Δρασεις για την προωθηση κοινωνικης αντιστασης "απο επαρχια"


post image

Η κρίση συμπυκνώνει τον χρόνο, επιταχύνει τις εξελίξεις, σπάει τις προηγούμενες κανονικότητες, βάζοντας σε δοκιμασία δυνάμεις και πολιτικά σχέδια που εμπλέκονται στη διαχείρισή της.

Μια κρίση, που δεν είναι απλά δημοσιονομική, αλλά δομική καπιταλιστική. Η κατάρρευση μίας σειράς κλάδων της οικονομίας, η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και η εντατικοποίηση της εργασίας, δημιουργούν στρατιές ανέργων, υποτιμάται περισσότερο η τιμή της εργασιακής δύναμης, ενώ πλατιά μικροαστικά στρώματα συνθλίβονται, δεν προλεταριοποιούνται απλά, μιας και δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, αλλά περιθωριοποιούνται. Όλα αυτά αφορούν τον κύριο κορμό των υποτελών τάξεων της κοινωνίας, και δεν έχουμε αναφέρει τους μετανάστες, οι οποίοι ζουν διαρκώς σε ένα καθεστώς εξαίρεσης. Η εργοδοτική τρομοκρατία, η απουσία ωραρίου, η απλήρωτη δουλειά, η θεσμοθετημένη ανυπαρξία ενός στοιχειώδους εργατικού δικαίου που να τον καλύπτει, είναι μία καθημερινότητα για τον μισθωτό εργαζόμενο, ενώ για τον μικροαστό, το μικρό αφεντικό, η προοπτική να βρεθεί στον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας είναι κάτι που τον τρομοκρατεί και ταυτόχρονα τον κάνει έξω φρενών.Από την άλλη μεριά όμως οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες καθώς και το τμήμα εκείνο των μικροαστών, που ονειρεύονται να γίνουν μεγάλο κεφάλαιο, και συντάσσονται μαζί του στον κοινωνικό πόλεμο. Η μείωση της τιμής της εργασιακής δύναμης, οι φορολογικοί παράδεισοι, δραστηριότητα αυτών των τύπων που ζητούν λιγότερα για τους φτωχούς και περισσότερα για τους πλουσίους .Ζούμε πραγματικά την χούντα της εποχής μας που τα προηγουμενα χρονιά της κρίσης από τα μνημόνια τώρα φαίνονται ευκολά σε αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα αντιμετωπίσουμε .Η κυβέρνηση ΝΔ έχει ρίξει όλους τους κρατικούς μηχανισμούς στην μάχη κατά της ελευθέριας ,αφού είναι μια συμμορία που αποτελείτε από καπιταλιστές ,συντηρητικούς δεξιούς –νεοναζί ,νεοταξιτες –νεοφιλελεδες , μαφιόζους και ότι άλλο άσχημο και καρκινικό σαπίζει και αρρωσταίνει τον κόσμο . Ο πόλεμος με την εξουσία στον δρόμο είναι μονόδρομος και η αντίσταση κατά της αδικίας αντίδοτο στην τρομοκρατία και την καταπίεση που ζούμε .

ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ BLACK LINE 113

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License