Λαμία-Σχετικά με την αφισοκόλληση για παραβιαστικές συμπεριφορές αφεντικού

Ορμώμενα από τον οχετό που αποκαλείται καθεστωτική δημοσιογραφία, καταγγέλλουμε το βόθροsite lamia report, όπως και τα υπόλοιπα τοπικά καθεστωτικά ΜΜΕ, τα oποία για ακόμη μια φορά μας έδειξαν την άριστη σχέση που έχουν με τους μπάτσους, τα αφεντικά και τις τοπικές αρχές, που μέσα από τα άρθρα τους έσπευσαν να καταδικάσουν την δράση μας, κατονομάζοντας τις αφίσες μας ως συκοφαντικές.

post image

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ"

Την Τρίτη 14/09/2021 πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση στους δρόμους της Λαμίας, που κατήγγειλε παραβιαστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές από αφεντικό καφετέριας ( ‘’Μικρό Καφέ’’) προς τις εργαζόμενες του. Αυτές οι συμπεριφορές ήταν γνωστές στην τοπική κοινωνία εδώ και καιρό. Φυσικά, αυτά τα περιστατικά συγκαλύπτονταν από την συντηρητική και πατριαρχική κουλτούρα που είναι βαθιά ριζωμένη στις ζωές μας. Η σημασία της δράσης από εμάς, περά από την κατάδειξη του εν λόγω παραβιαστικού αφεντικού, είναι και η στοχοποίηση οποιουδήποτε, μαγαζάτορα και μη, που κρύβει την έμφυλη βία πίσω από το ‘’εγνωσμένο κύρος του οικογενειάρχη, άνδρα, επιχειρηματία’’. Ορμώμενα από τον οχετό που αποκαλείται καθεστωτική δημοσιογραφία, καταγγέλλουμε το βόθροsite lamia report, όπως και τα υπόλοιπα τοπικά καθεστωτικά ΜΜΕ, τα oποία για ακόμη μια φορά μας έδειξαν την άριστη σχέση που έχουν με τους μπάτσους, τα αφεντικά και τις τοπικές αρχές, που μέσα από τα άρθρα τους έσπευσαν να καταδικάσουν την δράση μας, κατονομάζοντας τις αφίσες μας ως συκοφαντικές. Συγκαλύπτοντας τις παραβιαστικές αυτές συμπεριφορές και στοχοποιώντας τις εργαζόμενες γυναίκες. Επίσης, ο δικηγόρος του παρενοχλητή διαδίδει στα τηλεοπτικά παράθυρα ψευδής πληροφορίες πως ο πελάτης του δεν έχει δεχτεί κάποια καταγγελία. Για την αποκατάσταση της αλήθειας εκκρεμεί καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης. Απο την αντίπερα όχθη, η δράση είχε θετικό πρόσημο στη κοινωνική βάση, όπως φαίνεται από τα υποστηρικτικά σχόλια στα συγκεκριμένα site και από τον κοινωνικό μας περίγυρο.Η δράση ήρθε ως αποτέλεσμα συνελεύσεων και συνδιαμόρφωσης της Φεμινιστικής Συνέλευσης Λαμίας, (και όχι μίας εκδικητικής ατομικότητας που αναφέρεται στα site) η όποια συστάθηκε ως αντίδραση στην πατριαρχία, στον μισογυνισμό και την ομοφοβία που αποτελούν χαρακτηριστικά της ταξικής κοινωνίας, στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε. Ανεξάρτητα αν αυτό εχει ακολουθήσει την νομική οδό θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενη/ο που πέφτει θύμα των σεξουαλικών ορέξεων κάθε αφεντικού και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ. ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕΞΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Φεμινιστική συνέλευση Λαμίας - Συντρόφισσες/οι

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License