Μασόβκα - Κάλεσμα συγκέντρωσης ενάντια στο διεθνές συνέδριο ασφαλείας συνόρων

Τριήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί της ημερομηνίες 5-7 του Οκτώβρη όπου η θεματική συζήτηση δεν θα είναι άλλη από την υποτιθέμενη ασφάλεια των συνόρων.

Τριήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί της ημερομηνίες 5-7 του Οκτώβρη όπου η θεματική συζήτηση δεν θα είναι άλλη από την υποτιθέμενη ασφάλεια των συνόρων.

Κάθε λογής κυβερνητικοί, αξιωματούχοι και τεχνοκράτες από χώρες της Ε.Ε. αλλά και της Αφρικής, υπό την σκέπη του ξενοδοχείου Divani Caravel, όπου ο οικοδεσπότης δεν είναι άλλος από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στεγάζει ακροδεξιές εκδηλώσεις. Το επίδικο όμως εδώ δεν είναι αυτό. Η συγκεκριμένη συνάντηση θα λέγαμε ότι έχει οριστεί από την εταιρία Frontex, η οποία λανσάρει την καινούρια «κολεξιόν» της αποτελούμενη από άκρως εξελιγμένα συστήματα ελέγχου που τοποθετούνται στα σύνορα με σκοπό την αποτροπή εισροής μεταναστών. Τι πιο φυσιολογικό αυτός ο δειγματισμός της Frontex να γίνει σε ελληνικό έδαφος, αφού η Ελλάδα παραμένει ένα από τους πιο πιστούς πελάτης της. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το διαχρονικό χαρτί περί επικινδυνότητας των ανοιχτών συνόρων ταΐζει τον λαό με φασιστική ρητορική απέναντι στους μετανάστες αποσκοπώντας στο ακροδεξιό ακροατήρια των ψηφοφόρων και στην συνέχεια καλλιεργεί συστηματικά το μίσος για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι ανάλογο με εκείνο που αποσκοπεί η δράση κάθε φασιστικής γκρούπας, δηλαδή τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί το κράτος και το κεφάλαιο, μετατοπίζοντας το πρόβλημα σ’ έναν αόρατο εχθρό, σε μια εισαγόμενη απειλή που ευθύνεται για όλα τα δεινά.

Εν συνεχεία, βαδίζοντας στην ίδια γραμμή, ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε μαχητικά αεροπλάνα, πλοία, φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης που μοναδικό σκοπό έχουν να διώξουν ή να περιορίσουν αυτήν την υποτιθέμενη απειλή. Η από σκοπού φιλοτέχνηση και ρητορεία περί μιας μόνιμης μεταναστευτικής απειλής, αποτελεί τον εσαεί σύμμαχο του κράτους και στρώνει το έδαφος για να καλλιεργηθεί ο φασισμός. 

Ο κύριος Μηταράκης, λοιπόν, που τυγχάνει να εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. στο εν λόγω συνέδριο, υποδεχόμενος όλα αυτά τα λαμόγια με τα μεταξωτά κοστούμια, δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από όσα περιγράψαμε. Ανοίγει θεσμικά περάσματα για τον φασισμό.

Οι διαλεκτοί καλεσμένοι είναι ένας και ένας. Απαίσιοι άνθρωποι που ευθύνονται για αμέτρητες δολοφονίες. Όμως και τα υπουργεία της Ελλάδας δεν πάνε πίσω. Ίσα-ίσα θα λέγαμε ότι κατέχουν μια σημαντική θέση στην παγκόσμια καταστολή των προσφύγων και των μεταναστών. Έχουμε τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, τον φράχτη στον Έβρο και τους πυροβολισμούς άοπλων ανθρώπων, τις απαγωγές και εξαφανίσεις μεταναστών οι οποίες μένουν στην αφάνεια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Μόρια, την Αθήνα αλλά και την καινούρια, μοντέρνα φυλακή στην Σάμο, μαζί και τόσες άλλες διάσπαρτες φυλακές ψυχών ανά την επικράτεια..

Αυτοί λοιπόν που είναι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω μας τάζουν ασφάλεια και αποφασίζουν ποιες χώρες είναι ασφαλής και ποιες όχι.

Συγκεκριμένα από κοινού οι Μηταράκης και Βαρβιτσιώτης είχαν χαρακτηρίσει πολλές χώρες ασφαλείς για να ανοίξουν την πόρτα σε απελάσεις μεταναστών, όπως το Αφγανιστάν, και τώρα βλέπουμε πως ένα τεράστιο κύμα μεταναστών θα προέλθει από εκεί. Είναι οι ίδιοι δύο άνθρωποι που προσπαθούν να χαρακτηρίσουν τη Μασόβκα ως εγκληματική οργάνωση γιατί διαμαρτυρηθήκαμε ενάντια στις αυθαίρετες αποφάσεις τους ενώ τα δικά τους χέρια είναι λερωμένα με αίμα. 

Καλούμε στη συγκέντρωση την Τρίτη 5/10 στις 18.00 στο μετρό του Ευαγγελισμού.

Εγκληματικές οργανώσεις είναι τα κράτη.

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες/στριες.

Ανοιχτά σύνορα για όλους και όλες. 

Τα σύνορα είναι πληγές στο σώμα του πλανήτη.

 

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα.

masovka@espiv.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License