Αλληλεγγύη στους 14 συντρόφους- Ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

Σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους 14 συντρόφους κρεμάσαμε πανό στην πλατεία πρωτομαγιάς.

post image

Τις προηγούμενες μέρες σύντροφοι άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις για λήψη γενετικού υλικού DNA. Η αφετηρία της υπόθεσης βρίσκεται στις 13/11/2020 στην εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΜΠ, όπου συνελήφθησαν 25 σύντροφοι/ισσες, με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ορισμένοι από τους συντρόφους έχουν λάβει ήδη κλήσεις, ενώ σε κάποιους αναμένεται να σταλούν.

Πέρα από τους συλληφθέντες της πρυτανείας (13 από αυτούς) ήρθε κλήση και σε έναν επιπλέον σύντροφο, επειδή ταυτοποιήθηκε αποτύπωμά του εντός της κατάληψης.

Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρει ότι υπάρχει ταύτιση ανδρικού γενετικού υλικού σε κινητό αντικείμενο (άδειο μπουκάλι) που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας, με κάποια χαρτιά με αίμα, που βρέθηκαν επί της οδού Σπύρου Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση κατά δελτάδων με μολότοφ τις πρωινές ώρες της 7/12/2014.

To κράτος προσπαθεί να φοβίσει τους συντρόφους, το ακηδεμόνευτο κομμάτι του φοιτητικού κινήματος, τον αναρχικό χώρο κι ευρύτερα όσους από τα κάτω επιλέξουν να αντισταθούν.

Σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης κρεμάσαμε πανό στην πλατεία πρωτομαγιάς.

Μέσω της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα θα αποτύχει η προσπάθεια τους. Κανένας σύντροφος δεν θα μείνει μόνος. Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι όταν είμαστε η μια δίπλα στον άλλον, οι διώξεις τους δεν μπορούν να μας πτοήσουν.

Με πορείες, συγκρούσεις, καταλήψεις συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κράτος και αφεντικά ενάντια σε ένα σύστημα διδασκαλίας που είναι η διδασκαλία του συστήματος.

Αλληλεγγύης στους 14 διωκόμενους συντρόφους της κατάληψης του Πολυτεχνείου ΕΜΠ

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

acte@riseup.net/acte.blackblogs.org

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License