Πορεία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

Οργανώνουμε την αντίστασή μας απέναντι στο Δόγμα Σοκ για την επιβολή κατασταλτικών μέτρων, ενάντια στην εθνική ενότητα με την κυβέρνηση της ΝΔ. Καμία κοινωνική συναίνεση και υποταγή στα κυβερνητικά μέτρα ελέγχου του πληθυσμού με πρόσχημα την υγεία.

Πορεία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

Εδώ και 18 μήνες η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη συντάσσει μια σειρά κατασταλτικά και πειθαρχικά μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με οποιοδήποτε βαθμό υγειονομικής προστασίας. Η πολιτική της γενικευμένης καραντίνας, τα lockdown, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας – συνάθροισης – διαδήλωσης, τα «εξοδόχαρτα/sms» έρχονται να διαμορφώσουν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και να ανοίξουν το δρόμο σε σαρωτικές ανατροπές του Κοινωνικού Συμβολαίου.

Η άμεση διάθεση και πρόσβαση των εμβολίων αποτελεί στοιχείο κοινωνικής πρόνοιας και δικαίωμα κάθε πολίτη στην δημόσια υγεία. Όμως, αυτή την στιγμή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός χρησιμοποιείται εργαλειακά από την ΝΔ ως υγειονομικό πρόσχημα για να επιτεθεί στις πληβείες τάξεις με την απειλή, αφενός της στέρησης των βιοποριστικών μέσων λόγω απόλυσης και αφαίρεσης του δικαιώματος στην εργασία, αφετέρου του αποκλεισμού του ανεμβολίαστου πληθυσμού (περίπου 46%) από την δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας και την κοινωνική ζωή. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στοχεύει δύο τομείς που θέλει να διαλύσει η ΝΔ: από τη μία είναι το ΕΣΥ και το ισχυρότερο συνδικαλιστικό κίνημα του Δημόσιου Τομέα. Από την άλλη είναι η εκπαίδευση με τις τελευταίες κινηματικές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης: οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και το φοιτητικό κίνημα στα πανεπιστήμια.

Οργανώνουμε την αντίστασή μας απέναντι στο Δόγμα Σοκ για την επιβολή κατασταλτικών μέτρων, ενάντια στην εθνική ενότητα με την κυβέρνηση της ΝΔ. Καμία κοινωνική συναίνεση και υποταγή στα κυβερνητικά μέτρα ελέγχου του πληθυσμού με πρόσχημα την υγεία.

Ένοχος για τη κατάσταση στα νοσοκομεία είναι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ.

Κάτω τα χέρια από όλους τους εργαζόμενους. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και αναστολές εργασίας με αυτό το πρόσχημα.

Δωρεάν τεστ για όλους και όλες, άμεσα διαθέσιμα χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς υποχρεώσεις.

Όχι διακρίσεις στην πρόσβαση σε δημόσια θεάματα, δημόσιες συναθροίσεις και κλειστούς χώρους. Να ισχύει και για τους ανεμβολίαστους ό,τι ισχύει για τους εμβολιασμένους.

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα μας, την δουλειά μας, του συνδικαλισμού, των συγκεντρώσεων. Να καταργηθούν οι νόμοι περιορισμού των διαδηλώσεων – συναθροίσεων – απεργιών. Να διαγραφούν τα πρόστιμα.

Να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. Κανένας (δήθεν) «υγειονομικός έλεγχος» για τη φυσική πρόσβαση σε Πανεπιστημιακό χώρο.

Αποσυμφόρηση στις φυλακές και τα προσφυγικά camp.

Πορεία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα, το Σάββατο 2/10 στις 12 στο Μοναστηράκι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License