Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου οι σύντροφοι Νίκος Ματαράγκας και Γιώργος Καλαϊτζίδης βρίσκουν τους εαυτούς τους κατηγορούμενους για φυσική και ηθική αυτουργία για την εκτέλεση του ναρκέμπορου ‘’Χαμπίμπι’’ τον Ιούνιο του 2016. Η δίωξη τους βασίζεται σε ένα σαθρό κατηγορητήριο κατασκευασμένο από τις καταθέσεις ναρκέμπορων γνωστών για την δράση τους στην γειτονιά των Εξαρχείων.

Ο ‘’Χαμπίμπι’’ ήταν ένας ναρκέμπορος που βασίζονταν στην πλατεία Εξαρχείων και πρωτοστατούσε σε βίαιες επιθέσεις και κανιβαλιστικές συμπεριφορές. Αντιμετώπιζε την πλατεία σαν τσιφλίκι του και επιδίωκε να το δείχνει με κάθε τρόπο. Σημείο καμπής ήταν η στιγμή που επιτέθηκε μαζί με τα τσιράκια του σε τρεις συντρόφους του Κ*ΒΟΞ τραυματίζοντας έναν από αυτούς. Αυτή η επίθεση ενάντια σε συντρόφους, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος μαζικών αγώνων ενάντια στις συμμορίες ναρκεμπόρων που δρουν στην γειτονιά των Εξαρχείων. Αντίστοιχοι αγώνες έχουν γίνει και στο παρελθόν και έχει αναδειχθεί η σύνδεση κράτους και μαφιών και οι συστηματικές απόπειρες του κράτους να διαβρώσει και να αποδυναμώσει το αναρχικό κίνημα και την αντίσταση στην γειτονιά των Εξαρχείων μέσω τον μαφιών.

Η οργάνωση ‘’Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλακής’’ μέσα από δημόσιο κείμενο ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του ‘’Χαμπίμπι’’ τον Ιούνιο του 2016, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε κάθε ναρκέμπορο με ηγεμονικές φιλοδοξίες.

Οι σύντροφοι Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας διατηρούν μια σταθερή παρουσία στους μαζικούς αγώνες ενάντια στις ναρκοσυμμορίες και τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού στην γειτονιά των Εξαρχείων, φανερά και στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων και γι’αυτό έχουν στοχοποιηθεί επανειλλημένα από τις μαφίες και το κράτος. Η δίωξη που καλούνται να αντιμετωπίσουν στις 13 Οκτώβρη είναι μία ακόμη απόπειρα του κράτους να τους εκδικηθεί και να τους ‘’τιμωρήσει’’ για την συνεπή τους στάση μέσα σε αυτούς τους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.

Σταθερό σχέδιο των κυβερνήσεων είναι, μέσω της εμφύτευσης μιας γενικότερης κουλτούρας ένδειξης δύναμης και κανιβαλισμου,να υπονομεύσουν τις αντιστάσεις και τον κινηματικό αγώνα στην συγκεκριμένη γειτονιά. Σταδιακά η καταστολή και ο τραμπουκισμός θα γίνουν η νέα κανονικότητα, μέχρι η περιοχή να μαραζώσει τελείως και να πατήσουν πάνω της μετατρέποντας την σε μία ακόμη εμπορική ζώνη γεμάτη μαγαζιά και κλαμπς. Η παρούσα κυβέρνηση ήδη από το 2019, οργάνωσε μια ολομέτωπη επίθεση στις αντιστάσεις που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή των Εξαρχείων, με κλείσιμο δεκάδων καταλήψεων, επιβολή σταθερών περιπολιών της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ξυλοδαρμούς απλών θαμώνων της περιοχής και στοχοποίηση αγωνιστών. 

Γι’αυτούς τους λόγους θα είμαστε στο δικαστήριο δίπλα στους συντρόφους μας. Για να δείξουμε στο κράτος και τα τσιράκια του ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν θα κάμψουν τους αγώνες μας.

Καλούμε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 9:00 πμ σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Αναρχική Ομάδα Bellini

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License