Εκδήλωση για την Andrea Wolf, μαχήτρια της RAF και της κούρδικης αντίστασης

30/9, 7:30 μμ, ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ( Πλούτωνος και Υψηλάντου, Χαραυγή - Δάφνη

post image

Την Πέμπτη 30/9, 7:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί στον ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ ( Πλούτωνος και Υψηλάντου, Χαραυγή - Δάφνη) εκδήλωση για την αντάρτισσα της RAF, Andrea Wolf.

Την άνοιξη του 1998, η RAF με προκήρυξη της τερμάτισε μια επαναστατική διαδρομή 28 ετών:

"Πριν από σχεδόν εικοσιοκτώ χρόνια, στις 14 Μαΐου 1970, η RAF γεννήθηκε από μια πράξη απελευθέρωσης. Σήμερα τερματίζουμε αυτό το σχέδιο. Το αντάρτικο πόλης υπό τη μορφή της RAF είναι πια ιστορία. Εμείς, δηλαδή όλοι εμείς που ήμασταν οργανωμένοι στη RAF ως το τέλος, κάνουμε από κοινού αυτό το βήμα. Από εδώ και μπρος θα είμαστε πρώην μαχητές της RAF."

Στο μεστό και βαθιά επαναστατικό αυτό κείμενο, οι αγωνιστές και αγωνίστριες της RAF καταλήγουν:

"Αν και πολλά ερωτήματα παραμένουν σήμερα ανοιχτά, είμαστε βέβαιοι πως από τις απελευθερωτικές ιδέες του μέλλοντος θα προκύψει ο σπόρος των ελεύθερων σχέσεων, μόνο εφόσον υιοθετήσει την πολυμορφία που είναι αναγκαία για την ανατροπή των επικρατουσών συνθηκών. Είναι άχρηστο το να συζητάμε για τη “σωστή γραμμή”, για μια οπτική της ζωής έξω από την οποία τα πάντα φαντάζουν ανεπαρκή, όπως και το να αναζητούμε το ένα επαναστατικό υποκείμενο. Η διαδικασία της απελευθέρωσης θα γνωρίσει στο μέλλον πολλά υποκείμενα και πολυμορφία οπτικών και περιεχομένων, κι αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ασυνάρτητη. Χρειαζόμαστε μια καινούρια πρόταση στην οποία φαινομενικά πολύ διαφορετικές ατομικότητες ή κοινωνικές ομάδες μπορούν να είναι τα υποκείμενά της και να συνυπάρχουν. Υπό αυτή την έννοια, το απελευθερωτικό σχέδιο του μέλλοντος δεν θα εμπεριέχει τις παλιές αντιλήψεις της γερμανικής Αριστεράς από το 1968, ούτε αυτές της RAF ή των άλλων ομάδων. Η χαρά της οικοδόμησης ενός συμπεριεκτικού, αντιεξουσιαστικού, κι ωστόσο δεσμευτικού οργανωτικού σχεδίου απελευθέρωσης, βρίσκεται ακόμα μπροστά μας, αν και δυστυχώς ελάχιστα έχει επιχειρηθεί ως τώρα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν κάτι τέτοιο, να βρουν δρόμους εξόδου από το κενό".

Η επαναστατική τους αναζήτηση θα οδηγήσει κάποιους απ' αυτούς στα βουνά του Κουρδιστάν. Τον Οκτώβριο, η καταζητούμενη στη Γερμανία, Andrea Wolf, θα αιχμαλωτισθεί σε μάχη με τον τούρκικο στρατό και θα εκτελεστεί.

Η προσωπική της φίλη, σκηνοθέτης Hito Steyerl, θα δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ ΝΟΕΜΒΡΗΣ, ακολουθώντας τις διαδρομές της Andrea από την εφηβική της ηλικία.

Στο απελευθερωμένο έδαφος της Ροτζάβα, σε ένδειξη τιμής στην επαναστατική διεθνιστική στράτευση της Andrea Wolf, to Γυναικείο Ινστιτούτο πήρε το όνομά της.

https://athens.indymedia.org/post/1608007/

Στην εκδήλωση θα προβληθεί ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ και θα παρέμβει τηλεφωνικά από τη Ροτζάβα, συντρόφισσα από το Ινστιτούτο Andrea Wolf

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License