[Βερολίνο, Γερμανία] Ηχηρό "ναι" στην κρατικοποίηση 200.000 διαμερισμάτων!


post image

Σε χθεσινό δημοψήφισμα στη πρωτεύουσα της Γερμανίας, το 56% των ψηφοφόρων στάθηκε υπέρ της κρατικοποίησης 200.000 διαμερισμάτων στη πόλη. Απόφαση ενάντια στις μεγάλες εταιρίες ενοικίασης που κατέχουν εως και δεκάδες χιλιάδες διαμερίσματα και συγκεντρώνουν τεράστια κέρδη εις βάρος των πολιτών.

Το θέμα της στέγασης είναι πολύ μεγάλο στο Βερολίνο, αφού 85% των κατοίκων ζουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ενώ η αναζήτηση διαρκεί πολλούς μήνες με τα ενοίκια να ανεβαίνουν συνεχώς κατακόρυφα.

Αν και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό, είναι σίγουρα ένα βήμα προς την στεγαστική δικαιοσύνη, στον αγώνα για να έχει όλος ο κόσμος κάποια στιγμή μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License