Ενάντια στην νέα τρομοεκστρατεία

Μία προκήρυξη της Ένωσης Πράσινων Ελευθεριακών Πυρήνων για την συγκέντρωση της 2ας Οκτωβρίου ενάντια στα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων.

Στις 2 Οκτωβρίου ήρθε επιτέλους η ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή. Μία φωνή που δεν ακούγεται από άτομα με σταυρούς και ελληνικές σημαίες, μια φωνή που δεν μιλάει για τσιπάκια, χαράγματα του διαβόλου και ιστορίες για αγρίους, αλλά μία φωνή που αμφισβητεί την κυρίαρχη βιοπολιτική και πειθαρχική διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιασμού – μία διαχείριση που έστρωσε τον δρόμο για την αμφισβήτηση κεκτημένων που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αδιαμφισβήτητα και αδιαπραγμάτευτα – μία φωνή που αγωνιά για όλους εκείνους που εκβιάζονται για να εμβολιαστούν και κινδυνεύουν να χάσουν ή έχουν χάσει τις δουλειές τους, μία φωνή που δεν κάνει τα στραβά μάτια στις κοινωνικές διακρίσεις ούτε αναγνωρίζει ψεύτικα δίπολα μεταξύ υγείας και ελευθερίας.Για αυτούς τους λόγους τασσόμαστε υπέρ του κοινού αγώνα εμβολιασμένων – μη-εμβολιασμένων ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και θα δηλώσουμε την παρουσία μας στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Πάρκο Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Οκτωβρίου (πληροφ.: https://www.kinimatorama.net/event/129691)

Ακολουθεί η προκήρυξη:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Σεπτέμβριος 2021. Μετράμε ήδη παραπάνω από ενάμιση χρόνο από όταν πρωτακούσαμε για έναν «θανατηφόρο ιό» που ξεφύτρωσε κάπου στην Κίνα και σύντομα μεταφέρθηκε στο Ιράν, έπειτα στην Ευρώπη και από 'κει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Τα συμπτώματα της ασθένειας; Συγκεντρωτισμός, αστυνομοκρατία, απαγόρευση κυκλοφορίας, κράτος έκτακτης ανάγκης, απολύσεις, αναστολές, αντικατάσταση μισθών με πετσοκομμένο επίδομα για τους εργάτες, μεγάλες επιδοτήσεις για τα αφεντικά.

Φέτος ήρθε να προστεθεί και άλλο ένα σύμπτωμα: η κατάσταση της εξαίρεσης. Οι ανεμβολίαστοι μετατράπηκαν σε μαύρα πρόβατα, υπεύθυνα για όλα τα κακά και οι πρώτοι που πλήρωσαν τη νύφη ήταν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί καθώς αποτελούσαν «κορωνοβόμβες» στα νοσοκομεία. Τι κι αν πέρυσι όλοι οι υγειονομικοί ήταν ανεμβολίαστοι, τι κι αν χειροκροτήθηκαν ως «ήρωες» παρ' όλα αυτά; Η μοναδική αλήθεια είναι αυτή της εξουσίας.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μπήκαν σε αναστολή. Το κράτος φρόντισε να δείξει πως εφόσον μπορεί να πειθαρχήσει αυτούς που πριν ένα χρόνο αποκαλούσε ήρωες, θα αντιμετωπίσει καταλλήλως και τους υπόλοιπους. Αρχές Αυγούστου ήρθαν οι πρώτες οικονομικές επιβαρύνσεις για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στην εστίαση όπου έπρεπε να πληρώνουν ένα 80ρι τον μήνα για rapid test, πλέον αυτό έγινε κανόνας και στα ΜΜΜ. Ακόμα κι έτσι όμως φαίνεται πως τα ποσοστά προσέλευσης σε κέντρα εμβολιασμού έχουν πέσει κατακόρυφα από τον Ιούνιο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει κόσμος που ακόμα και παρά τις οικονομικές πιέσεις δεν ενδίδει και συνεχίζει να αντιστέκεται στην τρομοεκστρατεία του Κράτους, των ΜΜΕ και των πάσης φύσεως τσουτσεκιών του.

Εμείς, ο κάθε πυρήνας της Ένωσης Πράσινων Ελευθεριακών πολεμά κάθε διάκριση, είτε είναι ταξική, έμφυλη, φυλετική κλπ. Έτσι λοιπόν, τοποθετούμαστε κατά ενός τέτοιου αισχρού διαχωρισμού των πολιτών, πόσο μάλλον όταν αυτός χτυπά περισσότερο την ήδη τραυματισμένη από την οικονομική κρίση εργατική τάξη.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License