Για το νεκρό εργάτη Δημήτρη Δαγκλή

Πανό που κρεμάστηκε δίπλα από τα γραφεία της COSCO στη Θεσσαλονίκη

post image

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Δημήτρης Δαγκλής, 45χρονος εργάτης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, εγκλωβίστηκε στις ράγες γερανογέφυρας και τεμαχίστηκε από αυτήν, χάνοντας με φρικτό τρόπο τη ζωή του, ενώ δούλευε κόντρα βάρδια (δεύτερη βάρδια μετά από μόλις 8 ώρες κενό).

Ο Δημήτρης Δαγκλής έχασε τη ζωή του γιατί η Cosco -και η κάθε Cosco- βλέπει τους εργάτες ως αναλώσιμους, και αξιολογεί τα τεράστια ποσά που εξοικονομεί με τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, τις υποστελεχωμένες βάρδιες και τα συνεχόμενα δωδεκάωρα, ως πιο σημαντικά από τις ίδιες τις ζωές των ανθρώπων που παράγουν τα κέρδη της.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ακόμα και μετά το θάνατό του, η εταιρεία συνεχίζει να μη δέχεται τα αιτήματα των συναδέλφων του από το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ, που έχουν προκηρύξει ομόφωνα τρίτη 24ωρη απεργία, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα ασφαλείας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μην θρηνήσουν κι άλλο νεκρό.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Τόσο στα εργασιακά κάτεργα, όσο και στις λίστες αναμονής των δημόσιων νοσοκομείων, στις φυλακές και τα κέντρα κράτησης, στα σύνορα και στα πεδία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, στις στήλες και τα παράθυρα των μμε που δολοφονούν ξανά και ξανά τα θύματα χωρίς ίχνος ντροπής…

Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για να μη χυθεί άλλο αίμα ανθρώπων της τάξης μας για τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά // https://anatolika.espivblogs.net/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License