Παρέμβαση σε παράρτημα του Γενικού Χημείου του Κράτους-Συλλήψεις 2 συντρόφων|κατάληψη Terra Incognita

Το βράδυ της Κυριακής 26 Σεπτέμβρη μέλη της συλλογικότητάς μας, πραγματοποίησαν παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στο παράρτημα του Χημείου του Κράτους, ως μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης και ανάδειξης της κατασταλτικής μεθόδευσης ενάντια σε 14 συντρόφισσες και συντρόφους που λαμβάνουν κλήσεις το τελευταίο διάστημα για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση DNA.

post image

Το βράδυ της Κυριακής 26 Σεπτέμβρη μέλη της συλλογικότητάς μας, πραγματοποίησαν παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στο παράρτημα του Χημείου του Κράτους, ως μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης και ανάδειξης της κατασταλτικής μεθόδευσης ενάντια σε 14 συντρόφισσες και συντρόφους που λαμβάνουν κλήσεις το τελευταίο διάστημα για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση DNA. Το κοινό σημείο αναφοράς των 14 αγωνιστών-τριών αποτελεί η κατάληψη της πρυτανείας του Ε.Μ.Π, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της επετείου της 17 Νοέμβρη της περασμένης χρονιάς, με πρόταγμα τη διατήρηση του ανοιχτού ακαδημαϊκού ιδρύματος ενώ η νέα κατασταλτική επιχείρηση αφορά την ταύτιση ανδρικού γενετικού υλικού μεταξύ κινητού αντικειμένου(άδειου μπουκαλιού) που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας, με κάποια χαρτιά με αίμα, που βρέθηκαν επί της οδού Σπύρου Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση κατά δελτάδων με μολότοφ τις πρωινές ώρες της 7/12/2014. Τη χρονιά εκείνη κάποιοι εκ των συντρόφων/συντροφισσών βρισκόντουσαν στην ηλικία των 12-15, δεν ήταν πολιτικά ενεργοί ή ζούσαν και σε άλλη πόλη.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, πλήθος δυνάμεων της ΟΠΚΕ με προτεταμένα τα όπλα και ύφος χιλίων καρδιναλίων συνέλαβαν τους 2 συντρόφους, οι οποίοι παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στα δικαστήρια λαμβάνοντας αναβολή. Απέναντι σε ακόμη μια απόπειρα φίμωσης και δέσμευσης του αγωνιζόμενου κινήματος που υψώνει αναχώματα ενάντια στην κρατική και κατασταλτική τρομοκρατία, στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους συντρόφους και συντρόφισσες με κάθε κόστος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος χρησιμοποιεί σαθρά κατηγορητήρια, στημένες υποθέσεις και σάπιες μεθοδεύσεις για να καταστείλει αγώνες και να τρομοκρατήσει. Οι συνεχείς διώξεις και φυλακίσεις, η στοχοποίηση και οι εκκενώσεις δομών του αγώνα, οι δρομολογημένες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, οι παρακολουθήσεις, οι παγιδεύσεις και το φακέλωμα ολόκληρων ζωών είναι μια φαιδρή απόπειρα να λυγίσει το δίκιο του αγώνα μπροστά στον φόβο και την καταστολή. Είναι μια αδύναμη προσπάθεια να διασπάσει τις κοινότητες του αγώνα και να στρέψει την κοινωνική οργή στην παραίτηση και την εξατομίκευση. Μπροστά στον επαπειλούμενο φόβο, απαντάμε συλλογικά, μαχητικά και αδιάλλακτα πως το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένες/-οι…

Αλληλεγγύη στους 14 συντρόφους και συντρόφισσες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους διωκτικούς μηχανισμούς

Αγώνας ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License