Ο συνάδερφος και σύντροφος Κώστας Κ. στις 21/10/2021 λαμβάνει κλήση ώστε να παρουσιαστεί στον ανακριτή την αμέσως επόμενη μέρα, 22/10/2021, με κατηγορίες που αφορούν την επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας το 2007, δεκατέσσερα χρόνια μετά το συμβάν. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι εμπρησμός ενός αυτοκινήτου του υπουργείου με απόπειρες ανθρωποκτονίας. Το στοιχείο με το οποίο επιχειρούν να τον εμπλέξουν είναι ένα δείγμα DNA σε ιμάντα τσάντας . Κατά δήλωση των διωκτικών αρχών το φερόμενο ως γενετικό υλικό του συντρόφου βρίσκεται στην κατοχή τους -παρατύπως- από το 2009, δηλαδή δύο χρόνια μετά το συμβάν. Ερωτήματα λοιπόν δημιουργούνται για ποιο λόγο δεκατέσσερα χρόνια μετά επιλέγουν να τον εμπλέξουν σε μια υπόθεση εάν υπήρχαν στοιχεία από τον πρώτο καιρό.

Η τακτική των διωκτικών αρχών που στοχοποιεί αγωνιστές, τους θέτει σε δικαστική ομηρία ή ακόμη τους στερεί την ελευθερία με βάση το DNA ως μοναδικό στοιχείο ή ως στοιχείο που εμφανίζεται δεκαετίες μετά, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη και αφορά όλο τον κόσμο του αγώνα που ανά πάσα στιγμή δύναται με αυτήν την μεθοδολογία να βρεθεί κατηγορούμενος για όποια υπόθεση επιλέξουν οι διωκτικές αρχες.

Εμείς, οι συνάδερφοι του στο Καφέ Σέλας, συμπορευόμαστε εδώ και 17 χρόνια τώρα στους κοινωνικούς, ταξικούς αγώνες και σε αγώνες για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων. Στεκόμαστε δίπλα σε αυτόν και σε όλες και όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που στοχοποιούνται από τις αρχές για την αδιάλειπτη παρουσία και δράση τους στον Αγώνα.

Την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Θα είμαστε όλες και όλοι στο πλευρό του την Πέμπτη 4/11 που θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση στο κτήριο 9 στην Ευελπίδων.

Εργαζόμενες- οι στο καφέ "σελας"

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License