Κάλεσμα από 17 συλλογικότητες για αλληλεγγύη στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα

Κάλεσμα από 17 συλλογικότητες (δομές αλληλεγγύης, καταλήψεις, κοινωνικά κέντρα..) στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα την Τετάρτη 13 Οκτώβρη, 9:00 πμ, στο Εφετείο Αθηνών.

post image

Κάλεσμα από 17 συλλογικότητες (δομές αλληλεγγύης, καταλήψεις, κοινωνικά κέντρα..) στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα την Τετάρτη 13 Οκτώβρη, 9:00 πμ, στο Εφετείο Αθηνών.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, Κοινωνικά Κέντρα, Στέκια, Δομές Αλληλεγγύης και Συλλογικότητες κατοίκων από τα Εξάρχεια αλλά και άλλες γειτονιές της Αθήνας, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο αγωνιστές και μέλη του Κοινωνικού Κέντρου Βοξ και του Ρουβίκωνα, Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα οι οποίοι κατηγορούνται για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 13 Οκτώβρη με ένα κατασκευασμένο από τις διωκτικές αρχές κατηγορητήριο και με μάρτυρες κατηγορίας αποκλειστικά εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα στήνουν πιάτσες ναρκωτικών στα Εξάρχεια υπό την ανοχή της Αστυνομίας. Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την ευρύτερη κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης. Οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας οδηγούνται σε μια στημένη δίκη, επειδή υπερασπίζονται τη γειτονιά των Εξαρχείων από τις μαφίες των ναρκωτικών αλλά και επειδή ενοχλούν με τη συνολικότερη δράση τους στα πλαίσια των κοινωνικών αγώνων.

Να μην επιτρέψουμε στο κράτος να κατασκευάζει κατηγορητήρια προκειμένου να κλείνει στη φυλακή αγωνιστές. Να πούμε ένα δυνατό όχι σε αυτή την πρωτοφανή κρατική μεθόδευση, σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές που μας γυρνούν στις σκοτεινές εποχές της πλήρους αυθαιρεσίας και κρατικής εκδικητικότητας, της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου. Θα στηρίξουμε τους δύο αγωνιστές μέσα και έξω από την δικαστική αίθουσα στις 13 Οκτώβρη, ημέρα έναρξης της δίκης και θα είμαστε δίπλα τους για όσο χρειαστεί. Για να ηττηθεί η κρατική σκευωρία, για τη νίκη των δύο αγωνιστών που θα είναι μια νίκη όλων μας. Στους αγώνες που διεξάγονται για γειτονιές αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης αλλά και στους κοινωνικούς αγώνες για τις ελευθερίες και την ελευθερία, οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας είναι και θα παραμείνουν μαζί μας.

- Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου

- Αυτόνομη Κοινωνική Κουζίνα Παγκρατίου

- Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο μετρό στην πλ. Εξαρχείων

- Αστέρας Εξαρχείων-Δίκτυο αλληλοβοήθειας Kropotkin 19

- Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Νοσότρος

- Κατάληψη Στέγης Προσφύγων Νοταρά 26

- Κοινωνική Κουζίνα Mano Aperta

- Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών

-Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη Πολυγώνου

- Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

- Ομάδα Αλληλεγγύης Αστέγων

- Πρωτοβουλία για την δημιουργία μετώπου βάσης

-Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης το Μυρμήγκι

- Συλλογική Κουζίνα El chef

- Συντονιστικό ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής (ΣΟΔΑΑ)

- Σχολείο εκμάθησης της ελλ. γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες Τα πίσω θρανία

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License