308 μάρτυρες υπεράσπισης για τη δίκη των συντρόφων Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα

Λίγες μέρες πριν την Παρασκευή 29/10, δεύτερη δικάσιμο όπου αναμένεται και η απόφαση, η Επιτροπή Αλληλεγγύης είναι σε θέση να ανακοινώσει πως τους δύο αγωνιστές Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα θα συνοδεύουν 308 νόμιμα δηλωμένοι μάρτυρες υπεράσπισης.

post image

Λίγες μέρες πριν την Παρασκευή 29/10, δεύτερη δικάσιμο όπου αναμένεται και η απόφαση, η Επιτροπή Αλληλεγγύης είναι σε θέση να ανακοινώσει πως τους δύο αγωνιστές Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα θα συνοδεύουν 308 νόμιμα δηλωμένοι μάρτυρες υπεράσπισης.

Άνθρωποι του κινήματος, της γειτονιάς των Εξαρχείων, της τέχνης και των γραμμάτων, του αθλητισμού, εργαζόμενοι και νεολαία, ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας που ασφυκτιά από την κρατική αυθαιρεσία, που αντιλήφθηκε από την αρχή τη μεθόδευση πίσω από αυτό το δικαστήριο, τους σκοπούς και τα μέσα που χρησιμοποιεί.

Παρ' όλο που το κατηγορητήριο αποδομήθηκε από την έναρξη της δίκης, δεν αφήνουμε τους συντρόφους μας μόνους, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη.

Σας καλούμε όλες και όλους την Παρασκευή 29/10 στις 11:00 π.μ.

Στο Εφετείο Αθηνών, Δέγλερη 4 σε μια δυναμική υπεράσπιση των δύο αγωνιστών, τόσο μέσα, όσο και έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ το κείμενο των 308 μαρτύρων:

Οι υπογράφοντες/ουσες αυτό το κείμενο δηλώνουμε ότι θέλουμε να συμμετέχουμε στη δίκη της 13η Οκτωβρίου, ως μάρτυρες υπεράσπισης των αγωνιστών Νίκου Ματαράγκα και Γιώργου Καλαϊτζίδη που κατηγορούνται για το θάνατο εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Και θέλουμε να το κάνουμε τόσο γιατί πιστεύουμε στην αθωώτητα των δύο προσώπων, όσο και γιατί αντιλαμβανόμαστε τη συνολική μεθόδευση πίσω από αυτό το δικαστήριο, τους σκοπούς και τα μέσα που χρησιμοποιεί. Και μας είναι αδύνατο να την αποδεχτούμε με σταυρωμένα χέρια.

Δεκαετίες τώρα η περιοχή των Εξαρχείων, με όλο το κινηματικό και συμβολικό της φορτίο, αντιμετωπίζει μια πολύμορφη καταστολή και στοχευμένη υποβάθμιση, μέρος της οποίας είναι και τα διάφορα κυκλώματα που εμπορεύονται ναρκωτικά.

Ξανά και ξανά, και κάθε φορά αντιμετωπίζοντας και έναν ισχυρότερο αντίπαλο, ο κόσμος που δραστηριοποιείται πολιτικά και στηρίζει τα Εξάρχεια έχει έρθει αντιμέτωπος με αυτή τη συνθήκη. Ώσπου φτάσαμε να πρέπει να σταθεί απέναντι σε μια μαφία που έστηνε μια μεγάλη παράνομη αγορά με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας.

Η απάντηση δόθηκε και ήταν μαζική και ισχυρή. Ήταν επίσης και ένα ξεμπρόστιασμα της ύποπτης τακτικής των αστυνομικών αρχών. Οι οποίες τώρα παίρνουν το αίμα τους πίσω και δίνουν και ένα διαχρονικό μήνυμα αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας.

Το κατηγορητήριο είναι σαθρό, τόσο που ανακριτής και εισαγγελέας πριν 1.5 χρόνο άφησαν ελεύθερους τους δύο αγωνιστές. Αλλά τελικά αποφάσισαν να τους οδηγήσουν σε δίκη.

Συνεχίζουν ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει από τότε, που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αφήγημα εγκληματικότητας και να το συνδέσει και με συγκεκριμένους αγωνιστές και με τις οργανώσεις τους, όπως ο Ρουβίκωνας, αλλά και με κοινωνικούς αγώνες και κοινωνικά πεδία αντίστασης. Δεν παίρνουν μόνο το αίμα τους πίσω.

Πεντέμιση χρόνια μετά, μέσα στην πανδημία, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο Νίκος Ματαράγκας απειλούνται με ισόβια δεσμά με αντιφατικές μαρτυρίες αποκλειστικά καταδικασμένων εμπόρων ναρκωτικών. Αυτό δε μπορεί να συμβεί και δε θα συμβεί.

Όποια οπτική έχει καθένας και καθεμιά, συμμερίζεται ή όχι τις απόψεις των δύο αγωνιστών, αντιλαμβάνεται πως δε μπορεί κάτι που θα ήταν παρωδία να εξελιχθεί σε μια πραγματική τραγωδία.

Και μόνο που έφτασε σε δίκη κάτι τόσο κακοστημένο είναι σκανδαλώδες, αλλά αντιλαμβανόμαστε τι θα σήμαινε μια πιθανή ολοκλήρωση ενός τέτοιου σχεδίου με την καταδίκη των δύο αγωνιστών.

Εμείς που υπογράφουμε κάτω από αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο κατηγορούμενους, υπερασπιζόμαστε την τιμή και την ιστορία αγώνων, όπως αυτός ενάντια στις μαφίες των ναρκωτικών στα Εξάρχεια και μπαίνουμε μπροστά ενάντια σε αυτό το ρεσάλτο των αρχών ενάντια σε κάθε έννοια δικαίου.

Και αυτό θέλουμε να το πούμε αυτοπροσώπως και στη δικαστική αίθουσα.

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License