ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΜΑΞΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Μέσα στα πόστα της πρυτανείας, πιστά τσιράκια του , η Βασιλική Νικολαϊδου, υπεύθυνη ασφαλείας και γραμματέας του πρύτανη και ο αντιπρύτανης Ιωάννης Χατζηγεωργιου , κίνησαν τα νήματα για την έφοδο των μπάτσων τον περασμένο Νοέμβρη. Για αυτούς τους λόγους, το μεσημέρι της Τετάρτης 13/10 επιτεθήκαμε με βέργες στα προσωπικά οχήματα της Β.Ν και του Ι.Χ. που βρίσκονταν παρκαρισμένα , αφελώς , έξω από την πρυτανεία στη Ζωγράφου.

Διανύουμε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από μια ασύμμετρη επέκταση των κρατικών και καπιταλιστικών συμφερόντων πάνω στις ζωές των από τα κάτω. Επ’ αφορμής της πανδημίας covid-19 και με την διευκόλυνση των κατασταλτικών μέτρων , τα αφεντικά επιζητούν να αυξήσουν τα κέρδη τους , ενώ ο κρατικός μηχανισμός να δημιουργήσει μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση εξεγέρσεων. Στους χώρους των πανεπιστημίων επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί μια νέα δυστοπία αποτελούμενη από μπάτσους , face-control στις εισόδους , κάμερες , και πειθαρχικά. Στόχος είναι από τη μια, η αποστείρωση του πανεπιστημίου από τις κοινωνικές και πολιτικές ζυμώσεις , και τις συγκρούσεις με το κράτος που αυτές επιφέρουν . Από την άλλη, είναι η πλήρης υποταγή της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και έρευνας στο καπιταλιστικό μοντέλο αξιοποίησης-ξεζουμίσματος της εργασίας .

Στο παιχνίδι ωστόσο δεν παίζουν μόνοι τους. Μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας καρποφόρησαν αντιστάσεις και αγώνες με οριζόντια χαρακτηριστκά που έβαλαν εμπόδια στα κρατικά σχέδια .Εν μέσω lockdown έγιναν πορείες, καταλήψεις , συγκρούσεις που σχημάτισαν ένα νέο μοτίβο οργάνωσης και αντεπίθεσης. Στα πανεπιστήμια συγκεκριμένα , άνοιξαν χώροι αγώνα και επικοινωνίας που αιφνιδίασαν το κράτος οδηγώντας το σε σπασμωδικές κινήσεις και αναδιπλώσεις στους σχεδιασμούς του.

Την Πέμπτη 12/11/20 πραγματοποιείται ταυτόχρονη συγκέντρωση στο χώρο του κάτω πολυτεχνείου και κατάληψη στην πρυτανεία του Ε.Μ.Π. Οι κινήσεις αυτές έρχονται σε απάντηση στις διαταγές του κράτους για απαγόρευση κάθε διαμαρτυρίας εν μέσω lockdown και στην απόφαση της πρυτανείας να μην πραγματοποιηθεί το τριήμερο και η πορεία της 17 Νοέμβρη. Την Παρασκευή 13/11/20, ύστερα από μονοήμερο αποκλεισμό του συγκροτήματος στην πατησιών, οι μπάτσοι σε συνεργασία με την διοίκηση του ιδρύματος εισβάλλουν στους πανεπστημιακούς χώρους και συλλαμβάνουν 94 άτομα. Μετά από ένα χρόνο, 13 απο τους συνολικά 25 συλληφθέντες/ίσσες της κατάληψης πρυτανείας του ΕΜΠ και ένα άτομο που ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά του στο χώρο της σχολής, καλούνται σε εξαναγκαστική λήψη γενετικού υλικού. Η κλήση αυτή σύμφωνα με τα καθάρματα της κρατικής βασίζεται στη ταύτιση γενετικού τύπου DNA το οποίο βρέθηκε σε μπουκάλι μπύρας άδειο ύστερα από την εκκένωση της πρυτανείας, με ένα κομμάτι χαρτί με αίμα που συλλέχθηκε από τους μπάτσους τις πρώτες πρωινές ώρες της 7 Δεκέμβρη 2014 στα Εξάρχεια.

Το κράτος , με δεξιά ή αριστερή διαχείριση, επιλέγει τους συμμάχους του σε κάθε συνθήκη, τους οποίος αφού χρησιμοποιήσει τους ανταμοίβει επάξια. Στα πανεπιστήμια της Αθήνας ο πρύτανης του ΕΜΠ, Αντρέας Μπουντουβής έχει αποτελέσει τον ρουφιάνο της κυβέρνησης, εκκενώνοντας καταλήψεις,στοχοποιώντας αγωνιστ(ρι)ες και μετατρέποντας το κάτω πολυτεχνείο σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον που προορίζεται για τουριστική γκαλερί επιστήμης. Μέσα στα πόστα της πρυτανείας, πιστά τσιράκια του , η Βασιλική Νικολαϊδου, υπεύθυνη ασφαλείας και γραμματέας του πρύτανη και ο αντιπρύτανης Ιωάννης Χατζηγεωργιου , κίνησαν τα νήματα για την έφοδο των μπάτσων τον περασμένο Νοέμβρη. Για αυτούς τους λόγους, το μεσημέρι της Τετάρτης 13/10 επιτεθήκαμε με βέργες στα προσωπικά οχήματα της Β.Ν και του Ι.Χ. που βρίσκονταν παρκαρισμένα , αφελώς , έξω από την πρυτανεία στη Ζωγράφου. Η επίθεση δεν στοχεύει μονο τα 2 άτομα, αλλά κάθε επίδοξο ρουφιάνο που συνεργάζεται με τις αρχές, εξασφαλίζοντας, φυσικά , προνόμια στην κρατική ιεραρχία . Η διοίκηση του ΕΚΠΑ καλά θα κάνει να το σκεφτεί διπλά πριν τοποθετήσει ειδική μονάδα αστυνομίας στον χώρο του campus.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ DNA

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

Αναρχικοί/ές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License