ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Καλούμε σε συνέλευση την Τρίτη 26/10 στις 19:00 στο ΠΑ.ΠΕΙ για τη διοργάνωση πορείας στο Πέραμα, Σάββατο 30/10.

Το βράδυ 22/10 πραγματοποιήθηκε καταδίωξη από μπάτσους αυτοκινήτου με τρεις επιβαίνοντες, αφού αρνήθηκαν να σταματήσουν μετά από σήμα των ΔΙΑΣ. Περνώντας από πολλές περιοχές το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο κατέληξε στην περιοχή του Περάματος. Στην οδό Ελπίδος οι μπάτσοι που κυνηγούσαν το αυτοκίνητο πυροβόλησαν κατά ριπάς προς τους επιβαίνοντες με αποτέλεσμα να δολοφονήσουν εν ψυχρώ τον έναν από τους τρεις και να τραυματίσουν τον δεύτερο.

Είναι φανερό ότι μετά από το διάστημα των πολλαπλών και πολύμηνων καραντίνων και απαγορεύσεων της κυκλοφορίας, η παρουσία μπάτσων στις περιοχές έχει γίνει εντονότερη και πολύ πιο επιθετική. Ακολουθώντας από την περσινή χρονιά πιστά το δόγμα νόμου και τάξης οι μπάτσοι έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να πυροβολούν. Ο ρόλος της αστυνομίας φαίνεται να έχει αναβαθμιστεί. Μέσα από την εντατικοποίηση του ελέγχου και της καταστολής προσπαθούν να επιβληθούν σε όσους/ες παραβιάζουν ή/και αντιστέκονται στην σύγχρονη δυστοπία.

Ταυτοχρόνως η καταστολή στο πλαίσιο της αντεξερτικής πολιτικής των κρατών έχει κλιμακωθεί. Από τις βίαιες δολοφονίες στους δρόμους της Αμερικής (όπως το παράδειγμα του Τ.Φλόυντ και πολλών αφροαμερικάνων) μέχρι τη βίαιη μεταχείριση μεταναστ(ρι)ών στα σύνορα, το κράτος επιδεικνύει ποια είναι η πρακτική διαχείρισης απέναντι σε όσους περισσεύουν ή αντιστέκονται. Φυσικά αυτό δεν είναι άσχετο με την διαπλανητική διαχείριση της Covid-19 από τα κράτη, το βάθεμα μιας δημοσιονομικής κρίσης που αναδύεται και την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης και των αποκλεισμών.

Από την όλη κατάσταση δεν θα μπορούσαμε να εξαιρέσουμε το ρόλο που παίζουν τα media τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική τους σε τέτοιες περιπτώσεις σπεύδουν να χτίσουν σενάρια επί σεναρίων πάνω στο προφίλ των καταδιωκόμενων και του δολοφονημένου αποπροσανατολίζοντας ακόμα περισσότερο τις εντυπώσεις από το επίδικο: την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανθρώπου από μπάτσους. Βεβαίως την ίδια τακτική έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες περιπτώσεις όπως στη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου («Τι έκανε τέτοια ώρα στα Εξάρχεια;»), του Π. Φύσσα («δολοφονήθηκε για το ποδόσφαιρο») και του Ζακ Κωστόπουλου («μπήκε για να κλέψει»).

 

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Καλούμε σε συνέλευση την Τρίτη 26/10 στις 19:00 στο ΠΑ.ΠΕΙ για τη διοργάνωση πορείας στο Πέραμα, Σάββατο 30/10.

*Θα ακολουθήσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (24/10) εκτενέστερο κείμενο καλέσματος.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License