Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον πολιτικό πρόσφυγα Μουσταφά | Παρασκευή 15/10, 11:00, Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης


Το πρωί της Παρασκευής 15/10 δικάζεται ο πολιτικός πρόσφυγας και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, Μουσταφά, γιατί στις 22/7/2020 πέταξε τρικάκια και μπογιές στο εξωτερικό τοιχίο που περιβάλλει το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Η παρέμβαση αυτή έγινε, επειδή το τουρκικό κράτος οδήγησε στο θάνατο τα φυλακισμένα μέλη του Grup Yorum που πραγματοποιούσαν πολύμηνη απεργία πείνας. Πρόκειται για τη Helin Bölek που πέθανε στις 3/5/2020 μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας και τον İbrahim Gökçe που πέθανε στις 7/5/2020 μετά από 323 μέρες απεργίας πείνας. Ο ανυπότακτος και επίμονος αγώνας των Τούρκων αγωνιστών και αγωνιστριών σε συνδυασμό με τη διεθνιστική αλληλεγγύη απέφεραν τελικά την αποφυλάκιση του δικηγόρου του λαού Aytaç Ünşal και την ικανοποίηση των αιτημάτων της κρατούμενης Didem Akman, η οποία όμως κατεβλήθη από την πολύμηνη εξάντληση της απεργίας πείνας που πραγματοποιούσε επί 238 μέρες και πέθανε τελικά στις 27/8/2020.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και των αγωνιστριών που παρά τις αντιξοότητες που συνεπάγονται η καταστολή, οι διώξεις και οι φυλακίσεις, συνεχίζουν ακάθεκτα τον αγώνα τους ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Οι αγώνες του εργαζόμενου λαού στην Τουρκία, των αναρχικών και των κομμουνιστών, των μελών του Grup Yorum, των φυλακισμένων αγωνιστών σε Τουρκία και Ελλάδα και των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων που βρίσκονται εκτός των τειχών είναι και δικοί μας αγώνες, διότι αποτελούν κομμάτι του διεθνούς ψηφιδωτού των επαναστατικών, κοινωνικών και ταξικών αγώνων που έρχονται σε ρήξη και σύγκρουση με την καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική κυριαρχία.

Η θυσία των νεκρών μας μπορεί να δικαιωθεί μόνο μέσα από τους αγώνες μας. Δεν συγχωρούμε όσους ευθύνονται για τη δολοφονία τους, τα κράτη και το καπιταλιστικό σύστημα που εξυπηρετούν. Τα αιτήματα της άρσης του καθεστώτος εξαίρεσης των αγωνιστών και των αγωνιστριών και της άρσης όλων των άδικων και εκδικητικών ποινών που έχουν επιβληθεί στους αγωνιστές και της αγωνίστριες από την Τουρκία οφείλουν να αγκαλιαστούν από τις ταξικές-πολιτικές-κοινωνικές οργανώσεις και σχηματισμούς του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για αυτούς τους λόγους, άλλωστε, συνελήφθη και διώκεται εκδικητικά ο συναγωνιστής Μουσταφά. Καθήκον μας είναι να σταθούμε στο πλευρό όσων αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και αφοσίωση για το δίκιο των από τα κάτω και την κοινωνική απελευθέρωση.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης:

Παρασκευή 15/10, 11:00, Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

mail: lib_thess@hotmail.com

blog: libertasalonica.wordpress.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License