Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσες και τον συλληφθέντα της 23/10 | Δευτέρα 25/10, 11:00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης


Τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/10/2021 οι μπάτσοι καταδιώκουν ένα πιθανώς κλεμμένο όχημα από το Αιγάλεω ως το Πέραμα. Επιβαίνοντες στο όχημα ήταν 3 νεαροί Ρομά, είτε ανήλικοι (οι δύο) είτε οριακά ενήλικοι (18 ετών ο τρίτος). Κατά την καταδίωξη στριμώχνουν το όχημα και ο οδηγός μέσα στον πανικό του κάνει όπισθεν, για να ξεφύγει. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίζεται, όπως ακούγεται καθαρότατα στην επικοινωνία μέσω ασυρμάτων που είχαν με τα κεντρικά, όπου πολλαπλώς απαντούν ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματίας αστυνομικός, αλλά μόνο 2 τραυματίες επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο. Οι μπάτσοι ανοίγουν πυρ και ρίχνοντας 38 (!) σφαίρες στο όχημα, δολοφονώντας εν ψυχρό τον ένα και τραυματίζοντας δεύτερο. Το τρίτο άτομο που βρισκόταν στο όχημα, καταφέρνει να απομακρυνθεί από αυτό. Μέσα στο αυτοκίνητο δε βρίσκεται κανένας απολύτως οπλισμός ή οτιδήποτε άλλο που να συνιστά αδίκημα, πέραν της πιθανής κλοπής του ίδιου του οχήματος.

Αμέσως μετά, αφού δηλαδή εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν ένα δεύτερο, αφού έχουν ήδη επικοινωνήσει με τα κεντρικά λέγοντας ότι δεν υπάρχει τραυματίας, οι μπάτσοι ξεκινούν να στήνουν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη μια· εκδοχή που ανερυθρίαστα προβάλλεται από τα ΜΜΕ ως πραγματικότητα, παρότι δεν έχει ίχνος αλήθειας. Τα ΜΜΕ μιλούν για «συμπλοκή» και εμβολισμό των αστυνομικών μηχανών με δολοφονική πρόθεση, παρότι μόνο η μεριά των μπάτσων πυροβόλησε, μιλούν ανοιχτά για (ανύπαρκτους) πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών, μιλούν για τραυματίες αστυνομικούς και για «αυτοάμυνα». Η ανακοίνωση της αστυνομίας, λίγο αργότερα, εξίσου ξεδιάντροπα προσπαθεί να υποστηρίξει την ίδια εκδοχή, χωρίς φυσικά να μιλά για πυροβολισμούς. Ακόμα και αυτοί ντράπηκαν να πουν ότι οι ανήλικοι Ρομά πυροβόλησαν με ανύπαρκτα όπλα. Τις τόσο μεγάλες χυδαιότητες τις άφησαν για τα κανάλια. Ωστόσο, ανέφεραν ότι ΚΑΙ οι 7 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Η ΕΛΑΣ, μάλιστα, παρουσιάζει και φωτογραφίες από τον «επικίνδυνο εμβολισμό» του οχήματος ενάντια στις μηχανές, παρουσιάζοντας εικόνες που δεν μπορούν να συνάδουν με το γεγονός ότι το όχημα κινούταν με την όπισθεν. Τι κι αν υπάρχει βίντεο που σαφώς ακούγονται οι ίδιοι οι 7 αστυνομικοί να λένε ότι δεν υπάρχει τραυματίας; Τι κι αν οι φωτογραφίες που η ΕΛΑΣ εξέδωσε είναι τουλάχιστον αστείες; Τι κι αν στο αυτοκίνητα ήταν 3 ανήλικα παιδιά; Τι κι αν ήταν άοπλα; Τίποτα από αυτά δε φαίνεται να έχει σημασία για τους μπάτσους και τους συνδικαλιστές τους που ξεδιάντροπα δηλώνουν ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ότι η αστυνομία δεν πρέπει «να λειτουργεί υπό το φόβο του νεκροθάφτη (!!!), των ΕΔΕ και του εισαγγελέα» (!), τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και τα στελέχη της κυβέρνησης που βγαίνουν και δηλώνουν τη στήριξη τους στους 7 αστυνομικούς που ακόμα και από την αστική δημοκρατία κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Απέναντι σε αυτό τον βόθρο, στους μπάτσους που νομίζουν ότι είναι φαρ ουέστ, τους συντηρητικούς κρυφοφασίστες που χαίρονται, επειδή πέθανε ένας Ρομά και δε διστάζουν να το θέσουν με αυτούς τους όρους, τους κανιβάλους που μάλλον αποφάσισαν ότι το πλημμέλημα της κλοπής του αυτοκινήτου ή το πλημμέλημα του να μην σταματήσεις σε έλεγχο θα έπρεπε να επιφέρει θανατική καταδίκη, και μάλιστα αυτή να αποφασίζεται από τον κάθε μπάτσο-καουμπόι, απέναντι στους δημοσιογράφους που με γεμισμένες τις τσέπες από τις αλλεπάλληλες κρατικές «ενισχύσεις» δε διστάζουν να πουν απροσχημάτιστα ψέματα, απέναντι στους Κούγιες αυτού του κόσμου, εμείς θα βρεθούμε ξανά και ξανά στους δρόμους, για να υψώσουμε τις φωνές μας απέναντι στην αστυνομική ασυδοσία, στους μπάτσους- σερίφηδες που χτυπούν κόσμο, επειδή αράζει σε πάρκα στην καραντίνα, ξυλοκοπεί απεργούς και διαδηλωτές, παρενοχλεί σεξουαλικά, δολοφονεί εν ψυχρώ.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική αντικατασταλτική πορεία στη Θεσσαλονίκη, η οποία χτυπήθηκε από τους μπάτσους. 4 άτομα συνελήφθησαν, ένα εκ των οποίων διακομίστηκε στο νοσοκομείο, για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, διότι χτυπήθηκε άγρια από τους μπάτσους. Οι συλληφθείσες και ο συλληφθέντας θα περάσουν από εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας και διώκονται με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 23ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10, 11:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

blog: libertasalonica.wordpress.com

mail: lib_thess@hotmail.com

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License