ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με αγριότητα στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Τήνου που αντιστέκονται εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια ενάντια στην καταστροφή του νησιού τους από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων με αποτέλεσμα εννιά άνθρωποι να καταλήξουν τραυματισμένοι στο κέντρο υγείας του νησιού

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με αγριότητα στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Τήνου που αντιστέκονται εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια ενάντια στην καταστροφή του νησιού τους από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων με αποτέλεσμα εννιά άνθρωποι να καταλήξουν τραυματισμένοι στο κέντρο υγείας του νησιού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τηνιακοί έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή, τη βία και την τρομοκρατία του κράτους στη διάρκεια του αγώνα τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν οι μάσκες του δημοκρατικού προσωπείου όταν το κράτος αποφασίζει να επιβάλλει την πολιτική του για την «πράσινη ανάπτυξη». Είναι πλέον πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η εγκατάσταση των αιολικών βιομηχανιών από τις εταιρείες της ενέργειας δεν είναι προς όφελος του περιβάλλοντος και όχι μόνο δεν αποτελούν ανάχωμα στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά αντίθετα καταστρέφουν φυσικά δάση και απάτητα μέρη που δεν παίρνουν άλλου είδους εκμετάλλευση. Στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις της ενέργειας έχουν σαν μόνο στόχο τους την κερδοφορία και γι’ αυτό οι μεγάλες πολυεθνικές του κλάδου δραστηριοποιούνται από την πυρηνική ενέργεια μέχρι το φυσικό αέριο και τα αιολικά, περνώντας από το ένα στο άλλο ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Ταυτόχρονα, το κράτος με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή προωθεί ένα ακόμη πεδίο «ανάπτυξης» είτε με νομοθετήματα και πλαίσια, είτε με την ωμή καταστολή, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί την καπιταλιστική λογική της αέναης ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Τηνιακών είναι αυτονόητη, όχι μόνο γιατί και στη Νάξο (όπως και σε άλλα νησιά, βουνά και δάση) απειλούμαστε από τα σχέδια των επενδυτών, αλλά επειδή ο μακροχρόνιος αγώνας τους για να εμποδίσουν την καταστροφή του τόπου τους είναι μια φωτεινή εστία αντίστασης απέναντι σε ένα σύστημα που ερημώνει τη φύση και την κοινωνία, που μας κλέβει τη ζωή και το μέλλον.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου

Σεπτέμβρης 2021

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License