ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Απόψε στην Πλατεία Εξαρχείων στις 21:00 Συγκέντρωση για την Κρατική Δολοφονία στο Πέραμα

Απόψε στην Πλατεία Εξαρχείων στις 21:00 Συγκέντρωση για την Κρατική Δολοφονία στο Πέραμα

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10, πραγματοποιείται καταδίωξη από την ομάδα ΔΙΑΣ σε διερχόμενο όχημα, το οποίο κρίνεται ύποπτο καθώς ένα από τα τζάμια του είναι σπασμένο. Το όχημα καταδιώκεται μέσα στις γειτονιές του Αιγάλεω έως εκείνες του Περάματος. Οι σερίφηδες της Ελ.Ας., σε μια προσφιλή τους μέθοδο τον τελευταίο καιρό, σηκώνουν τα όπλα τους και αρχίζουν να πυροβολούν προς το αυτοκίνητο, γαζώνοντας το και τελικά δολοφονούν τον εικοσάχρονο οδηγό, τραυματίζουν τον 16χρονο επιβαίνοντα, ενώ ο τρίτος 15χρονος επιβαίνοντας καταφέρνει να διαφύγει, ενώ παράλληλα οι τρεις επιβαίνοντες ήταν άοπλοι. Η αστυνομία σε ανακοίνωση της παρουσιάζει ως τραυματίες τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύεται στη συνέχεια ακούγονται να αναφέρουν στο κέντρο πως δεν έχει τραυματιστεί κανείς τους, ενόσω στέκονται πάνω από τον νεκρό 20χρονο. Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ σπεύδουν να παρουσιάσουν τον νεκρό ως στυγνό εγκληματία.

Ως κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και ειδικά των Εξαρχείων, γνωρίζουμε καλά τις δολοφονικές μεθόδους της αστυνομίας μέσα στις γειτονιές μας. Από τα face-control και τις απειλές ως τους ξυλοδαρμούς και τις εξευτελιστικές προσαγωγές όσων δε γεμίζουν το μάτι των ένστολων τραμπούκων, ο τρόπος δράσης τους είναι γνωστός σε όλες και όλους μας.

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν τα περιστατικά κατά τα οποία επιλέγουν να αναβαθμίσουν, πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (πλατεία Βάθης, Μάρνη κτλ), παραβαίνοντας ακόμα και την ίδια τους την “εκπαίδευση”.

Λειτουργούν σαν σερίφηδες μέσα στις πόλεις που βασανίζονται από τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και την ακραία φτωχοποίηση, με την ανθρώπινη ζωή να μετράει όλο και λιγότερο.

Ταυτόχρονα, όσο διάφοροι επιφανείς φίλοι και γνωστοί της εκάστοτε εξουσίας απολαμβάνουν εξόφθαλμα κάθε είδους ευνοϊκή μεταχείριση και ασυλία, άλλοι καταλήγουν ελαφρά την καρδία στα κρατητήρια ή δολοφονούνται εν ψυχρώ.

Η περιοχή των Εξαρχείων ασφυκτιά εδώ και καιρό από την επικίνδυνη παρουσία τους. Στόχος η καταστολή και η δημιουργία ενός κλίματος εκφοβισμού τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της. Η συνθήκη αυτή, ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας, διαχύθηκε σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ωστόσο σε αυτή την πλέον αστυνομοκρατούμενη γειτονιά της Αθήνας, γνωρίζουμε καλά τα αποτελέσματα των μεθόδων αυτών. Από τους δολοφονημένους από την Ελληνικη Αστυνομία Γρηγορόπουλο και Καλτεζά, ως τους εκατοντάδες ξυλοδαρμούς διαδηλωτών κάτω από τα σπίτια μας και τις αθρόες προσαγωγές στο σωρό αστέγων και μεταναστών, μας είναι ξεκάθαρο πως η αστυνομία δολοφονεί όσο οι κυρίαρχοι μας κλέβουν τη ζωή.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΩΣ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

 

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License