post image

Μάθαμε πως την όμορφη πόλη μας θα τιμήσει με την κελαριστή του φωνή και τους γλαφυρούς του στίχους, ο καλλιτέχνης 'ΘΥΤΗΣ'.  

Είπαμε να μην αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να του δείξουμε έμπρακτα την εκτίμηση που τρέφουμε προς το πρόσωπό του. 

Άλλωστε, πως θα γινόταν να μην νιώθουμε παρά μόνο ευγνωμοσύνη, για τις καινοτόμες και ριζοσπαστικές ιδέες που μεταδίδει μέσα από την καλοδουλεμένη τέχνη του- ανεπανάληπτη ψυχική ανάταση ομολογούμε πρωτακούγοντας το "Οι γυναίκες θα με κομπλάρουν,οι γυναίκες θα με μουρλάνουνε. Οι γυναίκες αφού σας τεστάρουν,μαζί σας να το κάνουν, μετά σας ξεκάνουνε" και "Οι ωραίες, δεν ειν΄οι βέρες Αθηναίες. Μα όλες έχουν γεύση νοστιμιάς σαν είναι νέες". 

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ακόμη, το "Θες να γαμηθείς με όποιον έχει hype, και για ένα λάικ ξεβρακώνεσαι στο Skype. Σου σκίζουνε τον κώλο με μπουκάλια σαν την Άννα Βίσση, το αιδοίο σου αναδύει δυσωδία από το χύσι. Θέλεις να τρέχει σαν βρύση, τη βρίσκει το κορίτσι με γαμήσι. Παρά φύση μέχρι να λιποθυμήσει. Τρώτε πολλές ψωλές, τα κάνετε όλα με τις φίλες σου τις ξέκωλες. Βγαίνει ντυμένη σαν τσόντα χωρίς κυλόττα και γαμιέται με τον πρώτο τυχόντα χωρίς καπότα."

ΜΕΓΑΛΟ TRIGGER WARNING

"Ομάδα με μαύρα μπουφάν, σε μαύρο βαν για το σπίτι σου οδηγάν, για το μοιραίο συμβάν. Η σιλουέτα σου πίσω απ΄το παραβάν. Τώρα σε μαχαιρώνουμε και νεκρή σε παρατάν".

Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την ειδική μνεία στα πρόσωπά μας : "Φεμινιστικές ομάδες θέλουν να μας φαν', τους τυλίγουμε τις μάπες με σελοφάν. Τώρα είσαι σκλάβα. ... Ανθρώπινα κεμπάπ προμηθέυω τον Σάββα".

ΤΕΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ TRIGGER WARNING

Και δεν μπορούμε φυσικά, να παραλείψουμε : "Πάμε ν'απαγάγουμε τις γκόμενες από τα καλλιστεία και να τις βάλουμε στην πορνεία με τη βία", "Γαμάω την κόρη σου, την μάνα σου, η κοπέλα σου, πουτάνα μου'' και "Τη ζωή σου γράφω στ'αρχίδια μου, θα σε κάνω σκύλα μου να κουνιέσαι δίπλα μου".

Αυτός ο συγκεκριμένος Θύτης ήταν προσκεκλημένος νυχτερινού χιπ-χοπ μαγαζιού στο Βόλο, τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. 

Η βία που νιώθουμε γνωρίζοντας πως κάποιος εκτοξεύει όλον αυτόν και περισσότερο σεξιστικό απάνθρωπο οχετό, είναι απερίγραπτη. Έχουμε βαρεθεί να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη ζωή κι ανθρώπινη μεταχείριση, είναι εξοργιστικό που αναγκαζόμαστε να σπαταλήσουμε ενέργεια από την ήδη βαριά μας καθημερινότητα για να φωνάξουμε τα αυτονόητα, ώστε να ζήσουμε κάποια στιγμή να δούμε μέρες φωτεινές κι ελεύθερες, σχεδόν ουτοπικές μας λένε κάποιοι. Αναρωτιόμαστε με τη δύναμη που διατηρούμε καμιά φορά, είναι όμως το μόνο μας όπλο, ώστε όλες οι γυναίκες και όλα τα υποκείμενα να νιώσουμε πως μπορούμε να περπατάμε στο δρόμο ελεύθερα κι αμέριμνα φορώντας ό,τι θέλουμε, πως μπορούμε να πιούμε χαλαρά το ποτό μας δίχως ανησυχία όπου βρισκόμαστε χορεύοντας όπως θέλουμε, αρνούμενα ό,τι δε θέλουμε, πως θα αντιμετωπιστούμε ανθρώπινα και με σεβασμό στην εργατειά μας, στις παρέες, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στις συλλογικές συζητήσεις και δράσεις, στις ίδιες μας τις οικογένειες, and so on.. 

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. 

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ.

ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ. 

Φυσάει κόντρα κι ας έχουμε κουραστεί,

κάποια από'μας δε βρίσκουν ποτέ τους γή,

δεν την παλεύω με της ανοχής τη σιγή.

Και σε μια πόλη που ένοχη είναι κι αυτή,

εγώ και οι φίλες μου έχουμε οργανωθεί,

διαμαρτυρόμαστε και σε καλό θα μας βγει.

Κάπως έτσι, αποφασίσαμε την μικρή αυτή κίνηση εκτίμησης ως προς το πρόσωπο του καλλιτέχνη, μοιράζοντας τρικάκια στους θαμώνες του μαγαζιού, με σημεία των σπουδαιότερών του στίχων και το quote 'ΘΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ'. 

ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΣΕΞΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΤΣΟ ΛΕΒΕΝΤΙΑ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License