Το Indymedia δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια σαν μια πλατφόρμα ελεύθερης αντισυστημικής ενημέρωσης και γρήγορα απέκτησε μεγάλη εκτίμηση στους αντιεξουσιαστικούς και κοινωνικά ριζοσπαστικούς κύκλους. Ανεπισήμως καθιερώθηκε σαν κάποιου είδους αναρχικός «θεσμός» στη σφαίρα της πληροφόρησης, και τόσο με το δημοσιευόμενο υλικό όσο και με την ανοιχτή δομή συμμετοχής που καθιέρωσε απέκτησε υπολογίσιμο κύρος σε ένα εκτεταμένο ακροατήριο. Με τα χρόνια ωστόσο αυτή η ανοιχτότητα συρρικνώθηκε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έγιναν πιο ισχυροί και, βοηθούσης της διαδικτυακής ανωνυμίας, λειτουργεί όλο και περισσότερο σαν όργανο μιας ομάδας-φάντασμα με ανεξιχνίαστη ταυτότητα.

ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασταλτική ‒για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερες εκφράσεις‒ υγειονομική πολιτική μιας κυβέρνησης η οποία δεν κρύβει τις νεοφασιστικές της διαπλοκές (τα πρόσωπα που επιλέγει επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας μιλούν καλύτερα από οιαδήποτε διακήρυξη θέσεων, και μαρτυρούν επιπλέον την υπαγωγή του υγειονομικού τομέα στις αρμοδιότητες της δημόσιας τάξης), περιέργως στο Indymedia εμφανίζονται κείμενα τα οποία, διανθισμένα ασφαλώς με φλογερή αντιφασιστική ρητορεία, ευθυγραμμίζονται κατ’ ουσίαν με τις απόψεις της κυβέρνησης, των υποτελών ΜΜΕ κι εκείνου του κομματιού της Αριστεράς που εξαγοράζει με κάθε είδους πολιτικά ή προσωπικά ανταλλάγματα τη λαλίστατη σύμπραξή του. Είναι ιδιαίτερα περίεργη μάλιστα η προσπάθεια υπονόμευσης των δύο πρώτων και σημαντικότερων μαζικών κινητοποιήσεων με ρητό αντικείμενο την εναντίωση στα μέτρα βιοπολιτικού ελέγχου: της 14ης Ιουλίου στο Σύνταγμα, οργανωμένης από πολλούς φορείς διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων, και την πρόσφατη της 2ας Οκτωβρίου στο Μοναστηράκι, οργανωμένης αποκλειστικά από συλλογικότητες του αριστερού-αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όσον αφορά την κινητοποίηση της 14ης Ιουλίου δεν θα επανέλθω· πρέπει όμως να πω ότι, επειδή βρέθηκα στην καρδιά των γεγονότων που κορυφώθηκαν σε μια βίαιη σύγκρουση με τη φασιστική συμμορία Propatria (1) (αυτό ακριβώς που αποκαλείται «παρέα με ναζί» στη γλώσσα εκείνων οι οποίοι, αν ήταν εκεί αντί να πουλούν αντιφασισμό της πολυθρόνας, θα βλέπαμε μιαν αντίστροφη έκβαση), έστειλα στην πλατφόρμα ένα κείμενο προς διόρθωση της εσκεμμένα στρεβλής εικόνας που έδωσαν τα συστημικά Μέσα (από τα τηλεοπτικά κανάλια μέχρι την ΕφΣυν και την Αυγή) αλλά και το ίδιο το Indymedia. Το κείμενο «φυσικά» δεν δημοσιεύθηκε… (2) Και τώρα, ενόψει της αναγγελθείσας συγκέντρωσης της 2ας Οκτωβρίου, στο Indymedia εμφανίζεται πάλι, δύο ημέρες νωρίτερα, ένα κείμενο που καταγγέλλει μία από τις βασικές διοργανώτριες ομάδες, την Contra Dystopia ‒ξαναζεσταίνοντας την ξεραμένη λάσπη της 14ης Ιουλίου‒, ως συνοδοιπόρο των φασιστικής ακροδεξιάς. (3) Υπόρρητο μήνυμα: όποιος καταγγέλλει τα κατασταλτικά υγειονομικά μέτρα, το έγκλημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και το νέο αποκρουστικό απαρτχάιντ για όσους αρνούνται την ιατρική αστυνόμευση, είναι ψεκασμένος, συνομωσιολόγος, ανορθολογικός αρνητής της επιστημονικής αλήθειας και, σε τελευταία ανάλυση, ακροδεξιός.

Η Contra Dystopia απάντησε ήδη. Σε ό,τι με αφορά, δεν σκοπεύω να συνεχίσω με υποθέσεις για τον ρόλο του Indymedia. Όποια κι αν είναι τα κίνητρα της γραμμής του, εκείνο που μ’ ενδιαφέρει εδώ είναι δύο πράγματα. Πρώτον, να διορθώσω κάποιες τερατολογικές ανακρίβειες που λίγο έλλειψε να περάσουν ως «ειδήσεις»· και δεύτερον, να σκεφτώ επ’ αφορμή ένα γενικότερο φαινόμενο που εσχάτως με προβληματίζει βαθιά: το παραλήρημα νομιμότητας και συμμόρφωσης στην πιο ειδεχθή και απόλυτη μορφή καταστολής που έχει προσβάλει σαν μυστηριώδης πυρετός ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι του αναρχικού χώρου.

Όπως βλέπει κανείς στην προαναφερθείσα ανάρτηση, κάποιος ανόητος (δεν ξέρουμε αν είναι από τους συντάκτες του πρώτου κειμένου) κουνάει το δάχτυλο με ύφος στρατιωτικού ανακριτή και γράφει:

Νομίζετε ότι θα συνεχίσετε να μας κοροϊδεύετε για πολύ καιρό ακόμα, Contra Dystopia; H World Freedom Alliance και τα στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις» που συμμετέχουν στη Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας με τους οποίους ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ αφίσα δεν είναι φασίστες;

Λοιπόν, επειδή τυχαίνει να είμαι μέλος της Διεπιστημονικής Ένωσης για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής, θα ήθελα ν’ αποσαφηνίσω για κάθε καλόπιστο αφελή ότι η World Freedom Alliance δεν έχει καμία οργανωτική σχέση με τη Διεπιστημονική Ένωση, παρότι ήταν όντως μία από τις οργανώσεις με τις οποίες συνυπογράψαμε αφίσα-κοινή πλατφόρμα, στο πλαίσια μιας χαλαρής και ad hoc σύμπραξης με κινήσεις πολιτών ειδικού σκοπού – ανεξαρτήτως πολιτικής τους προελεύσεως, που κάλυπτε στην πραγματικότητα ένα μεγάλο κι ετερογενές φάσμα (σε καμία περίπτωση ακροδεξιές ή φασιστικές, πάντως)· την δε «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν την ξέρω καν: ούτε έχει την παραμικρή σχέση με τη Διεπιστημονική Ένωση ούτε συμμετείχε στην σύμπραξη και την αφίσα. Σε λεγόμενα όπως τα παραπάνω όμως ‒όπως και σε αναρίθμητες απόπειρες σπίλωσης των οποίων έχω γίνει προσωπικά στόχος από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης‒ πιστεύω πως υπάρχει κάτι περισσότερο από απλή παρεξήγηση ή κακή πληροφόρηση: πρόκειται μάλλον για την εσκεμμένη στρατηγική αυτού που λέμε «δολοφονία προσωπικότητας», η οποία είναι ένα από τα κύρια όπλα των κρατούντων σε αυτό τον βρώμικο πόλεμο κάτα οιουδήποτε διαφωνούντος.

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έχουν όμως οι αναρχικοί ‒σαφώς όχι όλοι, πρέπει να είναι ξεκάθαρο‒ στη λυκοσυμμαχία των τοποτηρητών της υγειονομικής νομιμοφροσύνης; Πώς δηλαδή άτομα και ομάδες με τόσο ακραία και υψηλόφωνα δηλωμένη ευαισθησία απέναντι σε κάθε παρέμβαση του κράτους στην ανθρώπινη ζωή και στις διανθρώπινες σχέσεις, απέναντι στην τεχνογραφειοκρατική χειραγώγηση του βιοσυστήματος και στους μηχανισμούς κοινωνικού αποκλεισμού, μοιάζουν να έχουν αναλάβει υπεργολαβικά την κυβερνητική προπαγάνδα περί «κοινωνικής υπευθυνότητας»; Το ίδιο ερώτημα ισχύει βέβαια σε κάποιον βαθμό και για τους ευρύτερους σχηματισμούς, κοινοβουλευτικούς και μη, της Αριστεράς, που έχουν αυτή τη στιγμή μετατραπεί στους φλογερότερους υπερασπιστές του πολυεθνικού εταιρικού πλέγματος στη βιομηχανία «υγείας». (4) Ωστόσο εδώ είναι ίσως ευκολότερο να βρει κάποιος απαντήσεις: μπορεί να σκεφτεί, ας πούμε, το σταλινικό φαντασιακό του αυταρχικού κολεκτιβισμού που κουβαλάει σαν κάποιου είδους κυτταρική μνήμη η υπαρκτή Αριστερά, τον αθεράπευτο τεχνικισμό της, αλλά και τις γνωστές διαπλοκές των ηγεσιών της με το κατεστημένο πολιτικό σύστημα… Οι αναρχικοί όμως;

Ασφαλώς έναν ρόλο παίζει σε όλες τις περιπτώσεις το τυφλό ανακλαστικό του φόβου. Ο υγειονομικός κίνδυνος είναι εύκολο μέσον για να συγκεκριμενοποιηθούν όλες οι βαθιές, ανομολόγητες και αδιάγνωστες αγωνίες που μαστίζουν τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο και, ως εκ τούτου, να προσφέρει μια πρόσκαιρη ανακούφιση στους πολύ πιο αόριστους υπαρξιακούς τρόμους. Πρόκειται ασφαλώς για ένα στοιχείο ανορθολογικό ‒ψυχοπαθολογικό, για να είμαστε ακριβείς‒ και, ως τέτοιο, είναι ασφαλώς προ-πολιτικό. Για να προσλάβει όμως οργανωμένη πολιτική έκφραση χρειάζονται κάποιοι πρόσθετοι παράγοντες, οι οποίοι δεν είναι απλώς ανορθολογικοί με τη πρώτη έννοια: αντιπροσωπεύουν μια ορθολογικότητα εργαλειακού τύπου, δηλαδή, στρατηγικούς υπολογισμούς και εκτιμήσεις κέρδους-ζημίας. Και αυτό, όπως καταλαβαίνει κανείς, δημιουργεί πολύ οδυνηρές υποψίες που δεν θα ήθελα να εκφράσω εδώ. Θα προτιμούσα να δω μια ξεκάθαρη ‒επώνυμη‒ απάντηση απ’ όσους, ως άτομα ή συλλογικότητες, επιλέγουν την εξ αντικειμένου συστράτευση με τις δυνάμεις που προσπαθούν να μετατρέψουν ολόκληρο τον πλανήτη σε ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο στρατόπεδο συγκεντρώσεως.

Σημειώσεις 1. Παρεμπιπτόντως, βλέπω στις ειδήσεις ότι ο «χρυσαυγίτης αντιεμβολιαστής» που πρωτοστάτησε στην επίθεση εναντίον μου συνελήφθη στις 4 Οκτωβρίου για αιματηρές βιαιοπραγίες κατά πολιτών στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/autos-einai-o-xrusaugitis-antiemboliastis-pou-sunelifthi-sta-epeisodia-sto-neo-irakleio-eikones/ 2. Το φιλοξένησε εντέλει ο Δρόμος της Αριστεράς στο φύλλο της 24ης Ιουλίου 2021, με τίτλο «Τι συνέβη στο Σύνταγμα στις 14/7;» 3. Βλ. https://athens.indymedia.org/post/1614344 4. Μια συνολική και μάλλον οξεία απάντηση στην «εμβολιαστική αριστερά» επιχείρησα στο κείμενό μου «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι, ή Από το σφυροδρέπανο και το στον Ερυθρό Σταυρό» που κυκλοφόρησε σαν ανεξάρτητη μπροσούρα. Για μια δικτυακή του ανάρτηση, βλ. https://contradystopia.blogspot.com/2021/07/blog-post_5.htm

Πηγή: https://edromos.gr/o-rolos-tou-indymedia-kai-kapoies-perierges-metallakseis-tis-anarchias/?amp

από Αναρχικος 18/10/2021 4:25 μμ.


Ας είναι τουλάχιστον σαφές ότι αυτό το μνημείο ψεύδους (περαν της θρασύτατης λοιδωριας και της πολιτικής συκοφάντησης) που δημοσιεύθηκε από την "αγωνιζόμενη" είναι κείμενο του αρνητή Φώτη Τερζάκη. Για να μην χάνουμε τον χρόνο μας, οποια και οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει σε ένα λεπτό στο διαδίκτυο τα μέλη της "διεπιστημονικής ένωσης" και αν κινούνται στην ακροδεξια ή όχι. Οι αντισημίτες, ομοφοβικοί, ξενοφοβικοι, μισαλλόδοξοι, εθνικιστές Ανελ είναι το "προοδευτικό" της κομμάτι, για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Άλλο ένα μισό με ένα λεπτό θα χρειαστεί για να διαπιστώσει (σε βίντεο) οποια και οποιος ενδιαφέρεται αν δόθηκε κάποια "μάχη" με την προπατρια ή αν ειπωθηκε "ήρεμα ρε παιδιά" και οι Τερζακηδες αποχώρησαν προς την Ερμού. Άλλο μισό λεπτό και στοιχειώδεις βάσεις πολιτικής παράδοσης και τακτικής θα χρειαστεί η ενδιαφερόμενη/ος για να δει πως η κόντρα δυστοπια και οι τερζακηδες κάλεσαν σε κοινή συγκέντρωση, στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα με τα σκουπίδια της προπατρια και τον λοιπό ακροδεξιό θρησκόληπτο βόθρο. Επαναλαμβάνω, καλέσανε στην ίδια συγκέντρωση. Αυτό εγραψε η ιστορία. το ότι δυστυχώς κάποιες συντροφισες και συντροφοι ανέχτηκαν να συνδιοργανώνουν και να συμπορευτούν ( στο Μοναστηράκι πια) με μια ομάδα που κάλεσε μαζί με τους φασιστες στο Σύνταγμα επειδή απλά εμφανίστηκε μετανιωμένη είναι μια μαύρη σελίδα στην παράδοση μας. τα υπόλοιπα, η αναγκαία πολιτική συζήτηση για τη συγκυρία κλπ κλπ , πρέπει να γίνει και έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προοπτική. Δεν πρόκειται όμως να γίνει με τους τερζακηδες, τους κόντρα δυστοπια που κάλεσαν μαζι με φασιστες ή τους "ζήτω τα επάλ". Αυτοί όλοι είναι απέναντι. 

από περαστικός 19/10/2021 7:14 μμ.


Έχετε ανάγει σε ύψιστο εχθρό τα ασήμαντα απομεινάρια του φασισμού του 20ου αιώνα, κάτι καρικατούρες φασιστών που τις κυνηγάνε και τα ίδια τα αφεντικά τους, και κάνετε γαργάρα τον αληθινό φασισμό του 21ου αιώνα, το παγκόσμιο καθεστώς του υγειινιστικού τεχνοφασισμού.

Συγχαρητήρια για τις προτεταιότητες και την ανάλυσή σας "σύντροφοι".

από Απάντηση σε αναρχικό, από αναρχικότατο 19/10/2021 7:48 μμ.


Κλασσική περίπτωση κινηματικού αυταρχισμού και συγκεντρωτισμού, που λογικά δεν θα έπρεπε να συνάδει με τα αναρχικά αξιακά. Και προσέγγιση τύπου εσωτερική εκκαθάριση και γκουλακ  τύπου βρήκαμε παπά να θάψουμε 3-4εις.

Αυτοί όλοι είναι απέναντι από που κι ως που;

Αρχικά οι "ζήτω τα επάλ" οι αυτόνομοι δλδ δεν έχουν κατεβεί πουθενά, ούτε έχουν καλέσει πουθενά. Γιατί είναι στο στόχαστρο; Επειδή είχαν διαφορετική πολιτική θέση που δεν συμφωνεί με τους "αρνητές των αρνητών"; Αυτό είναι το θέμα; Άρα τελικά καλούσε δεν καλούσε κάποιος με τους φασίστες πάλι απέναντι θα ήταν ; Μήπως τελικά ο κινηματικός αυταρχισμός/συγκεντρωτισμός κρύβεται χρησιμοποιεί το κάλεσμα εκεί που καλέσαν οι φασίστες ως πρόφαση; Μήπως τελικά έτσι κι αλλιώς θέλει να μηδενίσει όσους είχαν διαφορετική άποψη επί της κρατικής διαχείρισης του Κορονοιου; 

Δεύτερον, αν η Κόντρα Δυστόπια και οι συνειδηπόροι της, δεν έτρωγε βία και απόκλεισμό από τους φασίστες στο σύνταγμα, αλλά τις παίζανε, και το πέρνανε, θα μίλαγε κανείς σήμερα ; Μήπως τελικά το ζήτημα που πρέπει να εξετάσουμε είναι ότι εμείς έπρεπε να είχαμε νικήσει με υλικούς όρους στις 14 ; Μα όχι.... Γιατί να το εξετάσουμε αυτό; Αφού έτσι κι αλλιώς δεν μας αφορά η συγκέντρωση.... Άρα ξανά . . μήπως το πρόβλημα τελικά δεν ήταν οι προπάτρια. . αλλά ότι έτσι κι αλλιώς όσοι κράζουν την Κοντρα διαφωνούν για το λόγο της συγκέντρωσης μία η άλλη επειδή ήταν κατά του εμβολίου και των υγειονομικών μέτρων; Μήπως πάλι το ζήτημα με τους φασίστες χρησιμοποιείται για να εξοντώσει την κόντρα δυστόπια στην βάση της ουσιαστικής διαφωνίας;

Μήπως έχουμε ξεχάσει και εμείς .. ότι το 2011 στο σύνταγμα καλούσε από την αναρχία μέχρι την χρυσή αυγή... και εγραφαν τότε οι αυτόνομοι, ότι την ώρα που οι αναρχικοί καλούσαν με τον υπόλοιπο εθνικό κορμό στο σύνταγμα, οι φασίστες δομούσαν τις οργανώσεις τους σε αυτό το πεδίο και μετά καθάριζαν μετανάστες στον άγιο παντελεήμωνα; Ε και ... ; μπορεί κανείς σοβαρός αγωνιστής να πει πως ήταν λάθος η συμμετοχή μας στο σύνταγμα... όχι βέβαια... Αρά ξανά λεμε... μήπως το θέμα τελικά δεν είναι η ύπαρξη προπάτρια και η συμπόρευση με πατριωτικά σχήματα (όπως γίνεται π,χ, σε όλους τους οικολογικούς-τοπικούς αγώνες);;;;;;;;; ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. .. . ότι κάποιοι αναρχικοί/ες είναι κάθετα ενάντια στον αγώνα που κρίνει και αρνείται τον αναγκαστικό εμβολιασμό και τα υγειονομικά μέτρα...

Στην τελική. . . μακάρι να είχαμε πάρει το σύνταγμα από τους φασίστες . . . νομίζω το γνωστό σύνθημα λέει . . ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες . . και ειδικά σε αγώνες με λαϊκό έρισμα. . . και αν κάποιος/α επιμένει ότι η σωστή τακτική είναι οι αντι-συγκεντρώσεις.. οφείλει τουλάχιστον να σεβαστεί την άλλη τακτική και να μην την κανιβαλίζει... αυτα.. .

από ΑΑΑ 20/10/2021 10:22 πμ.


Φαντασματα οι δολοφονοι του Φυσσα, του Λουκμαν, του Ζακ, του Γρηγοροπουλου,Αλίμ Αμπντούλ Μάναν. Φαντασματα οι τραμπουκοι στα επαλ, φαντασματα ο εμπρησμος της λιπερτατια, φαντασματα η προταση αποφυλακισης του πατελη κοκ. Να ασχοληθουμε με τον τεχνοφασισμο γιατι οι παραδοσιακοι φαιστες ειναι εκτος μοδας. Ποσο πιο χιπστερικος οτινανισμος, συνεχιστε ετσι το πατε καλα.

Τι ειναι ο τεχοφασιμος? Εγω ξερω μονο τον φασισμο

από μπομπ ο κοβιντάκης 20/10/2021 11:20 πμ.


Τον Αλέξη τον σκότωσαν οι μπάτσοι. Οι άλλοι που αναφέρεις είναι τέσσερα άτομα.

Ο παγκόσμιος τεχνοφασισμός εδώ και ενάμισι χρόνο βιάζει και μεταμορφώνει όλη την ανθρωπότητα. Δηλαδή περισσότερα από 7 δις.

Τέσσερα θύματα δρομίσιου τσαμπουκά vs απόλυτη υποδούλωση ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Ας κρίνει ο καθένας τι είναι χειρότερο.

από ΑΑΑ 20/10/2021 11:38 πμ.


Αν μπορει η ΣΟ να τους πει οτι δεν ειμαι ο κνιτο. Ειναι αρκετα κουραστικοι με την προβοκατολογια τους. Θα ηταν εκτιμητεο.

Δρομισιος τσαμπουκας οι φασιστοδολοφονιες τυχαια σκοτωσαν μεταναστες εναν αντιφασιστα ενα λοατκι και ενα ανηλικο παιδι. Πανω στον Τσαμπουκα, ετυχε ρε παιδια στο δρομο, αναψαν τα αιματα δεν τους σκοτωσαν φασιστες αλλα τραμπουκοι. Δεν ειναι φασιστας ο κορκονεας τι ειναι φιλος εξηγησε μας  λιγο  Ρε τι γραφετε ρε. 


Όταν κάποιος βρισκένται απέναντι σε ένα κίνδυνο και βάζει το κεφάλι στο χώμα, αυτή η συμπεριφορά είθισται να την αποκαλούμε «στρουθοκαμηλισμό». Όταν υπάρχει μια κουβέντα -ακόμα και αν έχει χαλαρούς όρους διεξαγωγής- και ο/οι συνομιλητής/συνομιλητές αλλάζουν θέμα, πλαίσιο ή όρους κουβέντας αποφεύγοντας τον πυρήνα της, είθισται να ονομάζουμε αυτή τη συμπεριφορά «πετάω την μπάλα στην κερκίδα». Όταν όμως στις πολιτικές διαδικασίες ή στους κινηματικούς διαλόγους, κάποιος κάνει και τα 2 παραπάνω και ταυτόχρονα με σκοπιμότητα προσπαθεί να κάνει τις διαδικασίες να κινηθούν σύμφωνα με τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις, τότε αυτό λέγεται «πολιτικαντισμό». Οι αναρχικοί/αναρχικές λοιπόν ανέκαθεν εχθρεύονταν βαθιά τον πολιτικαντισμό και τους φορείς του (ακόμα και εντός χώρου). Σήμερα λοιπόν οι πολιτικάντηδες αποφεύγουν μετά μανίας να τοποθετηθούν, να πράξουν ή απλά να σκεφτούν στοιχειωδώς καθαρά, απέναντι στην επέλαση της δυστοπίας.  Και είναι πολιτικάντηδες γιατί μετατοπίζουν πάντα το πλαίσιο της συζήτησης τη μια φορά απέναντι στους αυτόνομους, την άλλη απέναντι στην contra dystopia, την άλλη απέναντι στον Τερζάκη ή τους autonome, ενώ κάποιες φορές οι πιο εξυπνοι απ' αυτούς λένε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για «απαρτχάιντ» γιατί έχει μεγάλη συναισθηματική και πολιτική βαρύτητα. Μετά βδελυγμίας λοιπόν αποφεύγουν να πάρουν θέση απέναντι σε αυτό που συμβαίνει και προφασίζονται διάφορους λόγους για αυτή τους την επιλογή. Η αθεράπευτη νεκροφιλία του πολιτικαντισμού.

από Μπάχαλος 20/10/2021 1:12 μμ.


γιατί θέτει κάποια πολύ εύστοχα ερωτήματα.

Ντεμεκ αντιφασισμός και ιδεολογία της θυματοποίησης

Και να ρωτήσω το εξής: αν ο συγγραφέας της αρχικής δημοσίευσης εδώ είναι ακροδεξιός ή γενικά αμελητέος, γιατί τον/την έχει πιάσει τόση πρεμούρα και πόνος να διαχωρίσει την θέση του από τους ακροδεξιούς; Τι επιδιώκει με το να ποστάρει στο ιντυμηντια και να εκφράσει την απορία του και την αγανάκτησή του με την αποχή μέρους των αναρχικών από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον υποχρεωτικό πλατφορμιασμό (εμβολιασμός δεν είναι γιατί δεν πρόκειται περί εμβολίων, γεγονός αδιαμφισβήτητο και αναντίρρητο); Να κάνει κινηματικό προσοδισμό;

Εάν ήταν ακροδεξιός θα βρισκόταν συνειδητά και διακηρυγμένα απέναντι και ενάντια στους αναρχικούς. Δεν θα ερχόταν στο ιντυμήντια να απορήσει όχι απλώς με την αποχή, αλλά με το πνευματικό ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ και την φαινομενικά αντιφατική στάση τους στα διακηρυγμένα δικά τους. Οι φασίστες μας αποκαλούσαν ανθέλληνες, δε καλούσαν σε κοινή βάση. Θα μου πει κάποιος, και ο Πλεύρης σε εκπομπή του καλούσε "τα παιδιά των Εξαρχείων" να στρατευτούν μαζί του και να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε εθνικούς σκοπούς. Πού βρίσκεται εδώ, σε αυτό το κείμενο ο εθνικός σκοπός; Πώς ακριβώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντα βαθέως κράτους (στρατός-εφοπλιστές-πράκτορες των ΗΠΑ σε όλες τις βαθμίδες) αν υπάρξει εναντίωση στον υποχρεωτικό πλατφορμιασμό; Γιατί δεν είναι αντιχριστιανική θεατρική παράσταση ή συναυλία ή κάτι εξίσου θεαματικό για να συστρατευτούν οι φανατικοί και να μετρηθούν οι δυνάμεις: ενάντια στα μέτρα αυτά έχουν ξεσπάσει απεργίες σε Ιταλία, Γαλλία και Αυστραλία. Εκτός και αν βγάλουμε όλη την εργατική τάξη (δηλαδή κι εμάς) ως καθαυτή αντιδραστική, τότε μήπως πρέπει να δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι κάτι μας αφορά;

Εκτός κι αν έχουμε αποφασίσει ότι ο αναρχισμός πλέον έχει ξεπεράσει ιστορικά την εργατική κριτική και είναι πολύ κουλ για τέτοιες ντεμοντε αναλύσεις, ξαναλέω.. 

Για την πλατεία Συντάγματος, που λέει ο αναρχικότατος, οι αυτόνομοι θεωρούν ότι η αντίσταση έπρεπε να έχει αμιγώς εργατικά χαρακτηριστικά, γιατί αυτή ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ, δηλαδή να κηρυχθεί γενική απεργία διαρκείας με ή χωρίς την γσεε, σε επίπεδο σωματείων δηλαδή, είτε υπάρχοντων είτε νεοδημιούργητων, να εκφρασθεί άρνηση, διότι τότε θα σήμαινε ότι έχει γίνει κατανοητό το μνημόνιο σαν αυτό που είναι: επίθεση στο προλεταριάτο. Υποτίμηση της εργασίας (ζήσε με τους γονείς μέχρι να πεθάνουν). Υποθήκευση μελλοντικής εργασίας. Ξέπλυμα χρήματος (πάρε τα λεφτά από τα ναρκωτικά και τις εκπορνευμένες και τα όπλα και τα ντρόγκια να λειτουργήσουν οι τράπεζες και δώς μας τα πίσω καθαρά και με τόκο). Με τον αχταρμά και τις άναρθρες κραυγές των μολότωφ-πυροτεχνημάτων, το μόνο που ενισχύθηκε ήταν το θέαμα της "παγκόσμιας οικονομικής κρίσης" ("δεν βγαίνει το αφεντικό") και η δική μας αίσθηση της ανικανότητας να αλλάξουμε κάτι, με αποτέλεσμα την παραίτηση και τις εκλογές. 

Όσο λοιπόν οι αναρχικοί αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως αναρχικούς και όχι ως προλετάριους, δηλαδή ιδεολογικά και όχι ιστορικά, τόσο θα παραμένουν άλλη μια συνιστώσα της αριστεράς,αφού θα μιλάνε έξω και εκ μέρους του προλεταριάτου, επικαλούμενοι αξίες και όχι συμφέροντα, προβαλλόμενοι ως εμπροσθοφυλακή σε εργατικές κινητοποιήσεις στην καλύτερη αλλά όχι ως ιστορικά υποκείμενα οι ίδιοι, με την δικαιολογία του "να μην υποκαταστήσουμε τους ίδιους τους εργάτες". Τι διαφορά έχει αυτή η δικαιολογία από το καπέλωμα που κάνουν ή επιχειρούν να κάνουν οι κκέδες με την παρουσία τους σε απεργίες; Και να μου εξηγήσει κάποιος/α ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην "συναίνεση" και τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό στην πράξη, στο πώς εκδηλώνεται, θα τον/την παραδεχτώ. Ο νέος άνθρωπος που αρχίζει να αποκτά πολιτική συνείδηση, με αυτόν τον τρόπο πάντα θα αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως υπεριστορικό (δηλαδή, αιώνιο) υποκείμενο, με αποτέλεσμα να μην αισθάνεται ότι την/τον αφορούν οι ιδιαίτερες ιστορικές συγκυρίες και να καταλήγει σε τέλμα: θέλει να αλλάξει την κοινωνία, αλλά αποθαρρύνεται από το να κατανοήσει πώς εδραιώνεται η συγκεκριμένη κοινωνία και πώς αναπαράγεται. Δεν μπορεί λοιπόν να την ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ. Εσύ είσαι αναρχικός και οι αναρχικοί είναι πάντα ενάντια στην εξουσία. Ολυμπιακός νά'σαι και μη φοβάσαι. ΠΑΟΚ εμπρός και πρόλογο μη τρως.

από Αναρχικός 20/10/2021 2:33 μμ.


Είναι να έχουμε φτάσει στο σημείο να διαβάζουμε κείμενα όπου δικαιολογούνται ακόμα και κοινά καλέσματα με νεοναζί και οι τελευταίοι να ξεπλένονται ως "φορείς πολλών πολιτικών προελεύσεων".

Είναι η διαρκής προώθηση της πολιτικής ατζέντας της alt right που προκρίνει την νεοφιλελεύθερη εμμονή στον ατομικισμό, βαφτίζει ως "συμπόρευση' με το κράτος το αυτονόητο, το να μην θέλεις να πεθαίνουν οι διπλανοί σου

Είναι οι άθλια υποβάθμιση του ολοκαυτώματος και του απαρτχάιντ μέσω γελοίων συγκρίσεων.

Εϊναι η προσπάθεια εξευτελισμού των αγώνων για ισότητα και ελευθερία μέσω της μετατροπής τους σε χυλούς αγανακτισμένων μικροαστών που δεν ενδιαφέρονται τελικά για τίποτα άλλο παρά για τη διατήρηση του lifestyle και των προνομίων τους

 

 Είναι τελικά η  θεωρητική και πρακτικη συμπόρευση με το νεοφασισμό, τις αναλύσεις του, τα προτάγματά του αλλά και τις υλικές εκδηλώσεις του.

από Φραντς Καφκας 20/10/2021 3:06 μμ.


Είναι η πολλοστή συζήτηση που ανοίγει στο ιντυμιντια με βάση το ίδιο θέμα και το βασικό συμπέρασμα μου είναι πως η όλη κουβέντα δεν γίνεται-οπως θα επρεπε- γύρω από τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθει στην εποχή της πανδημίας αλλά γίνεται γύρω από τις πολιτικές καταβολές των υποκειμενων,το ρόλο τους στη σκακιέρα και την στάση τους αναφορικά με τα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας.Αυτο αν μη τι άλλο δείχνει πως παίζεται ένα παιχνίδι ηγεμονίας σκέψης,λόγου και πολιτικής δράσης μέσα στον λεγόμενο αναρχικό χώρο.Κατα τη γνώμη μου, η τάση που εκφράζει τη συμπράξη κομμουνιστων-αναρχικων και καθοδηγείται ιδεολογικά από λενινιστικες και τροτσκιστικες θεωρίες-σίγουρα όχι αναρχικές και ακόμα πιο σίγουρα όχι συγχρονες-ανεξάρτητα από την επιτυχία των δράσεων της προ-πανδημιας,τώρα προσπαθεί να ηγεμονεύσει πολιτικά και στο πεδίο της διαχείρισης της πανδημίας.Αφου λοιπόν η (κομματική) γραμμή βγήκε,και στηρίζει τον καθολικό εμβολιασμό,δέχεται ως λύση το λοκνταουν και εν γένη αποδέχεται ως πανάκεια την επιστημοκεντρική-τεχνοκρατικη δόμηση της κοινωνίας,είναι η ώρα να επιτεθεί σε όποιον κάνει αντίλογο και διαφωνεί με τη γραμμή αυτή.Ειναι αναπόφευκτο λοιπόν,οποίος επιτίθεται πολιτικά όχι επί τη βάση πολιτικών επιχειρημάτων αλλά με βάση την υποτιθέμενη ορθότητα και αλήθεια των θέσεων του,να καταφύγει στα συνήθη όπλα των εξουσιαστών,δηλαδή τη συκοφαντία,τη δολοφονία χαρακτήρα,την προπαγάνδα και την προσπάθεια πολιτικής απομόνωσης.

Να ξεκαθαρίσω πως κάποια χρόνια πριν υπήρξα θιασώτης αυτής της "κόκκινης" τάσης και απογοητεύομαι προσωπικά που δεν είδα απ' την αρχη αυτό το νέο μόρφωμα ως έχει,δηλαδή σαν το δούρειο ίππο που με πρόσχημα την κοινωνικότητα και την ενωτικοτητα απειλεί να καθαρίσει την αναρχία από το ελευθεριακό παρελθόν της και να επιβάλλει αριστεριστικα ηγεμονικά χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν σε οργανώσεις τύπου Ανταρσυα.Ο "αναρχικός λόγος" που μιλάει για "ψεκες" είναι το αντίστοιχο του ΚΚΕ που μιλάει για πράκτορες όταν δε μπορεί να επιβάλλει τη γραμμή του.

Σε πείσμα όμως όλων αυτών που απογοητευμένοι από την αναποτελεσματικοτητα της αναρχίας στα χρόνια της κρίσης αποφάσισαν να γίνουν λενινστες και να κάνουν τις αναρχικές συλλογικότητες κκεδικες οργανώσεις, υπάρχουν πολλοί που συνεχίζουν και να σκέφτονται,και να διαβάζουν σύγχρονη πολιτική θεωρία και ιστορία και να ορθώνουν το ανάστημα τους ενάντια σε κάθε λογής φασισμό και όχι μόνο ενάντια στον παραδοσιακό.

Οποίος δεν καταλαβαίνει τι θα πει τεχνοφασισμος είναι σίγουρο πως διαβάζει πολιτική θεωρία στο φεισμπουκ και στο Τουίτερ.Η τεχνοκρατια είναι ο εφαρμοσμένος καπιταλισμός που ζούμε σήμερα και ο τεχνοφασισμος είναι η μέθοδος επιβολής του. Το μότο του: δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι τουλάχιστον τρομακτικό "αναρχικοί" να το ασπάζονται και να λένε πως για να ελεγχθεί ο ιός δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τα φασιστικά μέτρα απαγορεύσεων και υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων ελέγχου του πληθυσμού.

Αυτοί που επέλεξαν να φύγουν απ' την αναρχία και έβαλαν πλώρη για μια νέα σοβιετια ας αφήσουν τον αναρχικό χώρο ελεύθερο να ζυμώσει και να διαμορφώσει τις θέσεις του ενάντια στην λαίλαπα του καπιταλισμού,της τεχνοεπιστημης και του υγειινισμου και ας απέχουν από συκοφαντικές επιθέσεις ενάντια σε αγωνιζόμενα υποκείμενα.Ισως είναι το μόνο ελευθεριακο που τους απέμεινε να κάνουν.

από Μπαχαλούκος 20/10/2021 4:12 μμ.


Από τι πεθαίνουνε οι διπλανοί μου και πώς ακριβώς συμπράττω εγώ και ο καθένας στην θανάτωσή τους ή στην σωτηρία τους;Έχει σταματήσει η ιστορία να γράφεται λόγω κορονοϊού; Παραμυθένια λογική...Τι ακριβώς λέει ο νεοφασισμός για την τεχνολογία; Για την γενετική μηχανική; Για την μηχανοποίηση σαν διαδικασία γενικά; Ότι πολεμιέται η ορθοδοξία και ο ελληνισμός; Αυτά είδες να λέμε και εδώ και στις άλλες συζητήσεις; Νεοφασιστικά και τα συνδικάτα και οι πορείες εκατοντάδων χιλιάδων σε Γαλλία, Λονδίνο, Ιταλία και Αυστραλία; Εσένα αναρχικέ ποιά είναι η άποψή σου για την τεχνολογία; Είναι καλή αρκεί να χρησιμοποιείται για καλό μας και από μόνη της είναι ουδέτερη, αυθύπαρκτη; Έχεις την ίδια άποψη και για την θρησκεία; Ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται με την εκκλησία;Το τι γίνεται στον κόσμο το έχεις καταλάβει; Ή μόνο με την συγκίνηση για τον διπλανό σου πορεύεσαι;Ποιός είναι ο εξευτελισμός των αγώνων για ελευθερία και ισότητα; Ο αγώνας να μην καταλήξουμε σε κοινωνία δύο ταχυτήτων, υγειονομικού ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ; Ή το ότι δεν ψαρώνουμε με το "και ένας να πεθάνει είναι πολλής;" (από τον ιό... από την πλατφόρμα είναι δείγμα γενναιότητας και κοινωνικής συνείδησης να πεθάνεις, άλλωστε οι επιστήμονες που εργάζονται για τους φαρμακευτικούς κολλοσούς είναι όλοι βαμμένοι αντιφασίστες).Για τα τεστ pcr θα μας πείτε τίποτα; Αφήστε τις εξαγγελίες και τις μεγαλοστομίες, κνίτες με προβιά. Δεν γίνεται ιστορική κριτική με συγκινήσεις και δάκρυα. Που μας φέρνετε το "Εγέρθητω!" του χρυσαυγίτη από την πίσω πόρτα και λέτε εμάς φασίστες. Ρε ουστ ρε, κνίτες με προβιάαααα.

από είναι οι ίδιοι 20/10/2021 8:01 μμ.


και οι ιδιες που στηρίξαν την "κάτω πλατεία" και για σχεδόν ενα δίμηνο, έκαναν πως δεν έβλεπαν την  "πάνω πλατεία". Αυτοι στη συνέχεια την επέσαν στο π.α.με. και όλοι μαζί ψηφίσαν συριζα, στη συνέχεια ψηφίσαν (ναι)ΟΧΙ στο δημοψηφισμα και όλοι μαζί ετρέξαν και τρέχουν να "αξιοποιήσουν" τα διδακτορικά τους, τον ανθρωπισμό τους και το κινηματικό τους κεφάλαιο, μαζι με τα λεφτα της μαμας και του μπαμπα, στις μ.κ.ο. και τις κολλεκτίβες/επιχειρήσεις πλάι στα αφεντικά και το κράτος τους με έναν εναλλακτικό τρόπο,στην ουσια ομως νεολίμπεραλ ως άλλα αφεντικά, μακριά απ΄την εργατική τάξη! και τώρα σαν καλά παιδιά που είναι, φτάσαν σε σημείο να ζητάνε και πιστοποιητικά συμβάλλοντας ενεργητικά στην εγκαθίδρυση του απαρτχάιντ (δυστυχώς αυτό είναι όσο και να στρουθοκαμηλίζεις "αναρχικέ", έτσι προάγεις την ανισότητα τη διαίρεση και τον αποκλεισμό), παίζοντας το και φίλοι των εργατών σαν τους pasastokratos. όπως προείπε ο μπάχαλος, ταξική πάλη με βάση το συλλογικό συμφέρον των εργατών και εργατριών κάνουν στην γαλλία, την ιταλία και όπου απεργούν! εδώ απλά στήνουν πολιτικές βιτρίνες και ξεπλένουν, ξεπλένονται κλπ.

Οποιος/α δεν βλέπει τον/την εαυτό του/της σε αυτή τη συντεχνία-με-αριστερη-ή-αναρχική-προβιά απλά έχει πιαστεί χρήσιμος ως ηλίθιος και γι'αυτό ας φροντίσει να λάβει τα μέτρα του. αν κάνει λάθος μπορεί πάντα να αναθεωρήσει, η πολιτική δεν έχει το αλάθητο, αρκεί να σταθεί ως οφείλει στη σωστή πλευρά, συγκεκριμένα ενάντια στα αφεντικά, το κράτος τους, τα έθνη τους και τα πιστοποιητικά τους με τις ολοένα και περισσότερες υποχρεωτικότητες τους και να τους πολεμήσει. ενάντια στο νεο φασισμό!

υγ. συμφωνώ και επαυξάνω για τα βλαμμένα της contradystopia

υγ2. το j&j μονοδοσικό ή διπλό?

από τίποτα 20/10/2021 8:30 μμ.


Χίλιοι οι ρόλοι μας. Η εξουσία κάνει πανηγύρι. Όλο το από πάνω θεωρείται πολιτική διαπάλη για το ποιοι ξύνουν λιγότερο τον πάτο.

Μια θέση που να λέει ότι πρέπει να οργανωθούμε για τις ανάγκες του ΕΣΥ και ενάντια στην κυβέρνηση δεν διαβάσαμε. Χιλιάδες συνάδελφοι/ισσες μας δεν έχουν πρόσβαση γενικά στο ΕΣΥ, το οποίο ιδιωτικοποιούν ταχέως κι εμείς θα πρέπει να μαλώσουμε ποιοι είναι οι πιο «αντικαθεστωτικοί». Από τον τάφο όμως. Επίθεση στο κράτος και στα αφεντικά παιδιά. Τα άλλα είναι καραμέλες για τον καρκίνο.


Δυστυχώς όσοι έχουν εμπλακεί σε διενέξεις είτε ως πρόσωπα είτε ως ομάδες είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις που δημιουργούνται.

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ υποτιμάει την νοημοσύνη όσων δε θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και στρέφει τον κόσμο εναντίον τους. Μεταφέρει τη συζήτηση της εναντίωσης στην υποχρεωτικότητα,την κατηγοριοποίηση και τον αποκλεισμό -που υποστηρίζουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι- στην άρνηση ("οι αρνητές") περιθωριοποιώντας τους. Από την άλλη ορισμένοι ανεμβολίαστοι(του χώρου κυρίως) τσιμπάνε και αυτοπεριθωριοποιούνται, περιφρονώντας τους εμβολιασμένους,όπως και αντίστροφα οι εμβολιασμένοι τους περιφρονούν.Δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι ότι αυτή η σύνδεση βιολογικού και ψηφιακού δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά μακροπρόθεσμα όλη την κοινωνία και το μέλλον της.

από ΑΑΑ 21/10/2021 7:29 πμ.


Διαφοροι ινστρουχτορες μπαινουν και μας πουλουν υφος και πνευμα. Χρησιμοποιουν μια αργκο με λεξεις οπως τεχνοφασισμος, γενετικη μηχανικη, βιοπολιτικη,  υγιεινιστικο απαρντχειντ, θανατοπολιτικη, Μπαινουν γραφουν για παγκοσμιες κυβερνησεις, για το ιδρυμα gates, για ακιδες και mrna, για αντισταση, αντισταση επειδη δεν κανουν ενα εμβολιο η ενα τεστ. Το γαμησατε το κρατος παιδια αν δεν εμβολιαστειτε. Γραφουν για δυστοπια, γιατι εχουν την ελαχιστη κοινωνικη υποχρεωση απεναντι σε αλλους ανθρωπους. Σας υποχρεωσαμε ρε παιδια για το μινιμουμ και κλαιγεστε, κλαιγεστε για την κριτικη να μην κατεβαινετε σε πορειες με φασιστες. Σε πορεια με ψεκοφασιστες αντιεμβολιαστες, θρησκοληπτους κσι εθνικια. Ετυχε μετα σπο κσιρο να κτυπησει πανδημια και την ευρωπη. Εγινε η πανδημια μια πραγματικοτητα και αντι να στηριξουν αιτηματα εργαζομενων και γιατρων. Γραφουν για ψηφικοποιηση, τεχνολογικο ελεγχο, τροποποιηση του dna κοκ Παραλληλα εβριζαν τους γιατρους οτι ειναι οι νεοι μπατσοι ή χειροτεροι και απο μπατσους. Η νεα τους αγαπη να επικρινουν τους αναρχικους οτι ειναι συριζα οτι εινσι με τον κουλη οτι εινσι το νεο κκε. Ειναι γεματο το ινδυμεδια για διωξεις αναρχικων και γραφουν κσποιοι για κυβερνητικη αναρχια και και κανουν και παρατηρηση στους αναρχικους οτι δεν ειναι επαναστατικοι και αντκαθεστωτικοι. Που αν παρουμε μια μια τις διωξεις αναρχικων τα τελευταια 2 χρονια θα γραφαμε βιβλιο. Αλλα ενταξει να μην χαλασουμε το παραθυμι στους οψιμους φουκω αγκαμπενικους. Περαστικα σας Παιδια

από Συνωμοσιολόγος 21/10/2021 12:24 μμ.


https://youtu.be/zgPOGMnMFZQ?t=762

Το ξαναβάζω εδώ. Βάλε το τσιπάκι σου ΑΑΑ και μία χαρούλα.

από μαλλιοτραβήχτας 21/10/2021 1 μμ.


."...λεξεις οπως τεχνοφασισμος, γενετικη μηχανικη, βιοπολιτικη, υγιεινιστικο απαρντχειντ, θανατοπολιτικη," είναι αργκό;Αργκό;

Η γλώσσα των περιθωριακών;

Που είναι κακό να διαβάζεις Φουκώ κι Αγκάμπεν;

Ήρθε λοιπόν εκείνη η μέρα που όποιος δεν μιλάει με ουγκ είναι στο περιθώριο;

Που η γνώση και η πρακτική χρήση της φιλοσοφίας γίνεται μομφή;

Πανδημία κρετινισμού.

από Συνωμοσιολόγος 21/10/2021 1:55 μμ.


Ειδικά ο όρος Γενετική μηχανική είναι πολύ αργκό. Του Αγκάμπεν είναι. Κάποιοι ζητάνε να κλείσουμε τα μάτια στο έγκλημα, μέχρι και να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε και να μιλάμε. Ο ΑΑΑ ίσως αρκείται στον καθρεφτισμό του στην οθόνη, ίσως επιθυμεί να ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση της γλώσσας στα βασικά. Κόιτα να δεις τι μου θύμισες ρε κατεργάρη.

«Η Ενδεκάτη Έκδοση είναι η οριστική» είπε. Δίνουμε στη γλώσσα την τελική της μορφή, τη μορφή που θα έχει όταν κανείς δε θα μιλάει άλλη γλώσσα. Όταν τελειώσουμε, άνθρωποι σαν κι σένα θα πρέπει να την μάθουν απ΄αρχής. Πιστεύεις, θα έλεγα, ότι η κύρια δουλειά μας είναι να εφεύρουμε νέες λέξεις. Αλλά δε συμβαίνει καθόλου κάτι τέτοιο. Καταστρέφουμε λέξεις – δεκάδες, εκατοντάδες λέξεις κάθε μέρα. Πετσοκόβουμε τη γλώσσα ως το κόκκαλο. Η Ενδεκάτη Έκδοση δεν θα περιέχει ούτε μια λέξη που να μπορεί να θεωρηθεί απαρχαιωμένη πριν από το 2050».

«Δεν βλέπεις ότι ο όλος σκοπός της Νέας Ομιλίας είναι να στενέψει τα όρια της σκέψης; Στο τέλος θα κάνουμε κυριολεκτικά αδύνατο το έγκλημα της σκέψης, γιατί δεν θα υπάρχουν λέξεις για να το εκφράσει κανείς. Κάθε γενική έννοια που μπορεί ποτέ να χρειαστεί θα καλύπτεται από μια μόνο λέξη, το νόημα της οποίας θα είναι αυστηρά καθορισμένο και όλες οι παραπλήσιές της έννοιες θα έχουν εκλείψει και ξεχαστεί. Ήδη, στην Ενδέκατη Έκδοση, δεν απέχουμε πολύ απ΄ αυτό το σημείο. Αλλά η διαδικασία θα συνεχίζεται και πολύ αργότερα, όταν εσύ κι εγώ θα ‘χουμε πεθάνει. Κάθε χρόνο ολοένα και λιγότερες λέξεις, και οι ορίζοντες της συνείδησης ολοένα και θα στενεύουν.»

από Ορθολογιστής Μπάχαλος 21/10/2021 2:24 μμ.


αυτά που λέει η Γιάννα αποτελούν απτές ανάγκες. Να χαθεί το εμπόρευμα και ο πελάτης από μιά φυσική καταστροφή, λίγο το έχεις; Αυτά είναι ανάγκες της κοινωνίας, άλλο τώρα που θα το εκμεταλλευτεί ο κακός καπιταλισμός για να βγάλει λεφτά. Η Γιάννα βλέπει μπροστά, αφού άλλωστε κάλεσε όλα τα κόμματα και τους δικαστικούς επιμελητές, άλλο τώρα αν τα διεφθαρμένα κόμματα δεν εφαρμόσουν κατά γράμμα αυτά που θέλει να γράψει στην λευκή Βίβλο της. Μην ξεχνάς ότι όπως διώξαμε τους κακούς Τούρκους (με την συνδρομή εμπόρων που συγκρότησαν μιά μυστική οργάνωση, όπως μας υπενθυμίζει και η ίδια άλλωστε στο ίδιο βίντεο...) και εμπνευστήκαμε από "άλλες επαναστάσεις", την Γαλλική, την Αμερικάνικη και... τους Άγγλους (αυτοί ήτανε απλώς φιλέλληνες), έτσι φέραμε και τους Ολυμπιακούς (αγώνες), τι ρε φίλε, είσαι ενάντια στο πνεύμα των Ολυμπιακών (αγώνων) που σταματούσανε οι πόλεμοι και εξυμνείτο η ανθρώπινη προσπάθεια; Αυτά δεν είναι βρε τα αναρχικά ιδανικά, οι αναρχικές αξίες; Φαντάσου να διαμαρτυρόμασταν και για τους Ολυμπιακούς (αγώνες)! Να τους αφήναμε βορά στους καπιταλιστές δηλαδή; Εγώ μάλιστα πήγα εθελοντής γιατί ήθελα να δώσω τα δικά μου χαρακτηριστικά ΚΑΙ σε αυτούς τους αγώνες, όπως και σε όλους τους αγώνες.

Φίλε μου, μην κοιτάς τι κάνουν οι καπιταλιστές στον κόσμο, θα εμπίπτεις σε συνομωσιολογίες συνέχεια, γιατί δεν είσαι ειδικός σε θέματα οικονομολογίας, ούτε αρχηγός κόμματος και δεν μπορείς πραγματικά να αντιληφθείς τις ΑΝΑΓΚΕΣ του κεφαλαίου. Εσύ θα κοιτάς πάντα τι κάνουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις εδώ. Αυτός είναι ο πιο έγκυρος τρόπος να προσαρμόζεσαι κατάλληλα στην κυκλοφορία του κεφαλαίου.

Κεφάλαιο=Μητσοτάκης. Άπαξ και ξεχάσεις αυτές τις βασικές μαρξιστικές αρχές εμπίπτεις σε αριστερισμό ή, χειρότερα, σε συνομωσιολογίες. Οπότε μην κούραζεις το μυαλό σου τώρα με διεθνείς διασκέψεις, με το επίπεδο μηχανοποίησης, τον βαθμό διείσδυσης της ιδιωτικής χρηματοδότησης στην παραγωγή ακαδημαϊκής έρευνας, την παράλληλη εξέλιξη της τεχνολογίας με την συσσώρευση του κεφαλαίου και το ξεπέρασμα των κρίσεων, αυτά είναι για άλλους ρε φίλε, εσύ το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μπερδευτείς, ή, χειρότερα, να καταλήξεις να συνυπολογίζεις και άλλους παράγοντες πέρα από τον Μητσοτάκη στην παραγωγή της μιζέριας σου.

Άκου την Γιάννα και μην την λοιδωρείς, απτές ανάγκες θίγει... 

από ΑΑΑ 21/10/2021 4:02 μμ.


1. Η λεξη αργκο εδω σημαινει φιλοσοφικη ορολογια, αργκο δεν σημαινει μονο σλανγκ,  Στα αγγλικα υπαρχει η λεξη jargon αναμεσα σε αλλες σημασιες εχει και την σημασια, οτι μια ομαδα ανθρωπων χρησιμοποιει μια αργκο, εδω ολες αυτες οι λεξεις που ανεφερα ανηκουν στην φιλοσοφικη αργκο, καθε κλαδος εχει την δικη του αργκο/ορολογια. Ακομα και αναμεσα σε γνωστικα παιδια οι διαφορες φιλοσοφικες σχολες υπαρχει συγκεκριμενη αργκο λχ οι εγελιανοι, νιτσεικοι, μαρξιστες, μεταφυσικοι χρησιμοποιουν εξιδικευμενο λεξιλογιο ο ενας διακριτα διαφορετικο απο τον αλλο, μια αργκο δηλαδη, Η κατακτηση αυτου του λεξιλογιου απαιτει τριβη με το οποιοδηποτε αντικειμενο. 

2. Εν προκειμενω οι αναφερθεντες οροι δεν συνιστουν γλωσσα αποκλεισμενων. Ειναι φιλοσοφικη ορολογια κατασκευασμενη εν πολλοις απο ακαδημαικους. Οι ακαδημαικοι μπορει να ειναι ο,τι θελεις εκτος απο περιθωριο, αν καποιος ακαδημαικος εκφραζει θεσεις του περιθωριου 'η εκφραζει το ιδιο το περιθωριο, δηλαδη αποψεις που η κυριαρχη ιδεολογια δεν ασπαζεται ή αντιμαχεται αυτο δεν τον καθιστα ανθρωπο του περιθωριου αλλα εκφραστη περιθωριακων θεσεων, η κοινωνικη του θεση(εδω αγκαμπεν,φουκω) δεν ειναι αντιστοιχη των  θεσεων του. 

3. Δεν ειναι καθολου κακο να διαβαζεις ουτε Αγκαμπεν ουτε φουκω. Ομως δεν ειναι κακη και η επικριση των φιλοσοφικων στοχασμων των δυο. Συγκεκριμενα εφοσον η συζητηση ειναι για την πανδημια. O Αγκαμπεν απορουσε με την σταση της καθολικης εκκλησιας συγκεκριμενα "Είδαμε την καθολική εκκλησία εύκολα να απαρνείται τελείως τις αρχές και τις παραδόσεις της, ξεχνώντας ότι, ο Άγιος ─του οποίου ο τωρινός Πάπας έχει σφετεριστεί τον τίτλο─ αγκάλιαζε τους λεπρούς, ότι ένα από τα θεμελιώδη έργα ελέους ήταν να επισκέπτεται τους αρρώστους και ότι τα ιερά μυστήρια τελούνται μόνο δια φυσικής παρουσίας. Ιδού λοιπόν∙ η εκκλησία όλα αυτά τα ξέχασε. Δεν ξέρω τι συνέβη στην ορθόδοξη εκκλησία, αλλά η ρωμαιοκαθολική εκκλησία απλώς παραιτήθηκε" Ο Αγκαμπεν εγινε ο αγαπημενος φιλοσοφος ορισμενων αυτονομων αν διαβαζεις κειμενα τους αντιλαμβανεσαι οτι οσα γραφουν στηριζονται στην σκεψη του Αγκαμπεν (αναμεσα και σε αλλα). Ειναι λοιπον για μενα αξιοπεριεργο, η υιοθετηση μερικως των θεσεων Αγκαμπεν για την επεξηγηση του φαινομενου πανδημιας απο αυτονομους που οι ιεραρχουν την ελευθερια πανω απο ολα. Δεν ξινιζει στους αυτονομους που ο Αγκαμπεν εξεφρασε την δυσαρασκεια του για την σταση της καθολικης εκκλησιας. Επομενως ο Αγκαμπεν βλεπει την καθολικη εκκλησια, σαν θεσμο, που  μεχρι την στιγμη στιγμη της πανδημιας εξεφρασε αξιες, εβλεπε μεσα στην καθολικη εκκλησια αξιες, αλλα τελικα απογοητευτηκε απο την σταση της συγκεκριμενα αυτην του Παπα. Ενας τετοιος φιλοσοφος δεν ειναι αξιοκατακριτος απο ανθρωπους που θελουν να ειναι ελευθεροι, ο Αγκαμπεν απογοητευτηκε απο την κρατικη εξουσια του Παπα, καποιος που προσμενει απο τον Παπα κατι για μενα επι της αρχης ειναι ασοβαρος.

4. Ερωτηση. Ποιες φιλοσοφικες θεσεις Αγκαμπεν εχουν πρακτικη εφαρμογη και τι σημαινει πρακτικη εφαρμογη?

Η πηγη: https://www.babylonia.gr/2021/02/10/synentefksi-tou-tziortzio-agkampen-sti-vavylonia/ 

από Μπάχαλος αντικνατ 21/10/2021 4:37 μμ.


Αυτή εδώ η δημοσίευση εμπίπτει στην κλασσική κουκουέδικη προβοκατορολογία που ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει. Η επιθετική απαλλοτρίωση του ονόματος ως προσπάθεια αποϊστορικοποίησης της antifa πλατφόρμας (ξεκίνησε στην Ελλάδα μετά τα πογκρομ εναντίον των Αλβανών μεταναστών στον απόηχο του Γιούρο 2004-αλήθεια, πού ήταν το ΚΚΕ εκεί; α, ξέχασα μωρέ, δεν ψηφίζουνε οι Αλβανοί... - , ενώ η αφετηρία του βρίσκεται στην Γερμανία στα τέλη της δεκαετίας του '80) δεν είναι παρά προπαγάνδα για την απομόνωση και την στοχοποίηση της εργατικής κριτικής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Γερμανία του Μεσοπολέμου, της ανόδου των ναζί προηγήθηκε εκκαθάριση εντός της προλεταριακής εξέγερσης των δυνάμεων εκείνων που απειλούσαν ευθέως το μονοπώλιο του ΚΚ και των σοσιαλδημοκρατών (σημερινό SPD) στο νταβατζιλίκι της εργατικής δύναμης (και άρα της τιμής της). Ο Καρλ Λιμπκνεχτ και η Ρόζα Λούξεμπουργκ ακόμα δεν ξέρουμε πού είναι θαμμένοι...Βλέπουμε δηλαδή μπροστά στα μάτια μας την μετατόπιση της στοχοποίησης από τους αναρχικούς της Μεταπολίτευσης, στους οποίους το ΚΚΕ και τα φραντσαιζ του έχουν προ πολλού ξεκινήσει τον πολιτικό προσοδισμό για να βάλουν την αμφισβήτηση από εκεί "στο ράφι", στην αυτονομία για να καθυποτάξουν, όπως είναι ΠΑΝΤΑ ο πρώτος και κύριος στόχος του ΚΚΕ, την προλεταριακή αντίσταση.

από Συνωμοσιολόγος 21/10/2021 4:47 μμ.


Έχεις δίκιο. Να έρθει καμιά θεομηνία,να με πάρει και να με σηκώσει ο τυφώνας να μην είμαι τσιπαρισμένος και εγώ σαν καλό εμπόρευμα να με βρουν; Επίσης το λέει ξεκάθαρα, θα είναι διαθέσιμα σε όλους μας ρε σεις. Ισότητα δεν θέλουμε; Oρίστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο σοσιαλισμό και προχωράμε. Πάντως να σου πω ότι ο δότης μπαμπάς μου ήταν στο εκκε αλλά η μάνα μου με προόριζε τουλάχιστον για γ.γ. του κκε. Εγώ όμως έμπλεξα με τον Αγκάμπεν και το Φουκώ και να τα αποτελέσματα, να αναπαράγω αργκό που δεν κατλαβαίνει κανείς τίποτα και να μένω στο περιθώριο. Αντί να λέω κάτω η κυβέρνηση των δοσίλογων.Αχ!


Αφού απαξίωσε τον Φουκώ γιατί ήταν "ανώμαλος", ο μέγας διανοητής με τα 3 αλφα τώρα σε άλλο ένα ρεσιτάλ αναλυτικής σκέψης μας λέει ότι ο Αγκάμπεν είναι ασόβαρος επειδή τάχα περιμένειι κάτι από τον Πάπα. Ειδάλλως, σίγουρα, θα συμφωνούσε μαζί του.

Αλλά τώρα πώς γίνεται και στηρίζονται μερικώς σε αυτόν οι αυτόνομοι που ιεραρχούν την ελευθερία πάνω απ'όλα...; Ε; Πραγματικά, αμείλικτο και αδύνατο να απαντηθεί το ερώτημα λογικά. Πρέπει να γνωρίζουμε τι συσχετισμοί και συνειρμοί υπάρχουν στο κεφάλι του μέγα διανοητή για να καταλάβουμε καν τι θέλει να πει.

Επίσης, αφού μας λέει για ορολογία που έχουν λχ οι εγελιανοι, νιτσεικοι, μαρξιστες, μεταφυσικοι , δεν μας είπε ποιο ακριβώς είδος φιλοσοφίας χρησιμοποιεί τους όρους γενετική μηχανική, τεχνητή νοημοσύνη και τεχνοφασισμός. Είναι οι σατανικοί αυτόνομοι πάλι;

από ΑΑΑ 21/10/2021 5:17 μμ.


Ο Αγκαμπεν ο φιλοσοφος του Συριζα εκφραζει που δηθεν εχει επαναστατικες και ελευθεριακες αποψεις ο αγαπημενος των αυτονομων . Ο φιλοσοφος που περιμενει κατι απο τον Παπα και εμφανιζεται σε πολιτικη συγκεντρωση του Συριζα, με ολη την φυσικη ηγεσια του συριζα παρουσα, ενος αριστερου ρεφορμιστικου κομματος που συμμετεχει στο κοινοβουλιο. Ο φιλοσοφος μεσω του οποιου προσπαθουν οι αυτονομοι να σκεφτουν για την πανδημια ενας συριζοψυχος και τιποτα αλλο. Αλλα ενταξει δεν πειραζει ποτε δεν πειραζει. 

Η πηγη: https://www.youtube.com/watch?v=E1GhNSw8_b8


Τι εννοεί ο ποιητής που κατακεραυνώνει "οψιμους φουκω αγκαμπενικους" που κάνουν "πορεια με ψεκοφασιστες αντιεμβολιαστες, θρησκοληπτους κσι εθνικια";

Ποιες διεκδικήσεις κι αιτήματα άραγε εννοεί να στηρίξουν/με;...

Eννοεί ο ποιητής άραγε τις τόσες κινητοποιήσεις υγειονομικών που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά κόντρα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό;

- Οχι.

Εννοεί ο ποιητής άραγε τις κινητοποιήσεις εργατών που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά κόντρα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό;

- Όχι.

Τι εννοεί ο ποιητής λοιπόν;

-Τίποτα. Άδειος ντενεκές είναι, θόρυβο κάνει.

(Αγαπητή ΣΟ, εντάξει τώρα; Έκοψα το Μπογδάνος που ήταν όντως βαρύ)

από ΑΑΑ 21/10/2021 6:59 μμ.


Δεν εχω αποκαλεσει ανωμαλο τον Φουκω στο σχολιο μου . Ποση λασπουρια, δεν μπορειτε να γραψετε ενα σχολιο απαντηση και να εκφρασετε την διαφωνια σας χωρις ειρωνεια σας ειναι τοσο δυσκολο. Δεν εγραψα οτι μονο η φιλοσοφια εχει αργκο εγραψα οτι και η φιλοσοφια εχει αργκο οπως καθε αλλος κλαδος.

1. τεχνητη νοημοσυνη ορος της πληροφορικης

2. γενετικη μηχανικη ορος που αφορα την επιστημη της γενετικης, ιατρικης και συνθετικης βιολογιας

3. τεχοφασισμος δεν γνωριζω, οσοι χρησιμοποιουν τον ορο ας εξηγησουν.


Ο φλογερός επαναστάτης, δεινός ρήτορας, περίφημος φιλόσοφος και φέρελπις εραστής Κνιτο/3Α αποκάλυψε σε όλους μας τα εξής:

Ο Αγκάμπεν είναι:

-και ιδεολογικός ταγός των αυτόνομων, οι οποίοι είναι ενάντια στα λοκντάουν και γενικά "ψεκασμένοι" που λένε για γενετική μηχανική και μιλάνε δηλαδή αργκό.

-και συριζόψυχος, αφού μίλησε στο ίδρυμα πουλαντζά. Μάλιστα, άν δεν το ξέρατε, ο σύριζα είναι αστικό κόμμα! Κι υπέρ των λοκντάουν και του εμβολιασμού

-και παπικός...

Με βάση αυτά που ο Κνίτο μας αποκάλυψε ότι είναι ο Αγκάμπεν, ο Κνίτο θέλει να πει ότι όσα λέει ο Αγκάμπεν είναι "ασόβαρα".

από ΑΑΑ 21/10/2021 7:33 μμ.


να στηριξετε την προσληψη περισσοτερων γιατρων και υγειονομικων

να στηριξετε την κατασκευη περισσοτερων ΜΕΘ

το μεγαλυτερο ποσοστο των γιατρων και νοσοκομων ειναι εμβολιασμενοι. Οι γιατροι και νοσοκομοι και καλα εκαναν εδειξαν αλληλεγγυη στους ανεμβολιαστους συναδελφους τους για να μην απολυθουν. Εγω δεν συμφωνω να απολυθουν γιατροι γιατι ειναι ηλιθιο, ετσι και αλλιως κανουν τεστ.

Δεν προκειται να γινουν απολυσεις τουλαχιστον οχι μαζικες το ποσοστο των ανεμβολιαστων ειναι αρκετα μεγαλο. Ποιος θα κανει την δουλεια τα αφεντικα? δεν νομιζω

Πες με και μπογδανο τι πειραζει. Γραψαμε μια κριτικη στον αγκαμπεν φουκω και τρελαθηκαν o πρωτος ιδεολογικα ειναι συριζαιος και ο δευτερος στην αρχη ηταν κομμουνιστης μετα απογοητευτηκε, φιλοσοφικα λιγος μαρξ, λιγος νιτσε. λιγος φρουντ, λιγος χαιντεγγερ, λιγο απο ολα. 

από Φσσ μπόινγκ 22/10/2021 12:24 μμ.


"τουλάχιστον όχι μαζικές"...

Πλανήτης Γη καλεί Κνίτο:

"Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι χθες είχαν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονταν στη διαδικασία επίδοσης 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία. .Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας."

https://www.naftemporiki.gr/story/1767284/se-anastoli-ergasias-xiliades-anemboliastoi-ugeionomikoi

https://www.naftemporiki.gr/story/1766859/se-anastoli-apo-simera-oi-anemboliastoi-ugeionomikoi

https://www.cnn.gr/ellada/story/284062/poedhn-gonatizoyn-ta-nosokomeia-thessalonikis-se-anastoli-ergasias-750-ygeionomikoi

Κατά τ'άλλα, μ'αρέσει η μομφή προς Αγκάμπεν για συριζοψυχία (!) μαζί με τα κατεξοχήν συριζαϊκά αιτήματα προσλήψεων και δημιουργίας ΜΕΘ. Κλασικός φοιτητοπατέρας.

από ΑΑΑ 22/10/2021 1:50 μμ.


Συριζαικα αιτηματα η προσληψη γιατρων και διημιουργια ΜΕΘ? Ποσο πιο χαμηλα?

Εμφανιστηκε ο Αγκαμπεν σε εκδηλωση συριζα ναι η οχι? ηταν στην εκδηλωση ολη η φυσικη ηγεσια συριζα ναι η οχι? Δεκτηκε ο αγκαμπεν να μιλησει σε πολιτικη εκδηλωση γνωριζοντας το πλαισιο ναι η οχι?

Εχω γραψει στο σχολιο μου οτι ειναι ηλιθιο να απολυονται υγειονομικοι ναι η οχι? Τοτε γιατι με εγκαλεις?

Εχω γραψει οτι ειναι ενταξει να απολυονται ανθρωποι? ΟΧΙ. Εκανα μια εκτιμηση οτι δεν θα γινουν μαζικες απολυσεις ανεμβολιαστων γιατι μεγαλο ποσοστο του εργατικου δυναμικου ειναι ανεμβολιαστο και ρωτησα ρητορικα. Ποιος θα κανει την δουλεια? Τα αφεντικα προφανως και οχι.


Δεν είναι ολίγον τι οξύμωρο ή απλά ηλίθιο;

5.5 χιλιάδες βγήκαν σε διαθεσιμότητα αλλά ναι ας προσλάβουμε όλους τους άνεργους γιατρούς της Ελλάδας πρέπει να είναι πάνω από 50.

Στις άλλες δουλειές που δεν απαιτούν 8 χρόνια σπουδών, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι κάπου 25% άνετα και στην Ιταλία λίγο πιο κάτω, οπότε δεν πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί κανείς εργοδότης να βρει άλλους εργάτες.

Συριζόψυχος ο Αγκάμπεν, ζέος λοιπόν, άρα κι όσα λέει "ασόβαρα", το ad hominem κι η δυσφήμηση μέσω συσχετίσεων σε νέα επίπεδα.

από ΑΑΑ 22/10/2021 6:29 μμ.


"Στις άλλες δουλειές που δεν απαιτούν 8 χρόνια σπουδών, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι κάπου 25% άνετα και στην Ιταλία λίγο πιο κάτω, οπότε δεν πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί κανείς εργοδότης να βρει άλλους εργάτες."

Εαν η κυβερνηση υποχρεωσει ολους τους εργαζομενους σε ολους τους κλαδους να εμβολιαστουν, εαν δεκτουν το μετρο τα αφεντικα, εαν τα αφεντικα και κυβερνηση καταφερουν να επιβαλλλουν το μετρο, και μετα τα αφεντικα να ψαχνουν εμβολιασμενους και οχι ανεμβολιαστους εργαζομενους. Δεν παει λιγο μακρυα η βαλιτσα? Και δεν ειναι ολοι οι ανεργοι εμβολιασμενοι ετσι και αλλιως.


Οι μόνες μεταλλάξεις τις αναρχίας είναι οι σεξοπροσανατολιστικοί και οι έμφυλοι. Για τον ιό τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί ήδη. Αφού οι αναρχικοί ψήνονται πιο πολλοί με τα βιπεράκια μισογυνισμού, τρανς και διάφορα τέτοια, παρά με τις αλχημείες του καθεστωτικού μορφώματος, τότε ποιοι είμαστε εμείς να κάνουμε πρωτοπορεία και να δώσουμε γραμμή; Έχει πλάκα η αναφορά στο Φουκώ. Όλο το κακό συναπάντημα της liberal αισθητικής που ισοπεδώνει τα πάντα προήλθε όχι μόνο το Φουκώ αλλά και όλους τους μεταδομιστές που κατέληξαν να επιβεβαιώνουν στο τέλος τον φιλελευθερισμό και τους ψυχολόγους..

από Ωχ 22/10/2021 7:54 μμ.


Έχουμε γίνει σαλάτα. Ένα σωρό συλλογικότητες αλλά δεν μας λένε τι πιστεύουν και τι σκοπούς έχουν! θα μπορούσε και ένας ακροδεξιός να φτιάξει μια συλλογικότητα και να την παρουσιάσει σαν ανεξάρτητη αυτοοργανωμένη συνέλευση ενώ στη πραγματικότητα να είναι απλά ένα τσουβάλι πληρωμένων γκρουπόσκυλων.

από Αναρχικός 23/10/2021 1:01 πμ.


Σεβαστή η προσπάθεια να φύγουμε από το θέμα, αλλά το αρχικό σχόλιο αφορούσε τα παιδικά ψέματα του αρνητή Τερζάκη. Ξανά λοιπόν, Η "διεπιστημονική ένωση" είναι ένα συνοθύλευμα δεξιών και ακροδεξιών (μπείτε στο σάιτ τους, δεν είναι καμία κρυφή πληροφορια) και η κόντρα δυστοπια συνεργάστηκε ( κάλεσαν με κοινή αφισα) με αυτούς τους ακροδεξιούς, πριν καν καλέσουν όλοι μαζί με τους προπατρια. Αφήστε τα παραμύθια για το Σύνταγμα του 2011 γιατί απλά δείχνετε ότι απλά δεν συμμετείχατε στις συνεχείς επιθέσεις της "κάτω πλατείας" ( των αναρχικων για να είμαστε ακριβείς) στους εθνικιστές της "πάνω πλατείας". Επιθέσεις και ξύλο που τελικά τους έδιωξε, αφήνοντας προφανώς αρκετούς που πλέον όμως κρύβονταν. Αφήστε επίσης τον πρόλογο για τους αυτόνομους που ξέπλυναν τους νεοναζι. Τα παιδιά, είναι χιπστερ, πίνουν τις μπυρες τους, κάνουν τα ταξίδια τους, τα διδακτορικά τους και γράφουν και αφίσες για να προβοκάρουν. Απλά τώρα ξεπέρασαν το όριο. "Αντιφα" και να έχεις δει φασίστα μόνο από φωτογραφία δεν γίνεται, δυστυχώς. Και για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε, οι κόντρα δυστοπια συνδιοργάνωσαν και καλέσαν μαζί με ακροδεξιούς σε μια συγκέντρωση που καλούσαν και οι νεοναζι. Και απλά με μια δήλωση μεταμέλειας κάποιοι συντροφοι συνεργάστηκαν μαζί τους ακόμα κι αν ντράπηκαν να υπογράψουν αυτή τη συνεργασία. 

από ΦΟΚΟ 23/10/2021 7:38 πμ.


Αφού δέχτηκες τους συριζαιους που το παίζουν διπλό ταμπλό και οι αξιωματικές αρχές της αναρχίας έγιναν τα δικαιώματα για χάρη της "ανοιχτότητας", τότε θα δεχτείς και τους ακροδεξιούς. Αναρχοσυνδικαλιστές μια φορά στο παρελθόν κατέληξαν φασίστες. Μπορεί να ξαναγίνει σαφέστατα. Συριζαίους δεν έχει ήδη ο χώρος και τους αφήνει ανάμεσα μας; Ε τότε;

από πίστευε και μη ερεύνα 23/10/2021 7:57 πμ.


Η διαφωνία έγκειται στο ότι η παρέμβαση στο σώμα δεν αποτελεί υλική μόνο επέμβαση ούτε αντικρούεται εύκολα υλικά, ώστε να την απομονώσουμε στον αντίκτυπο της στα εργασιακά και να κατεβούμε Σύνταγμα με αυτό το πρόταγμα για να διαχωρίσουμε από τους φασίστες. Η παρέμβαση στο σώμα είναι μια υπερβατική συζήτηση φιλοσοφική, που εκεί δυστυχώς ανάρχες μου χάνουμε θέλοντας να μείνουμε πιστοί στο υλικό. Είναι πιο εύκολο κάποιος να υιοθετήσει μια θέση έναντι στο εμβόλιο για θρησκευτικούς λόγους ή ενθεους, παρά να είναι εναντίον επειδή δεν δέχεται επέμβαση στο σώμα του βάση αναρχικής συνείδησης. Η αναρχική συνείδηση δεν έχει θεό, ούτε μαγικά, αλλά σε καθιστά υπεύθυνο για τις πράξεις σου και τις αντιστάσεις σου και αυτό ο κόσμος δε το θέλει. Του είναι πιο εύκολο να επωμιστεί το βάρος της απόφασης ο θεός ή το δόγμα, ώστε ο ίδιος να κοιμάται ήσυχος. Αν πεθάνει από τον ιό χωρίς να έχει κάνει εμβόλιο θα είναι θέλημα κυρίου. Αυτό λοιπόν δεν νικιέται, γιατί απορρέει από τη πίστη. Όλοι σχεδόν όσοι κατέβηκαν στα συλλαλητήρια για ζητήματα πίστης στη τελική κατέβηκαν, από εκεί αφορμάτε η άρνηση τους του εμβολίου, από την εικόνα που έχουν του ανθρώπινου σώματος που έχει φτιάξει ο θεός καθ ομοίωση του και καλά, σώμα που ο άνθρωπος το μολύνει με φάρμακα τεχνολογία κοκ. Αυτή η πίστη δεν νικιέται με υλικούς όρους. Γι'αυτό δεν είναι σα το 11 αυτό το ζήτημα με το μνημόνιο καμία σχέση.


Δεν πάει να πει ότι δεν μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί για άλλες πτυχές της ιστορίας αυτής. Και το 2011 με το μνημόνιο οι άνθρωποι δεν διαμαρτύρονταν για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Και τότε κάποιοι τα έβαζαν ξέρω-γω με τους εβραίους, γαπ και σόρος, κάποιοι με τους μετανάστε κλπ.

από Κάπταιν Χάρλοκ 23/10/2021 1:37 μμ.


Είναι απίστευτο τι παλαβομάρες διαβάζουμε εδώ πέρα. Η εισβολή στο σώμα δεν είναι λέει υλικό αλλά φιλοσοφικό ζήτημα!!!

Ρε φίλε, πόσο πιο υλικό μπορεί να είναι κάτι από μια σύριγγα που εισάγει στο σώμα σου μυστηριώδεις και ύποπτες ουσίες, και μάλιστα ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ?

Και πώς είναι δυνατόν ένας αναρχικός, "υπεύθυνος για τις πράξεις και τις αντιστάσεις του" (όπως λες) να ανέχεται κάτι τέτοιο???

Κόφτε επιτέλους το δούλεμα.

από πίστευε και μη ερεύνα 23/10/2021 2:27 μμ.


Για τους ίδιους λόγους ναι, αλλά το μνημόνιο ήταν άμεσα συνδεμένο με κάτι πάρα πολύ υλικό: το ελληνικό κράτος και τη χρηματοπιστωτική του κατάρρευση που είναι ταξικό ζήτημα. Αντίθετα το εμβόλιο είναι συνδεμένο με κάτι αφηρημένο και γενικό, που αφορά το μέλλον της ανθρωπότητας σε σχέση με τη τεχνολογία και τη ψηφιοποίηση. Αφορά μια ηθική θέση για το καθένα ξεχωριστά ως προς σε τι κόσμο θέλει να ζει το άτομο, που τα ταξικά στεγανά δεν αρκούν για αυτή τη θέση ή δεν έχουν ξεκάθαρη τοποθέτηση. Συνάμα έχουμε μια άλλη κομβική συγκυρία, ο καπιταλισμός να ξεπλένεται μέσω των δικαιωμάτων και των πολιτικών φύλων σε ένα ακραίο βαθμό. Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιος βίαιος εισοδισμός από τα progressive think tanks στον κόσμο. Με τον ιό ανακύπτει ένα βαθύτερο ζήτημα λοιπόν, το ζήτημα της ουτοπίας. Παλιότερα πριν 5-6 χρόνια νομίζω είχε δημοσιευτεί εδώ ένα βιντεάκ από έναν που το είχε φτιάξει, που έδειχνε πως θα λειτουργούσε μια αναρχική κοινωνία στα πλαισια κωμόπολης, ήταν 3d animation. Δε θυμάμαι το λίνκ. Η απεικόνιση ήταν μια αποστειρωμένη κοινωνία όμορφη και ονειρική, με στολές από Star Trek οι άνθρωποι, και γενικά μια υγεία παντού, μια ησυχία. Εμένα αυτή η εικόνα της ουτοπίας δεν μου άρεσε, και θυμάμαι ειπώθηκε και στα σχόλια τότε. Εκεί που θέλω να καταλήξω λοιπόν είναι πως υπάρχουμε εμείς που ασφυκτιούμε στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον που από αγριονεολαίηκο και πεδίο σύγκρουσης γίνεται πεδίο εναλλακτισμού, έχουμε χεσμένες τις ελευθερίες που μας προσφέρουν και διαβλέπουμε το δυστοπικό μέλλον της κοσμοπολίτικης ζωής που κατασπαράζει τον άνθρωπο. Δε θέλουμε τέτοια ουτοπία, δε θέλουμε μια κοινωνία του στυλ Demolition Man. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που ως μεταμοντέρνοι υλιστές, όντως γουστάρουν την κοσμική ζωή μέσα στην αυτοαναφορικότητα της, και ζουν για να κάνουν το κέντρο της Αθήνας τα αυτόνομα εναλλακτικά queer σοκάκια του Βερολίνου και να τα πίνουν εκεί, καμία αφισούλα και αυτά. Είμαστε δυο κόσμοι πλέον και ο ένας έχει ήδη αφομοιωθεί και καταχρηστικά χρησιμοποιεί οτιδήποτε στο χώρο. Γι'αυτό ο χώρος σε ζητήματα που ξεφεύγουν του ατόφιου υλικού πεδίου και ταξικού, δεν έχουμε δυστυχώς να αντιτάξουμε τα δικά μας υπερβατικά αρχέτυπα απέναντι στους φασίστες που να είναι ισχυρά.

από ΑΑΑ 23/10/2021 2:34 μμ.


Τι παλαβομαρες ρε ανθρωπε μου εσυ και αλλοι τοσοι εδω μεσα

Ποιες μυστηριωδεις ουσιες μας λες και υποπτες? Ανεχονται οι ανρχικοι των εμβολιασμο. Οιμε μεγαλη συμφορα που μας βρηκε. Σοβαρευτειτε. 

από Κάπταιν Χάρλοκ 23/10/2021 5:45 μμ.


Αγαπητέ κνίτο (ΑΑΑ=ΑκροΑριστερός Αντισυνωμοσιολόγος) αυτό απαντήθηκε πολύ πρόσφατα σε διπλανό νήμα, το οποίο έχεις επίσης μολύνει. Παραθέτω:

Οι προπαγανδιστές του καθεστώτος έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι εμβόλια είναι ασφαλή και δεν περιέχουν κανένα περίεργο συστατικό, ούτε έχουν καμία περίεργη κρυφή λειτουργία.

Κατ' αρχάς να επαναλάβω ότι το γεγονός ότι κάτι είναι ασφαλές δεν συνιστά από μόνο του λόγο για να το κάνουμε, όπως το γεγονός ότι η λεύκανση κωλοτρυπίδας είναι ασφαλής δεν συνιστά λόγο για να λευκάνουμε τις κωλοτρυπίδες μας.

Τώρα, αγαπητοί μου, ως καλοί εμπειριστές και άνθρωποι της έρευνας και της παρατήρησης, για να πειστούμε΄ότι τα εμβόλια όντως δεν περιέχουν κάτι περίεργο, θα πρέπει να αγοράσουμε από κάπου τα εμβόλια και να τα αναλύσουμε σε κάποιο εργαστήριο της εμπιστοσύνης μας.

Αυτό όμως δεν είναι εφικτό. Ο πολίτης δεν έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των εμβολιών για να το ελέγξει και να κρίνει μόνος του ως αυτόβουλο ον. Έτσι είναι αναγκασμένος να παραχωρήσει την εμπιστοσύνη του στις διαβεβαιώσεις που του δίνουν διάφοροι "ειδικοί" ή κρατικές ή καθεστωτικές υπηρεσίες ή οργανισμοί όπως ο ΠΟΥ, ο ΕΟΠΥ ή ο ΕΟΦ.

Όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπιστευόμαστε τυφλά, δίχως δικό μας εμπειρικό έλεγχο, τους καλοπηρωμένους "ειδικούς" του κράτους, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι διαβρωμένοι, ούτε μορφώματα τύπου ΠΟΥ, τα οποία αναμφισβήτητα στελεχώνονται από ατομα που ενδιαφέρονται για το χρήμα και την εξουσία.

Ως εκ τούτου, αυτομάτως αποκλείεται κάθε σκέψη για εμβολιασμό.

από Α* 23/10/2021 6:15 μμ.


Σε προηγούμενο σχόλιο υπάρχει μια συγκεκριμένη δεικτική αναφορά για τον πολιτικαντισμό, για υποκείμενα, που με απόλυτη σκοπιμότητα, επιχειρούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση, προς το σημείο εκείνο που θεωρούν ότι τους συμφέρει. Έτσι λοιπόν ο αναρχικός (ας δεχτούμε ότι σε αυτή ζωή, ότι δηλώσεις είσαι) παραπάνω συνεχίζει να επιμένει να ρίχνει τα φώτα πάνω στον Τερζάκη και στην Κόντρα Ντιστόπια για να αποφύγει να απαντήσει για το αν τον ενοχλεί έστω στο ελάχιστο η επέλαση του ολοκληρωτισού. Προφανώς για να υπεκφεύγει τόσο σφοδρά να απαντήσει, προφανώς είναι από αυτούς που θεώρησαν αναγκαίο κακό το λοκντάουν, ενστερνίστηκαν την τηλε-εργασία και την τηλε-εκπαίδευση ως μέθοδο προστασίας απέναντι στον ιό, δέχτηκε την υγειονομική αφήγηση του κράτους και σήμερα προτάσσει τον «μαζικο/καθολικό εμβολιασμό» (αλλά όχι και τον υποχρεωτικό, μην τον πουν και συνοδοιπόρο του κράτους) και μοιράια δέχεται την ύπαρξη του green pass ως υγειονομική ασπίδα. Περιμένουμε λοιπόν από τον αναρχικό να μας πει επιτέλους τη γνώμη του.

από ξέρεις τί περιέχει το 23/10/2021 6:18 μμ.


εμβόλιο? αν ναι τί? και πως λειτουργεί? θέλει χρόνια προκειμένου να θεωρείται ασφαλές ένα εμβόλιο! δεν σε νοιάζει εσένα? δεκτό! αλλους τους νοιάζει όμως! είναι σεβαστό αυτό? ξέρεις οτι κυκλοφορούν με άδεια υπό όρους?

από Καταληψίας Συντάγματος 2011 23/10/2021 6:48 μμ.


Μια διευκρίνιση. Στο Σύνταγμα το 2011 δεν καλούσε η Χρυσή Αυγή και αντίθετα είχε βγάλει ανακοίνωση που κατήγγειλε τον κόσμο που είχε πλαισιώσει την πρωτοβουλία της κατάληψης της πλατείας Συντάγματος.

Επίσης όσοι φασίστες εμφανίστηκαν στην κατάληψη διώχθηκαν κακήν κακώς και υπήρχε αναρτημένο πανό υπέρ των μεταναστών στην πλατεία όπως και αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν στηρίξει την κατάληψη με όλους τους τρόπους.

Δεν γίνεται να διαστρεβλώνεται η ιστορική πραγματικότητα για να δικαιολογηθεί μια εντελώς διαφορετική κατάσταση όπου οι φασίστες είχαν το πάνω χέρι και προπηλάκισαν αντιφασίστες όπως έγινε το φετινό καλοκαίρι. Το ότι κάποιοι εδώ έφτασαν να διαστρεβλώσουν την ιστορική πραγματικότητα σε τέτοιο σημείο για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αυτό φανερώνει τις δικές τους αντιφάσεις και αδυναμίες.  

από Αναρχικός 23/10/2021 7:20 μμ.


Αγαπημένε συντροφε Α*, αφού τα βρήκαμε ότι ο Τερζάκης και η διεπιστημονική ένωση,γεμάτη με φασιστες, μαζί με την κόντρα δυστοπια πραγματοποίησαν κοινο κάλεσμα σε συγκέντρωση στην οποια πρώτα είχαν καλέσει τα σκουπίδια της προπατρια και αφού τα βρήκαμε ότι μετά απο λίγο καιρό η κόντρα δυστοπια εμφανίστηκε μετανιωμένη στο Ναυαρίνου και κάποιοι συντροφοι αντί να τους πετάξουν στο δρόμο, όπως θα γινόταν χωρίς δεύτερη κουβέντα, τους δέχτηκαν, μπορούμε να προχωρήσουμε την κουβέντα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι - όπως προκύπτει άλλωστε από τον πύρινο λόγο σου στο πληκτρολόγιο- δεν θα έχεις χάσει συνέλευση για συνέλευση τόσο καιρό, θα έχεις συμμετάσχει σε δράσεις που σπάνε το λοκνταουν στην πράξη, στις πορείες και τις ενέργειες για Κουφοντίνα, στα φοιτητικά, στο εργασιακό νομοσχέδιο, στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών ενάντια στις απολύσεις, στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στους αποκλεισμούς, σίγουρα στο κίνημα για την αποσυμφόρηση των φυλακών, στη στήριξη των πολιτικών κρατουμένων, σε δεκάδες ενεργειες κινηματικής αντιβιας επι δυο χρόνια στην άδεια μητρόπολη, στην αντισυγκέντρωση στα προπύλαια που έγινε αποκαλώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως "φασιστικής έμπνευσης μέτρο", στις αντιφασιστικές συνελεύσεις που ακόμα "τρέχουν". Αν ναι, σίγουρα θα έχουμε συζητήσει και από κοντά και θα ξανασυζητήσουμε, δεν χρειάζεται Ίντερνετ. Απλά θα φαντάζεσαι πως είναι να έχεις κάποια/κάποιος συλλήψεις, διώξεις, πρόστιμα σε διάρκεια δυο χρόνων και να του καταλογίζει  κάποιος από το σπίτι του ή από κάποια ομαδοποίηση που δεν έχει εμφανιστεί πουθενά για δυο χρόνια, ότι έχει υποταχτεί στον ολοκληρωτισμό. Αφήστε τις εξυπνάδες και ελάτε να τα πουμε από κοντά. Κάθε μέρα έχει και μια ανοιχτή συνέλευση. Και για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε, ο Τερζάκης είναι σε μια ένωση με φασιστες, η κόντρα δυστοπια έκανε κοινο κάλεσμα με αυτή την ένωση.

από ΑΑΑ 23/10/2021 7:37 μμ.


Εσενα ποια ειναι η γνωμη σου να μην παιρνονταν καθολου μετρα για την πανδημια? 

Οτι ακροδεξιοι στην αρχη της πανδημιας ειπαν οτι δεν τρεχει και τιποτα συνεχιζουμε ολα ανοιχτα αυτο δεν σας απασχολει καθολου? (Τραμπ, Μπολσοναρου, Τζονσον)

από Μπάχαλος σάτιρος 23/10/2021 8:18 μμ.


αφού έχεις φαίνεται κατασταλάξει στις απόψεις σου. Αν δεν έχεις καταλάβει τι διακυβεύεται εδώ κι ενάμιση χρόνο τι να συζητήσουμε; Τι θα πει "στην πράξη σπάει το λοκνταουν" ; ΡΗΤΑ, στην ρίζα του προβλήματος, αναφέρεσαι; Έχεις συνείδηση; Αλλιώς "στην πράξη" πολλά πράγματα, όπως γίνονται, έτσι και ξεγίνονται. Η αστυνομοκρατία νετα-σκέτα δεν ήρθε από τους εξωγήινους εισβολείς.

Και ποιός είσαι εσύ ρε φίλε που θα μας κρίνεις κιόλας και μας ζητάς και περγαμηνές του δρόμου; Μας ξέρεις όλους από εχτές, έναν έναν; Σιγά μην σου δώσουμε και βιογραφικό για να εκφράσουμε την γνώμη μας. Εκνευρίζεται κιόλας και αφήνει και υπαινιγμούς ο στρατευμένος πολεμιστής. Σε λίγο θα ζητάνε και πιστοποιητικό πλατφορμιασμού ("εμβολιασμού") για να μπαίνουμε στις συνελεύσεις. Σιγά μην έρθω στις βαρετές συνελεύσεις σας που περνάνε οι επίδοξοι αναρχοπατέρες την γραμμή, όπου σπάνια έχει διακυβευτεί κάτι, τις έχω φάει με το κουτάλι. Τα έγραψα και παραπάνω για τις ταμπέλες, συνέχισε εσύ το ποιός-είναι-ποιός, ενάμισυ χρόνο δεν σου επιτρέπουνε ούτε να ΑΝΑΣΑΝΕΙΣ καπετάνιε μου, χούντα πανδυτική με συγκεκριμένους όρους και για συγκεκριμένους λόγους, δεν μπορούσες ούτε μέχρι το περίπτερο να πας λέμε και τον αναρχικό, σόρυ, τον Αναρχικό, τον έχουνε στείλει να φυλάει τσίλιες μην αναστηθεί ο Χίτλερ και επιστρέψει ο φασισμός.

Όπως αφήσατε το ποστ του Αναρχικού, που δεν απαντάει σε ΤΙΠΟΤΑ, παρά μας εγκαλεί για το ήθος μας, να αφήσετε και το δικό μου.

ΑΝΑΡΧΙΚΕ, ούτε που έχεις ιδέα πόσοι και ποιοί έχουν πάει δικαστήρια, είτε ως αλληλέγγυοι, είτε ως κατηγορούμενοι, όχι τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά πάνω από δεκαετία. Ο φασισμός έχει έρθει, μας έχει χαστουκίσει, έχει στρογγυλοκαθίσει στο σαλόνι κι εσύ ψάχνεις να δεις ποιός αναλαμβάνει να του φτιάξει καφέ και ποιός να του αλλάζει το κανάλι στην τιβι. 


Ούτε κατά διάνοια. Κλασικός φιλελεύθερος είναι.

Και επίσης ο Τζόνσον είναι ο μόνος επικεφαλής κυβέρνησης που έκανε αυτό που του είπαν οι επιστήμονες σύμβουλοί του, του SAGE. Όταν άρχισε το θέμα να στοιχίζει υπέρμετρα πολιτικά, τότε έκανε λοκντάουν κι έβαλε και τους φασουλήδες του να βγουν να πούνε τα αντίθετα με όσα έλεγαν (δες πχ τον Vallance ο οποίος ήταν εκείνος που μίλησε για ανοσία της αγέλης επανειλημμένα).

Η άλλη χώρα όπου έγινε αυτό που είπαν οι επιστήμονες (κι ούτε η κυβέρνηση μπορούσε να κάνει κάτι) ήταν η Σουηδία.

Όλες οι άλλες κυβερνήσεις κάνανε αυτό που παρουσίαζε το μικρότερο πολιτικό ρίσκο για τους ίδιους.

Λοιπόν, οι επιστήμονες στις ελάχιστες περιπτώσεις που μπόρεσαν να επιλέξουν δεν επέλεξαν το λοκντάουν. Οι κυβερνήσεις το επέλεξαν σε όλες τις περιπτώσεις για τους δικούς τους λόγους, το πολιτικό κόστος.

από Αναρχικός 23/10/2021 9 μμ.


Τα βρήκαμε λοιπόν για Τερζάκη, φασιστες και κόντρα δυστοπια. Κάτι είναι και αυτό. Αυτός ήταν ο σκοπός, η κατάδειξη των ψεμάτων, Τα βρήκαμε και για την πλατεία του 2011. Κι αυτό κάτι είναι. Στη ρίζα του προβλήματος ασφαλώς και αναφερόμαστε απλά δεν συμφωνουμε με σένα προφανώς, αλλά το κάνουμε. Από το λόγο σου για άναρχο πατέρες που περνάνε τη γραμμή και βαρετές συνελεύσεις κλπ καταλαβαίνω ότι απλά δεν έχεις πατήσει το πόδι σου για πολλά χρόνια και όταν το πατούσες ήταν περιστασιακά. Δεν πειράζει, δεν είναι υποχρεωτικό. Από τον δε ορο "πλατφορμιασμος" ειναι προφανές που κινείσαι όποτε άσε τα δικαστήρια και τις αλληλεγγυες. Αν δεν μετράει το,σπάσιμο του λοκνταουν στην πράξη, ή η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες από όπου οι σαν του λόγου σου απέχουν, δεν υπάρχει πράγματι συζήτηση. Αφήστε τα πατατάκια και το πληκτρολόγιο και ελάτε αύριο στη συνέλευση για τις κρατικές δολοφονίες και τη Δευτέρα στο δικαστήριο του Σεισιδη. Ο πλατφορμιασμενος σύντροφος μας, ο υποταγμένος στον παγκόσμιο ολοκληρωτισμό έχει φάει 36 χρόνια. Ρε τι τραβάμε

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License