Ανταπόκριση από συγκέντρωση Αθήνα ενάντια στις δολοφονίες από μπάτσους

Αρκετός κόσμος και απρόκλητη καταστολή

Ο κόσμος συγκεντρωνόταν από τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και μέχρι να ξεκινήσει η πορεία στις 7 παρά τέταρτο είχε γίνει αρκετός. Περίπου χίλια με δύο χιλιάδες άτομα. Η πορεία έστριψε προς Σταδίου όπου εκεί ήταν παρατεταγμένες εκφοβιστικά διμοιρίες ΜΑΤ με άγριες διαθέσεις.

Ήταν φανερό ότι υπήρχε σχέδιο να χτυπηθεί η πορεία απρόκλητα κι έτσι έγινε.

Όταν η ουρά της πορείας βρισκόταν περίπου στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη οι μπάτσοι χτύπησαν με χημικά και κρότου λάμψης διαλύοντας την βίαια. Ως τότε ο παλμός ήταν δυνατός αλλά κακή εντύπωση έκανε που ένα κομμάτι του κόσμου στην Σταδίου προφανώς φοβισμένο από την προκλητική παρουσία των μπάτσων, έκανε πορεία στο πεζοδρόμιο κι όχι στον δρόμο. Και πάλι αυτοί που ήταν στον δρόμο ήταν αρκετοί έχοντας τους μπάτσους δίπλα τους έτοιμους να τους χτυπήσουν.

Σε κάθε περίπτωση μπράβο σε όσους κατέβηκαν σήμερα. Θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότεροι αλλά δεν ήταν καθόλου αμελητέος ο αριθμός μας. Για κάποιους μάλιστα που είχαν βάλει χαμηλά τον πήχη για την σημερινή συμμετοχή, είναι σίγουρο ότι η συγκέντρωση τους διέψευσε θετικά.

Δεν μπορεί να μην επισημανθεί η προκλητικότητα του κράτους από την μία να γαζώνει με σφαίρες άοπλους κι από την άλλη να χτυπάει απρόκλητα συγκεντρώσεις ενάντια στην φονικότητα του. Κάποια στιγμή πρέπει να περπατήσει πάλι στους δρόμους το πνεύμα του Δεκέμβρη.

Ας μπουν κι άλλες μαρτυρίες για το τι έγινε στην συγκέντρωση και στην καταστολή της πορείας.

Συνεχίζουμε με την συγκέντρωση στο Αιγάλεω (το μέρος που ξεκίνησε η φονική καταδίωξη) την Τετάρτη ξέροντας ότι αυτή την φορά πρέπει να είμαστε ακόμα περισσότεροι και πιο οργισμένοι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License