Γνωριμία με την Αμερικανική Socialist Rifle Association (SRA)

Στις ΗΠΑ η κατοχή όπλων είναι νόμιμη, οπότε μερικοί σοσιαλιστές αποφάσισαν να ιδρύσουν μια οργάνωση ένοπλων σοσιαλιστών με επίσημο σκοπό την προστασία του δικαιώματος της εργατικής τάξης να κατέχουν όπλα.

post image

Η Socialist Rifle Association (SRA) ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2018 και έγινε περισσότερο γνωστή όταν αντιμετώπισε δικαστήριο με τη κατηγορία της "παραστρατιωτικής δράσης". Η έδρα της οργάνωσης είναι στο Κάνσας και έχουν πάνω από έξι χιλιάδες μέλη.

Ο επίσημος σκοπός της οργάνωσης είναι η προστασία του δικαιώματος της εργατικής τάξης να κατέχει όπλα, καθώς και η διατήρηση των απαραίτητων δεξιοτήτων εκ μέρους της εργατικής τάξης για αυτοάμυνα (ατομικά και κοινοτικά). Τα νέα μέλη της οργάνωσης δέχονται εκπαίδευση στη χρήση όπλων καθώς και έντυπο υλικό για τη μελέτη σοσιαλιστικών ιδεών. Ενδεικτικά, τα νέα μέλη μελετούν κείμενα όπως το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" των Μαρξ και Ένγκελς, και το "Αναρχοσυνδικαλισμός, Θεωρία και Πράξη" του Ρούντολφ Ρόκερ.

Στις ΗΠΑ η κατοχή όπλων είναι νόμιμη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι η οργάνωση δεν κατανοεί την ταξική πραγματικότητα. Έτσι γενικά αποφεύγεται η δημοσίευση των ονομάτων και προσώπων των μελών σε φωτογραφίες ή δημοσιεύσεις όταν κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο για την λειτουργία της οργάνωσης.

Πέρα από τη χρήση όπλων, η οργάνωση διδάσκει και γενικότερες γνώσεις επιβίωσης και ιατρικής βοήθειας. Η οργάνωση δεν έχει ως στόχο την επανάσταση αλλά την νόμιμη διάχυση γνώσεων αυτοάμυνας μέσα σε μια αντικαπιταλιστική αντιρατσιστική, αντισεξιστική, και αντιφασιστική κουλτούρα. Όπως γράφει η οργάνωση, "Η εναντίωση στο φασισμό και τις αντιδραστικές ιδεολογίες είναι ένας αγώνας με πολλά μέτωπα, κι εμείς ασχολούμαστε με το εκπαιδευτικό μέρος αυτού του αγώνα". Νομικά η οργάνωση λειτουργεί ως μη-κερδοσκοπικός οργανισμός.

Επίσης η οργάνωση διδάσκει γνώσεις που είναι χρήσιμες σε όσους έχουν εκτεθεί σε χημικά όπλα.

Πρόσφατα η οργάνωση έγραψε ανοικτό γράμμα στον κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας όπου αναφέρεται "Γράφουσε σε εσάς σήμερα ως πολίτες της πολιτείας της Βόρειας καρολίνας [...] που ενδιαφερόμαστε πολύ για θέματα κοινωνικής δικαιωσύνης και κατέχουμε όπλα". Το γράμμα αφορά μια νομοθεσία από εποχής δεκαετίας 1920 που δημιουργεί στην εργατική τάξη δυσκολίες νόμιμης πρόσβασης σε όπλα (όπως πχ την ανάγκη άδειας από τον τοπικό σερίφη για την νόμιμη κατοχή όπλου).

Το 2019 η οργάνωση προσπάθησε να γίνει μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Ένοπλων Αθλημάτων (National Shooting Sports Foundation) αλλά δεν έγινε δεκτή.

Η οργάνωση έχει πολλά μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Η οργάνωση διαθέτει παρουσία (subreddit) στον ιστοχώρο συζητήσεων Reddit όπου τα μέλη συχνά ανεβάζουν φωτογραφίες του οπλισμού τους. Πάνω από 93 χιλιάδες χρήστες του Reddit παρακολουθούν την παρουσία (subreddit) της οργάνωσης στο Reddit.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοχώρος της οργάνωσης: https://socialistra.org/

Παρουσία στο Reddit: https://www.reddit.com/r/SocialistRA/

Άρθρο για την οργάνωση: https://en.wikipedia.org/wiki/Socialist_Rifle_Association

"Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να παραδοθούν τα όπλα και οι σφαίρες, κάθε προσπάθεια αφοπλισμού των εργατών πρέπει να αντιμετωπιστεί, διά της βίας αν είναι αναγκαίο" -- Καρλ Μαρξ, συγγραφέας του Κομμουνιστικού Μανιφέστου και του Κεφαλαίου

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License