post image

Η συνέλευσή μας αποτελείται αποκλειστικά από νυν και πρώην εργαζόμενες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Διεθνών Οργανισμών. Μέσα από τις διαδικασίες των κλειστών συνελεύσεών μας, προσπαθούμε να μην αφήσουμε καμία μόνη απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία των αφεντικών. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν να αντιπαλέψουν οι εργαζόμενες αδελφές μας στις ΜΚΟ και στους Διεθνείς Οργανισμούς, ανεξάρτητα αν είναι αναγνωρισμένες προσφύγισσες, μετανάστριες ή ντόπιες, είναι οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, το εξοντωτικό πρόγραμμα εργασίας και οι εκδικητικές απολύσεις σε όσες αντιδρούν. Τέλος, αρκετές από τις αδελφές μας αδυνατούν να ορίσουν τη ζωή τους και να ανταποκριθούν στις κοινωνικές και στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή των μισθών τους. Πρόσφατα τέσσερις αδελφές μας, θέλοντας να μοιραστούν το βίωμά τους, ήρθαν στη συνέλευσή μας και μας μίλησαν για τις κακοποιητικές πατριαρχικές συμπεριφορές που ασκεί η διοίκηση της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ απέναντι σε εργαζόμενες που αρνούνται να συμμορφωθούν με το φιλελεύθερο μοντέλο εργασίας. Παράλληλα, μας μίλησαν για τις τοξικές εργασιακές σχέσεις και την κουτσαβάκικη πατριαρχική συμπεριφορά διάφορων μεγαλοστελεχών της, που περιλαμβάνει ακόμα και λεκτική βία, για την εργασιακή αβεβαιότητα που εξανάγκασε σε παραίτηση πολλές από τις πιο αξιόλογες αδελφές μας, για τη συνεχή εντατικοποίηση της εργασίας, για τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε «προνομιούχ@» και μη, και για τον νέο κύκλο απληρωσιάς που λαμβάνει χώρα για μια ακόμα φορά μέσα στα χρόνια. Τέλος, μας ενημέρωσαν για τη μετακυλήσει των ευθυνών της Διοίκησης προς τα εργαζόμεν@ ως μια συνήθη πρακτική της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ προκειμένου να αποποιηθεί της υποχρεώσεις της, καθώς και για εκείνες τις αδελφές μας που στοχοποιήθηκαν και έχασαν τη δουλειά τους λόγω της αγωνιστικής τους στάσης. Όλες μαζί πήραμε την πρωτοβουλία και γράψαμε κάποια συνθήματα στην οδό Τσαμαδού και στην οδό Οικονόμου στα Εξάρχεια, έξω από το Κέντρο Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) καθώς και έξω από το σπίτι της προέδρου της οργάνωσης Κατερίνας Πούτου στην περιοχή της Κυψέλης. Οι απολύσεις, η απληρωσιά και η εντατικοποίηση της εργασίας δεν θα περάσουν, ούτε στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ ούτε σε καμία άλλη ΜΚΟ ή Διεθνή Οργανισμό.

Καμία μόνη απέναντι στην τρομοκρατία των αφεντικών!

Εργαζόμενες ενωμένες ποτέ νικημένες!

Φεμινιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων σε ΜΚΟ και Διεθνείς Οργανισμούς Για επικοινωνία:

femprot@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License