Αυτοπαρουσιαστικό βίντεο Μαθητικής Αντιφασιστικής Δράσης Χανίων

Μετά από τα πρόσφατα γεγονότα με τους νεοναζί, φασίστες μαθητές στο Επαλ Σταυρούπολης και την γενική άνοδο του φασισμού και του καθωσπρεπισμού στα σχολεία μας, η Μαθητική Αντιφασιστική Δράση (Μ.Α.Δ Χανίων) δημιουργεί ένα αυτοπαρουσιαστικό βίντεο καλώντας τους μαθητές στην δράση της.

Αυτοπαρουσιαστικό βίντεο YouTube [https://youtu.be/Z_4_aW6BFkU]

Η Μ.Α.Δ. ξεκίνησε να δρα στην πόλη των Χανίων το 2019, παίρνοντας μέρος στον αντιφασιστικό αγώνα της πόλης μέσα από συνθήματα σε τοίχους, πορείες, πανό κ.α. Στόχος της είναι να μην επιτραπεί στους νεοναζί να παρεισφρήσουν στα σχολεία μας, στις γειτονιές μας και στις ζωές μας, αλλά και να κινητοποιήσει την μαθητική κοινότητα της πόλης, έτσι ώστε να πάρει και αυτή μέρος στον αγώνα κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας.

Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σε όποια παλεύει ενάντια στα φασιστικά μορφώματα στην πόλης μας, όπως κι αν αυτά λέγονται. Εναντιωνόμαστε στα σχέδια των κυβερνήσεων που στοχεύουν στον κοινωνικό αποκλεισμό, περνώντας αντι-εργασιακά, αντι-εκπαιδευτικά και αντι-μεταναστευτικά νομοσχέδια. Παλεύουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και τους αποκλεισμούς συμμαθητών μας από αυτήν, στην απαξίωση της ζωής και του ελεύθερου χρόνου νομιμοποιώντας την δουλεία και τις απλήρωτες υπερωρίες, στις στυγνές δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα και στην βίαιη καταστολή στους δρόμους από την αστυνομία. 

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ομάδας μας είναι πως, λόγω του ότι είναι μαθητική, τα μέλη της κάθε χρόνο ανανεώνονται, γι’ αυτό και καλούμε όλους τους αντιφασιστές μαθητές των Χανίων να πάρουν μέρος στην συνέχιση αγώνα μας! 

Συνέλευση κάθε Παρασκευή στις 22.00 στο κτήριο της πρυτανείας, στον αυτοδιαχειριζόμενο λόφο Καστέλι.

Μ.Α.Δ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License