνωστοί για την αντίθεσή τους στα ναρκωτικά, ως αυτουργούς του συμβάντος.

Είναι σαφές ότι το ελληνικό κράτος, που έχει υπάρξει υπεύθυνο για τους θανάτους εκατοντάδων προσφύγων στην επικράτειά του, των οποίων τα ονόματα δεν είναι καν γνωστά, δεν ενδιαφέρεται αν ένας έμπορος ναρκωτικών πεθαίνει ή όχι. Με αυτήν τη δίωξη απέναντι στον Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ και τον Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ, το ελληνικό κράτος θέλει άμεσα να καταδικάσει τον αγώνα για την ελευθερία και τα κινήματα νεολαίας που αντιστέκονται.

Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση από το δικαστήριο τον Μάρτιο του 2020, αυτοί οι δύο αγωνιστές κλήθηκαν ξανά σε δίκη, στη βάση υποτιθέμενων αποδείξεων που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Ένας από αυτούς τους δύο αγωνιστές είναι ο Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, που πολέμησε μαζί μας χωρίς κανέναν φόβο ενάντια στις στυγνές συμμορίες του ISIS στις τάξεις της Ροζάβα και δεν δίστασε ούτε λεπτό ενώπιον του θανάτου. Ο άλλος είναι ο Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ, ένα από τα σημαντικά υποκείμενα του διεθνούς αγώνα για τον Κουρδικό λαό που λαμβάνει χώρα στους δρόμους της Ελλάδας, και που πάντοτε αντιστεκόταν στο πλάι μας. Σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους μας, που αντιμετωπίζουν μία οργανωμένη πολιτική σκευωρία, στη δίκη που θα λάβει χώρα στις 13 Οκτώβρη, 2021, και θα αντισταθούμε μαζί μέχρι η υπόθεσή τους να κλείσει με την αθώωσή τους. Καλούμε όλες τις επαναστατικές-προοδευτικές οργανώσεις στο δικαστήριο στις 13 Οκτώβρη, 2021 να δείξουν την αλληλεγγύης τους στους συντρόφους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας (Κουρδιστάν)

Tevgera Ciwanên Şoreşger

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License