post image

Καλούμε σε βδομάδα δράσεων ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από τους 14 αγωνιστές/καταληψίες της πρυτανείας ΕΜΠ, την τελευταία βδομάδα του μήνα 25-31 Οκτώβρη.

Μια περίοδος φαινομενικής αποκλιμάκωσης από μεριάς κράτους, θεωρούμε οτι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να περάσουμε στην επίθεση.

Να δημιουργήσουμε εξεγερσιακά γεγονότα και να στήσουμε αναχώματα στην κρατική τρομοκρατία

Να ακονίσουμε την αλληλεγγύη και στην συντροφικότητα μας, μέχρι να γίνουν μαχαίρια στην καρδιά κάθε εξουσιαστή

πιο αναλυτικά για την υπόθεση παρατίθεται το κείμενο της συνέλευσης:

Τις προηγούμενες μέρες σύντροφοι άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση DNA. Η χρονική αφετηρία της υπόθεσης βρίσκεται στις 13/11/2020 στην εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΜΠ, όπου συνελήφθησαν 25 σύντροφοι/ισσες, μεταξύ των οποίων 13 γενετικά άνδρες, με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ορισμένοι από τους συντρόφους έχουν λάβει ήδη κλήσεις ενώ σε κάποιους αναμένεται να σταλούν, εξού και οι διαφορετικές ημερομηνίες για τον καθένα σχετικά με τη λήψη.

Πέρα από τους συλληφθέντες της πρυτανείας ήρθε κλήση σε έναν επιπλέον σύντροφο επειδή ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του εντός της κατάληψης. Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρει ότι υπάρχει ταύτιση ανδρικού γενετικού υλικού μεταξύ κινητού αντικειμένου(άδειου μπουκαλιού) που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας, με κάποια χαρτιά με αίμα, που βρέθηκαν επί της οδού Σπ. Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση κατά δελτάδων με μολότοφ τις πρωινές ώρες της 7/12/2014.

Από την μία υπάρχει η κατάληψη πρυτανείας του Ε.Μ.Π, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της επετείου της 17 Νοέμβρη της περασμένης χρονιάς, με πρόταγμα την διατήρηση του ανοιχτού ακαδημαϊκού ιδρύματος, που για ακόμα μια φόρα η πρυτανεία σε αγαστή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασίσε ινα κλειδώσει για να μην πραγματοποιηθεί το 3ήμερο και η διαδήλωση. Μια καθόλου απρόσμενη κίνησηγια την περσινή χρονιά, αφού το κράτος με την συνεχή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιούργησε με αφορμή την πανδημία του covid-19 σε συνδυασμό με το δόγμα μηδενικής ανοχής που εφάρμοσε και εφαρμόζει μέχρι σήμερα, χτυπούσε με υπέρμετρο κατασταλτικό μένος κάθε πολιτική δράση που προερχόταν από τους κόλπους του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος.

Η συγκεκριμένη κατασταλτική κίνηση των μπάτσων στην πρυτανεία αποσκοπούσε αφενός στην άμεσηεκκένωση της κατάληψης, και αφετέρου στην εξοικείωση του φοιτητικού σώματος σχετικά με τις εισβολές μπάτσων στα ακαδημαικα ιδρύματα, αφού λίγους μήνες μετα υπερψηφίζεται το καινούργιο νομοσχεδιο για τα Πανεπιστήμια που προβλέπει την σύσταση της Ο.Π.Π.Ι (Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Από την άλλη υπάρχει ένα συγκρουσιακό γεγονός στα Εξάρχεια το 2014, στην επέτειο του δολοφονημένου αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο μπάτσους, δηλαδή 6 χρόνια πριν την εκκένωση της κατειλλημένης πρυτανείας. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης, είναι ότι το 2014 οι περισσότεροι εκ των κληθέντων ήταν περίπου 13 ετών, ενώ ορισμένοι δεν διέμεναν στην Αθήνα. Προφανώς και δεν είχαν κάποια σχέση με τον α/α χώρο.

Η εν λόγω υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παράνομων, παράδοξων και κατασκευασμένων κατασταλτικών κινήσεων από την ΕΛΑΣ. Το γεγονός ότι οι σύντροφοι καλούνται να δώσουν DNA για γενετικό υλικό που βρέθηκε σε δύο μη παράνομα, κινητά αντικείμενα εκ των οποίων η συλλογή του άδειου μπουκαλιού πραγματοποιήθηκε κατά την προαναφερθείσα πλημμεληματικού τύπου σύλληψη,εγκαινιάζει μία νέα συνθήκη πολιτικών χαρτογραφήσεων. Ακόμη και αν οι σύντροφοι πληρούσαν με κάποιο τρόπο τα κριτήρια που θα τους καθιστούσαν υπόπτους, θα ήταν και πάλι τραβηγμένο να διαταχθεί η υποχρεωτική λήψη του DNA για την ταυτοποίηση ή μη με τα δείγματα. Ουσιαστικά οποιαδήποτε σύλληψη ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά και το είδος της, μπορεί να μετατραπεί σε καλοστημένη αφορμή για να επεκτείνουν οι μπάτσοι την βάση δεδομένων τους σχετικά με το DNA, ακόμα και με πενιχρές ενδείξεις.

Αυτή η νομική ακροβασία και η αφηρημένη σύνδεση μεταξύ των δύο υποθέσεων, οξύνει τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την εργαλειοποίηση της κλήσης καθαυτής, σαν προθάλαμο μελλοντικών ενδεχόμενων κατασταλτικών μεθοδεύσεων με κύριο στοιχείο την ταύτιση γενετικού υλικού, τακτική που έχουν ακολουθήσει οι κατασταλτικοί μηχανισμοί πολλές φορές στο παρελθόν

Όλοι οι σύντροφοι, έχουν αποφασίσει συλλογικά να προβούν σε προσφυγή, ρισκάροντας την έκδοση ενταλμάτων εις βάρους τους καθώς και μία ενδεχόμενη απαγωγή. Απέναντι στην κατασταλτική μανία των διωκτικών αρχών, στεκόμαστε στο πλευρό κάθε συντρόφου/ισσας που στοχοποιείται από το κράτος. Η συνέχιση των αγώνων και η όξυνση των συλλογικών μας αντιστάσεων είναι μονόδρομος για να στήσουμε αναχώματα αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License