[Γιάννινα] CMYK my nights - αντιμαθήματα γραφικών τεχνών

Σειρά αντιμαθημάτων για το κύκλωμα των γραφικών τεχνών, στο ελευθεριακό εργαστήρι F451, Τσακάλωφ 20 (Άλσος) από την αυτοοργανωμένη τυπογραφική ομάδα “Titivillus”

post image

CMYK my nights!

Σειρά αντιμαθημάτων για το κύκλωμα των γραφικών τεχνών, στο ελευθεριακό εργαστήρι F451, Τσακάλωφ 20 (Άλσος) από την αυτοοργανωμένη τυπογραφική ομάδα “Titivillus”.

Η γνώση στα χέρια των ειδικών δεν είναι παρά ακόμα μία εξουσία. Όλα αυτά που τα αφεντικά έχουν υφαρπάξει από τους δημιουργούς του κόσμου και τα φυλάνε στους γυάλινους πύργους της Γνώσης, οφείλουν να παρθούν ένα-ένα πίσω. Να διαμοιραστούν χωρίς μεσάζοντες και ιθύνοντες, αυτοοργανωμένα, ελεύθερα και ισότιμα, προς όλες και όλους. Αντιμαθήματα γραφικών τεχνών, λοιπόν, ενάντια στην απολυτότητα της εκπαίδευσης και την κυριαρχία των μεσολαβήσεων, για να μπορέσει επιτέλους να αποτυπωθεί η επιθυμία, το όνειρο, η ανάγκη κι ο έρωτας μας στο χαρτί…

>>Τρίτη 05.10.21: Εισαγωγή στην τυπογραφία OFFSET - μηχανές, χαρτιά, χρώματα, διαχωρισμοί. Εγκατάσταση προγραμμάτων & γραμματοσειρών.

>> Πέμπτη 07.10.21: Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop (μέρος 1ο)

>> Τρίτη 12.10.21:Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop (μέρος 2ο)

>> Πέμπτη 14.10.21: Σελιδοποίηση με το Indesign (μέρος 1ο)

>> Τρίτη 19.10.21: Σελιδοποίηση με το Indesign (μέρος 2ο). Κλείσιμο/έλεγχος αρχείων με το Acrobat – προετοιμασία για τυπογραφείο/upload.

>> Πέμπτη 21.10.21: Συλλογική δημιουργία αυτοκολλήτων με σκοπό την εκτύπωση.

Τα αντιμαθήματα αρχίζουν στις 21:00 ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΥΣΤΗΡΑ. Laptop με ποντίκι απαραίτητο.

>>>Στηρίζουμε τα κινηματικά τυπογραφεία! Στηρίζουμε τις κινηματικές υποδομές!<<<

*Εμείς που απαρτίζουμε το Eλευθεριακό Eργαστήρι °F451, καθώς και τα εγχειρήματά μας που στεγάζονται σε αυτό, δεν είμαστε διατεθειμένες -και το θεωρούμε πολιτικά επικίνδυνο- να προβαίνουμε σε ελέγχους της κατάστασης της υγείας των ανθρώπων που θέλουν να έρχονται στο °F451. Δε θέλουμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνικοποίηση του ελέγχου και την ένταση των διαχωρισμών. Οφείλουμε να οργανώσουμε τη λειτουργία μας ενάντια σε αυτά και να προσφέρουμε χώρους και χρόνους για τις ανάγκες των υπό αποκλεισμό. Η ψυχική μας ηρεμία, η κοινωνικοποίηση, η πνευματική μας υγεία, η πολιτική μας δραστηριοποίηση περνάνε μέσα από ανοιχτούς άνευ περιφράξεων χώρους/χρόνους.

titivillus@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License