Την προηγούμενη εβδομάδα ακτιβιστές από διάφορα κοινωνικά κινήματα κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του χρηματιστηρίου στο Σάο Πάολο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυξανόμενη ανεργία, τον πληθωρισμό και τη μαζική φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Το σημείο επιλέχθηκε συμβολικά. Από τα μέσα της χρονιάς σημειώθηκε σημαντική αύξηση στα έσοδα των μεγάλων εταιρειών αλλά και στο Ακαθόριστο Εγχώριο Προιόν της χώρας. Ο διαμοιρασμός των κερδών.....δεν έγινε βέβαια με γνώμονα την ισότητα, με αποτέλεσμα οι τάξεις με χαμηλότερο εισόδημα να αποκλειστούν από οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση......100 εκατομμύρια λοιπόν Βραζιλιάνοι βρίσκονται σε κατάσταση πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας. Εξαθλίωση στο 99 τοις εκατό του πληθυσμού για να πλουτίσει το 1 τοις εκατό. Αυτή είναι μια κραυγή που καταπνίγεται όταν όλοι μας πάμε σττο σούπερ μάρκετ όπως δηλώνουν οι διαδηλωτές. Εχει σημειωθεί πτώση της κατανάλωσης των νοικοκυριών λόγω μείωσης της βοήθειας έκτακτης ανάγκης και της ανεργίας σε επίπεδο ρεκόρ που αγγίζει τους 15 εκατομμύρια ανέργους.

Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΒΑΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

blackblockvolos.blogspot.com  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License