Παρέμβαση στο δικηγορικό γραφείο της Α. Ευθυμίου για Καλαϊτζίδη & Ματαράγκα από την ΕΠΘ

Γι’ αυτό και εμείς την Πέμπτη 8/10 ρίξαμε μπογιές στην πόρτα του δικηγορικού γραφείου της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Ευθυμίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ερμού 3 στη Θεσσαλονίκη

post image

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Νίκο Ματαράγκα και Γιώργο Καλαϊτζίδη! Η δικαστική κρατική σκευωρία θα καταρρεύσει!

Στις 13/10/2021 ξεκινά η δίκη-παρωδία των αγωνιστών και συντρόφων μας Νίκου Ματαράγκα και Γιώργου Καλαϊτζίδη. Η δίκη αυτή αποτελεί μία κρατική μεθόδευση, η οποία έχει στηθεί πάνω σε φυτευτές και αντιφατικές μεταξύ τους καταθέσεις. Συγκεκριμένα, ο σύντροφος Νίκος Ματαράγκας κατηγορείται για φυσική αυτουργία, ενώ ο σύντροφος Γιώργος Καλαϊτζίδης για ηθική αυτουργία στην εκτέλεση του εμπόρου ναρκωτικών Χαμπίμπι το 2016. Ο συγκεκριμένος έμπορος ναρκωτικών ήταν γνωστός στη γειτονιά των Εξαρχείων, όχι μόνο επειδή πουλούσε ναρκωτικά, αλλά και επειδή παρενοχλούσε σεξιστικά γυναίκες και επετίθετο διαρκώς με εντελώς απρόκλητο και επιβλητικό τρόπο σε κόσμο της γειτονιάς και σε θαμώνες. Την εκτέλεση του Χαμπίμπι ανέλαβε με δημόσια ανακοίνωσή της η οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλακής”.

Η κρατική ασφάλεια και η αντιτρομοκρατική μαγείρεψαν τη συγκεκριμένη δικαστική σκευωρία, προκειμένου να επιδιώξουν την πολιτική και φυσική εξόντωση των δύο συντρόφων. Μάλιστα, έχουν υποδείξει τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι είναι έμποροι ναρκωτικών. Η αστυνομία παρέχοντας προφανώς στους συγκεκριμένους ψευδομάρτυρες κατηγορίας την υπόσχεση για ευνοϊκή μεταχείριση, τους υπέδειξε να συκοφαντήσουν και να κατηγορήσουν ψευδώς τον σύντροφο Νίκο Ματαράγκα ως φυσικό αυτουργό της εκτέλεσης. Ο σύντροφος Γιώργος Καλαϊτζίδης κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός υπό το ανεδαφικό σκεπτικό ότι η δημόσια ανακοίνωση καταγγελίας που εξέδωσε ο ίδιος για τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί αυτός και δυο ακόμα άτομα από τον συγκεκριμένο έμπορο ναρκωτικών και την παρέα του έξω από το Κ*ΒΟΞ, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό και τη νοσηλεία του ενός, δήθεν ταιριάζει με την ανάληψη ευθύνης της εκτέλεσης του Χαμπίμπι. Αφενός τα δυο κείμενα δεν έχουν ουδεμία ομοιότητα μεταξύ τους, πέραν του ότι αναφέρονται στο ίδιο πρόσωπο, αφετέρου η πολιτική καταγγελία επιθετικών συμπεριφορών και κινήσεων αποτελεί πάγια τακτική του αντικαπιταλιστικού κινήματος και των αγωνιστών του. Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση ανασύρθηκε την άνοιξη του 2020. Τότε, οι δύο σύντροφοι κλήθηκαν για απολογία ως ύποπτοι για την εκτέλεση. Λόγω σαθρού κατηγορητηρίου ορθώς αφέθηκαν τότε ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Αντί, όμως, η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο, σύρονται σήμερα σε μια στημένη δίκη που υποκινείται αποκλειστικά από το εκδικητικό μένος του κράτους και των μηχανισμών του.

Οι δύο σύντροφοι συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επί χρόνια αποτελούσε βραχνά για τη γειτονιά των Εξαρχείων. Στον αγώνα αυτόν συμμετείχαν αναρχικές και κομμουνιστικές ομάδες, στέκια, καταλήψεις, εργαζόμενοι και κάτοικοι της γειτονιάς. Ο κόσμος αυτός αποφάσισε να περιφρουρήσει τη γειτονιά του, να απομακρύνει τα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών με παρεμβάσεις άμεσης δράσης, συγκεντρώσεις και πορείες, πολιτιστικές εκδηλώσεις επανοικειοποίησης της γειτονιάς και της πλατείας Εξαρχείων και να συγκρουστεί συνολικά με το κράτος και το μαφιόζικο παρακράτος. Με αυτή τη δικαστική σκευωρία, το κράτος επιχειρεί να τιμωρήσει τους δύο συντρόφους για τον αγώνα που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στις μαφίες των εμπόρων ναρκωτικών που δρούσαν υπό την ανοχή, την κάλυψη και την υποστήριξη της αστυνομίας, αλλά και επειδή συνεχίζουν να βρίσκονται μέχρι σήμερα αδιάλειπτα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Συν τοις άλλοις, αυτή η δίκη μπορεί ασφαλώς να ιδωθεί και ως μια εξυπηρέτηση του κράτους στο παραβατικό κεφάλαιο των ναρκομαφιών, δηλαδή στο παρακράτος.

Ο αγώνας ενάντια στο κράτος και τις παρακρατικές μαφίες δεν έχει τελειώσει. Το οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών στα Εξάρχεια αποτελεί επιταγή του κρατικού σχεδιασμού που εξυπηρετεί πολλαπλώς την ατζέντα του, αλλά και τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Γιατί το ναρκεμπόριο αποτελεί τον δούρειο ίππο για την αλλοτρίωση και την αστυνομική καταστολή του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος και των δομών του στα πλαίσια των αστυνομικών παρεμβάσεων για την υποτιθέμενη πάταξη της εγκληματικής-παραβατικής οικονομίας, η οποία συντηρείται και στηρίζεται από το κράτος και τους μηχανισμούς του. Επειδή το εμπόριο ναρκωτικών υποβαθμίζει τη γειτονιά και ανοίγοντας τον δρόμο για τον αστικό εξευγενισμό προκαλεί την πτώση των ενοικίων, για να έρθουν με τη σειρά τους να αγοράσουν ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές πολυεθνικές και κεφαλαιούχοι μεσίτες, οι οποίοι εν συνεχεία θα εκτινάξουν τις τιμές στα νοίκια είτε θα θησαυρίσουν με το airbnb. Η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, άλλωστε, έχει δηλώσει διακηρυκτικά ότι θέλει να ξεγράψει την αγωνιστική παράδοση των Εξαρχείων, να συντρίψει το αναρχικό κίνημα και να επιβάλλει την τάξη και την ασφάλεια.

Με τη δίκη αυτή το κράτος επιχειρεί να δοκιμάσει την ανοχή της κοινωνίας στην πολιτική του αυθαιρεσία, εκδικητικότητα και βαρβαρότητα. Αν γίνει η αρχή, αυτοί που μας καταδυναστεύουν καθημερινά δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά. Γιατί μετά θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και κάθε οργανωμένη έκφραση της κοινωνικής αγανάκτησης, της αντικυβερνητικής οργής, κάθε αντικαθεστωτική φωνή, κάθε κοινωνικός και ταξικός αγώνας που θα δημιουργεί τριγμούς και θα απειλεί την εξουσία θα βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής, θα υφίσταται διώξεις και θα απειλείται με φυλάκιση, ακριβώς επειδή θα έχει προηγηθεί δικαστικό τετελεσμένο. Δε θα επιτρέψουμε, όμως, την υλοποίηση αυτής της εκδοχής. Οφείλουμε να σταθούμε ανάχωμα στην οργανωμένη προσπάθεια αυταρχικότερης ροπής του πολιτικού καθεστώτος. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η επίθεση σε έναν από εμάς είναι επίθεση εναντίον όλων μας και να δράσουμε άμεσα με συλλογικούς, μαζικούς και δυναμικούς όρους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να αφήσουμε τους συντρόφους μας μόνους τους απέναντι στην κρατική καταστολή και την απροσχημάτιστη, γελοία και συνάμα επικίνδυνη, δικαστική σκευωρία. Οι κινητοποιήσεις μας οφείλουν να γίνουν βήμα υπεράσπισης των δύο διωκόμενων συντρόφων μας και των αγώνων μας. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτήν την κρατικά ενορχηστρωμένη δικαστική δίωξη. Και αποδίδονται στους ίδιους τους κρατικούς και κυβερνητικούς ιθύνοντες. Γι’ αυτό και εμείς την Παρασκευή 8/10 ρίξαμε μπογιές στην πόρτα του δικηγορικού γραφείου της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Ευθυμίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ερμού 3 στη Θεσσαλονίκη.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ «ΝΟΜΙΜΟ» ΚΑΙ «ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ:ΤΡΙΤΗ 12/10, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

blog: https://libertasalonica.wordpress.com

mail: lib_thess@hotmail.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License