Να μην αφήσουμε την φρικιαστική κρατική δολοφονία στο Πέραμα να περάσει έτσι!

Η Αμερικανικού τύπου κρατική δολοφονία στο Πέραμα με το γάζωμα άοπλων νέων για ένα κλεμμένο αμάξι συνιστά ποιοτική αναβάθμιση του αστυνομικού κράτους που πλέον νιώθει αυτοπεποίθηση να δρα με τέτοιο τρόπο για ένα τέτοιο περιστατικό. Η ποιοτική αναβάθμιση ήρθε μετά από χρόνια μεθοδικού χτισίματος ενός νέου αστυνομικού κράτους. Η αντίσταση με όλα τα μέσα κατά της κρατικής βαρβαρότητας είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο "εξαμερικανισμός" της εξουσίας θα ολοκληρωθεί με αφάνταστα τραγικές συνέπειες για όλους.

Η φαντασίωση του ντόπιου εκφασισμένου μικροαστού είναι να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ με την αστυνομία στρατιωτικοποιημένη και ανεξέλεγκτη να παίζει τον ρόλο δικαστή και εκτελεστή για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας.

Εκεί δεκαετίες σκληρού νεοφιλελευθερισμού και εφαρμογής του δόγματος του νόμου και τάξης, έχουν οδηγήσει σε μια πραγματικότητα όπου οι εκτελέσεις πολιτών από μπάτσους είναι καθημερινές και συνηθισμένες.

Η φαντασίωση αυτή φτάνει στο απόγειο της όταν αφορά εκτελέσεις που έχουν πρόδηλα ρατσιστικά χαρακτηριστικά, για τις ΗΠΑ οι μαύροι, για την Ελλάδα οι Ρομά και οι μετανάστες. Έτσι εξηγείται ο ορυμαγδός μηνυμάτων από εκφασισμένους μικροαστούς στα κοινωνικά δίκτυα που στηρίζουν ξεδιάντροπα την κρατική δολοφονία στο Πέραμα κι ενώ όσο περνάει η ώρα και γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες, αυτή φαντάζει όλο και πιο αποκρουστική και εξοργιστική.

Για τον εκφασισμένο μικροαστό δεν έχουν όλες οι ανθρώπινες ζωές την ίδια αξία και ειδικά οι ζωές που ανήκουν σε στιγματισμένες μειονότητες η αξία τους είναι μικρότερη και από ένα κλεμμένο κωλοάμαξο. Οι μπάτσοι έχουν δικαίωμα να αδειάζουν τα όπλα τους πάνω σε άοπλους ακόμη κι αν έχουν πάρει εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη.

Τέτοιοι μπάτσοι δολοφόνοι θα πάρουν εύσημα και μπράβο από υπουργούς αυτής της κυβέρνησης η οποία έτσι κι αλλιώς δεν έχει κρύψει καθόλου ότι θέλει να χτίσει αστυνομικό κράτος, προσλαμβάνοντας αθρόα εδώ και δύο χρόνια νέους μπάτσους σε εποχή που χρειαζόμαστε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και πυροσβεστών.

Το θέμα είναι ότι τώρα φτάσαμε σε ένα σημείο βρασμού το οποίο θα κρίνει αν θα περάσει ο εξαμερικανισμός της ελληνικής αστυνομίας ή θα ανατραπεί στην γέννηση του.

Η κρατική δολοφονία στο Πέραμα δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά κορύφωση της αστυνομικής βίας των τελευταίων χρόνων. Το ότι οι μπάτσοι έφτασαν να νιώθουν άνετα να ρίχνουν δεκάδες σφαίρες σε άοπλους έχοντας μάλιστα ανοιχτή κυβερνητική στήριξη, δείχνει πόσο έχει προχωρήσει η διαδικασία να στηθεί αστυνομικό κράτος. Οι μπάτσοι όχι τυχαία, νιώθουν πιο άνετα να δολοφονήσουν Ρομά και μετανάστες γιατί γνωρίζουν ότι ο ρατσισμός είναι υπαρκτός και οι αντιδράσεις θα είναι μικρότερες.

Θέλουν λοιπόν πρώτα να περάσουν σαν φυσιολογικές και αμελητέες τις δολοφονίες αυτών των ανθρώπων ώστε να είναι μετά πιο εύκολο να θεωρηθεί η οποιαδήποτε δολοφονία από μπάτσο φυσιολογική και αμελητέα. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουμε.

Οι Ρομά ήταν από τα πιο δυναμικά και αλληλέγγυα κομμάτια στην διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Οι Ρομά ήταν επίσης από τα πιο μαχητικά κομμάτια του αντιφασιστικού κινήματος όταν η Χρυσή Αυγή ήταν πανίσχυρη. Η αλληλεγγύη μας πρέπει να είναι τώρα δεδομένη και είναι ελπιδοφόρο ότι έχουν βγει ήδη πολλά καλέσματα διαμαρτυρίας.

Να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Ενάμιση χρόνο μετά την εξέγερση στις ΗΠΑ κατά της δολοφονικής αστυνομικής καταστολής ήρθε κι εδώ η ώρα να μετατρέψουμε την φαντασίωση του εκφασισμένου μικροαστού στον χειρότερο εφιάλτη του!

Αν δώσουμε το δικαίωμα στους μπάτσους να σκοτώνουν για πλημμελήματα επαναφέρουμε την θανατική ποινή με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δηλαδή εξωδικαστικά και για άοπλους νέους. Αυτό είναι κρατική βαρβαρότητα του χειρότερου είδους.

Αυτή την κρατική βαρβαρότητα την βλέπουμε ξαναγράφω σε χώρες σαν τις ΗΠΑ όπου το κοινωνικό κράτος είναι ανύπαρκτο, η φτώχεια έχει στιγματιστεί και ο θεσμικός ρατσισμός είναι συστατικό του κράτους που βασίζεται στον μαζικό εγκλεισμό και τις καθημερινές αστυνομικές δολοφονίες παραβατικών για την πειθάρχηση και τον εκφοβισμό του κοινωνικού συνόλου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού στον 21ο αιώνα στην εποχή της διαρκούς κρίσης του και της οικολογικής κατάρρευσης. Βίαια αστυνομικά κράτη που εφαρμόζουν ατιμώρητα και εξωδικαστικά την θανατική ποινή για να διαχειριστούν την κοινωνική απόγνωση. Κι από κάτω ένα κοινωνικό σώμα εξατομικοποιημένο, ανταγωνιστικό και προπαγανδισμένο, πρόθυμο να δοξάσει τους δυνάστες του και να μισήσει παθολογικά τους ταπεινούς και καταφρονεμένους που έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα της μικροπαραβατικότητας.

Ένα κοινωνικό σώμα που βομβαρδίζεται καθημερινά από εμπορική προπαγάνδα ώστε να δίνει μεγαλύτερα αξία στα άψυχα αντικείμενα από τις έμψυχες ζωές και που θεωρεί σωστό να σκοτώνονται άνθρωποι από το κράτος για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας. Επιβιώνοντας σε ένα σύστημα που δίνει ζωή στα αντικείμενα και αντικειμενοποιεί την ζωή, όπου τα κέρδη είναι πάνω από τους ανθρώπους και ολόκληρη η φύση ένα υλικό διαρκούς εκμετάλλευσης και εξαγωγής χρήματος μέχρι τον αφανισμό της.

Όμως και κόντρα στα απαισιόδοξα σχόλια που τώρα μόνο βλέπουν έναν αγιάτρευτο εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, δεν είμαστε ακόμη ΗΠΑ έστω κι αν αυτή είναι η εντύπωση που δημιουργείται διαβάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα τόσες εμετικές φασιστικές τοποθετήσεις για την δολοφονία στο Πέραμα οι οποίες είναι λες και είναι καρμπόν από αντίστοιχες τοποθετήσεις Αμερικανών φασιστών μετά από κρατικές δολοφονίες.

Ναι, η ελληνική κοινωνία είναι ηττημένη, μεγάλο κομμάτι της αναζητά εξιλαστήρια θύματα και ο ρατσισμός κατά των Ρομά είναι μεγάλος όπως άλλωστε ισχύει και για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως η ίδια αυτή κοινωνία έχει παράδοση αντίστασης στην αστυνομική βαρβαρότητα, έχει σημαντικό κομμάτι κόσμου που δεν είναι ρατσιστικό κι αυτό το κομμάτι τώρα έχει φρικάρει με την αμερικανικού τύπου κρατική δολοφονία ενός άοπλου νέου.

Αυτό το κομμάτι του κόσμου έχει τώρα ευθύνη να κινητοποιηθεί και να μην αφήσει αυτή την δολοφονία να περάσει χωρίς αντίσταση.

Ξέρουμε ότι η Ελληνική αστυνομία στην πλειοψηφία της λειτουργεί σαν μια ένοπλη συμμορία των ισχυρών, είναι γεμάτη με φασίστες και πολλά μέλη της βαρύνονται με εγκλήματα. Τα τελευταία 2 χρόνια αυτή η κατάσταση χειροτέρεψε με την αθρόα πρόσληψη από την πίσω πόρτα νέων μπάτσων και την δημιουργία νέων σωμάτων καταστολής.

Το ελάχιστο που πρέπει να ζητήσουμε είναι η διάλυση όλων των αστυνομικών σωμάτων που δημιουργήθηκαν μετά το 2008 και η αναδόμηση της με περιορισμό των φονικών της μέσων. Μέχρι τουλάχιστον να είμαστε σε θέση να φτιάξουμε μια άλλη κοινωνία με διαφορετικές αξίες που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και την συνεργασία και η οποία δεν θα έχει καμία ανάγκη για ξεχωριστά επαγγελματικά ένοπλα σώματα για να περιφρουρηθεί.

Αυτά όμως αφορούν μακρινές μελλοντικές προοπτικές.Το θέμα τώρα είναι να μην αφήσουμε αυτή την δολοφονία να περάσει έτσι.

Με κάθε δυνατό μέσο αντίστασης.

ΥΓ Κι όσον αφορά τα κωλοάμαξα τα οποία όπως είδαμε λειτουργούν και σαν αφορμή για κρατικές δολοφονίες, δεν ξεχνάμε ότι διαχρονικά ευθύνονται για δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, την μόλυνση του αέρα και την ηχορύπανση, και την καταστροφή του αστικού περιβάλλοντος, κι ότι επιτέλους έχει έρθει ο καιρός να τεθεί το ζήτημα του δραστικού περιορισμού τους και της απόδοσης των πόλεων στους πεζούς, στα παιδιά και στους ποδηλάτες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License