[Βρυξέλλες, Βέλγιο] Χιλιάδες στο δρόμο ενόψει του COP26

Γύρω στους 30.000 διαδηλωτές κατέκλησαν το κέντρο των Βρυξελλών την Κυριακή 10 Οκτώβρη απαιτόντας κλιματική δικαιοσύνη. Η πορεία καλέστηκε από πάνω από 80 οργανώσεις ενόψει του συνέδριου του ΟΗΕ, του COP26 που θα γίνει στη Γλασκώβη και θα ξεκινήσει στις 31 Οκτώβρη.

post image

Γύρω στις 30.000 διαδηλωτές κατέκλησαν το κέντρο των Βρυξελλών την Κυριακή 10 Οκτώβρη απαιτόντας κλιματική δικαιοσύνη. Η πορεία καλέστηκε από πάνω από 80 οργανώσεις ενόψει του συνέδριου του ΟΗΕ, του COP26 που θα γίνει στη Γλασκώβη και θα ξεκινήσει στις 31 Οκτώβρη.

Μετά από κάλεσμα της Ένωσης Ελευθεριακών Κομμουνιστών (Union Communiste Libertaire) εκατοντάδες αντικαπιταλιστές πήραν μέρος στην πορεία σε ένα ξεχωριστό μπλοκ. Στο κάλεσμα τους έγραψαν μεταξύ άλλων:

"Ο ζωντανός κόσμος απειλείται πλέον από την κλιματική αλλαγή, την αποσταθεροποίηση της βιοποικιλότητας, τη ρύπανση της γης και του νερού, την αποψίλωση των δασών...

Ο περιβαλλοντολογικός αγώνας είναι ζωτικής σημασίας και έχει νόημα μόνο όταν είναι αντικαπιταλιστικός και απο-αναπτυξιακός. Συνδέεται άμεσα με τον αγώνα για ένα νέο είδος κοινωνίας. Δεν μπορείς να τον ξεχωρίσεις από τον αγώνα για άμεση δημοκρατία και οικονομική ισότητα. Η οικοδόμηση της γέφυρας μεταξύ των κοινωνικών και περιβαλλοντικών αγώνων είναι θεμελιώδους σημασίας για μια περιβαλλοντολογική στρατηγική με μέλλον."

Τις μέρες του συνεδρίου αναμένονται πορείες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License