ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ( ραδιοφωνική εκπομπή στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 1431ΑΜ )

Το Σάββατο το μεσημέρι κατευθύνθηκα στη λέσχη του αριστοτελείου πανεπιστημίου θεσσαλονίκης ( Α.Π.Θ. ) για να πάρω μια μερίδα φαγητό. Στην είσοδο της λέσχης στεκόταν ένας φύλακας με τεράστια σωματική διάπλαση και ανάλογο αγριεμένο ύφος, ουσιαστικά ήταν σαν μπράβος νυχτερινού μαγαζιού. Στην προσπάθειά μου να εισέλθω στο κτίριο, μου φράζει την πόρτα και μου ζητάει με αυστηρό ύφος ταυτότητα. Εγω αρνούμαι στην εντολή του και πάω να μπω στο κτίριο. Τότε αυτός μου τραβάει το χέρι και με απειλητικό ύφος, μου λέει ότι θέλει τα στοιχεία μου για να ξέρει ποιος είμαι,ότι τώρα γνωρίζει την φάτσα μου και ότι θα δω τι θα πάθω. Εγώ του φωνάζω πως δεν τον φοβάμαι και στην επίθεση αυτή θα απαντήσω με πολιτικά μέσα. Στην συνέχεια τον αποθώ και μπαίνω μέσα στην λέσχη όπου παραλαμβάνω το φαγητό μου. Κατά την αποχώρησή μου αντιλαμβάνομαι ότι συνεχίζει τους ελέγχους. Αμέσως επικοινωνώ με συντρόφους/φισσες και οργανώνεται σύντομα μια παρέμβαση στη λέσχη. Ο κόσμος που παραβρέθηκε εκεί φωνάζει συνθήματα, τοποθετείται ένα πανό στην είσοδο και γράφονται συνθήματα στους τοίχους. Ο μπράβος τελικά αποχωρεί από το πόστο του. Παρότι λοιπόν η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν μπήκε στα πανεπιστήμια, οι αρχές έχουν δώσει εντολή στους ιδιωτικούς σεκιούριτι να διενεργούν ελέγχους ( υπάρχουν και άλλα ανάλογα περιστατικά στο Α.Π.Θ. τις τελευταίες μέρες με επιθέσεις ). Μάλλον μας προετοιμάζουν, λόγω των νέων μέτρων της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς και τον τρόπο που θα γίνεται ο έλεγχος φοιτητριών/τών στα αμφιθέατρα των σχολών. Έλεγχος και μέτρα που έχουν εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν χωρίσει την κοινωνία σε δύο κατηγορίες. Εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Στέλνουμε λοιπόν ένα μήνυμα στην εξουσία. Πως εαν ο covid-19 είναι η ευκαιρία για να εξαπλώσουν τον έλεγχο και την καταστολή σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, εμείς δεν θα μείνουμε άπραγοι σε όλο αυτό. Θα αντισταθούμε για να μπορούμε να βιώνουμε όλο και περισσότερη ελευθερία στην καθημερινότητα μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της εξουσίας και την δημιουργία ενός ελεύθερου κόσμου.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

antistasi@espiv.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License