Αντιφασιστικό μοίρασμα Πυλαία

Σχετικά με το μοίρασμα υλικού από το ακροδεξιό στέκι «Σάρισα» στο 1ο ΓΕΛ Πυλαίας

post image

Στις 22/9 σε μια προσπάθεια στρατολόγησης μοιράζεται υλικό από το ακροδεξιό στέκι «Σάρισα» στον μαθητικό κόσμο του 1ου ΓΕΛ Πυλαίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Λάβαμε την απόφαση πρωτοβουλιακά να μοιράσουμε στις 30/9 το κάτωθεν κείμενο στους/ις μαθητες και μαθήτριες του σχολείου που θίγει το θέμα του εκφασισμού της κοινωνίας.

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εν καιρώ πανδημίας ο εκφασισμός και η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας λαμβάνει χώρα με διάφορες μορφές. Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν οι σφοδρές και βίαιες επιθέσεις στη προσφυγοπούλα κούκλα Αμάλ, ο πετροπόλεμος στο (θεσμικό) pride Θεσσαλονίκης, τα γεγονότα έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, οι υποτιθέμενες αντικυβερνητικές πορείες για την ελευθερία με πρόφαση την αυταρχική διαχείριση της πανδημίας με ολοφάνερα τα εθνικιστικά προτάγματα και βεβαίως το μοίρασμα προπαγανδιστικού χρυσαυγήτικου υλικού στο 1ο ΓΕΛ Πυλαίας.

Με αφορμή λοιπόν το τελευταίο αποφασίσαμε να αναδείξουμε μια άλλη πτυχή της πραγματικότητας. Στο φυλλάδιο που σας μοιράστηκε γίνεται προσπάθεια να απαλλαχθούν από τις πράξεις τους τα κατηγορούμενα μέλη της Χρυσής Αυγής και να αναδειχθούν ως σύγχρονοι ήρωες που δρούσαν με γνώμονα το κοινό καλό του «έθνους» και ως προστάτες των γυναικών. Αυτό που λησμονείται βέβαια είναι ότι οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι φέρουν ευθύνες για πάμπολλους θανάτους «συμπατριωτών» τους με τρανό παράδειγμα το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη που ενορχηστρώθηκε από ταγματασφαλίτες!

Έναν περίπου χρόνο μετά την καταδίκη τους από την αστική δικαιοσύνη προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος ξανά με τους τρόπους που πάντα ήξεραν, με την ανάδειξη του μίσους προς οτιδήποτε διαφέρει από τη νόρμα και με τη δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων που όλως τυχαίως είναι οι φτωχοί μετανάστες που λόγω της διαφορετικής τους κουλτούρας σκοπός τους είναι μόνο το «κακό». Στην περίπτωση που αυτοί οι «ξένοι» ήταν τουρίστες με λεφτά το αφήγημα θα ήταν τελείως διαφορετικό! Είμαστε της άποψης πως ο φασισμός δε χωρά πουθενά και πως συνάμα η ελευθερία μας δεν πρόκειται να μας χαριστεί από κανένα θεσμό, καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα και οφείλουμε να πολεμήσουμε για αυτήν με τις δικές μας δυνάμεις ενάντια σε ξεπεσμένες και αποτυχημένες ιδεολογίες όπως ο εθνικισμός με τους κατά φαντασίαν «κακούς ξένους»!

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Αναρχικ@

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License