Στις 13/10 ο σύντροφος Χάρης Μαντζουρίδης δέχεται, κάτω από το σπίτι όπου διαμένει με τη σύντροφο και το ανήλικο παιδί τους, την αιφνιδιαστική βίαιη επίθεση ομάδας αστυνομικών με πολιτικά. Με την πρόφαση μιας «απλής προσαγωγής» μεταφέρεται με χειροπέδες στη γαδα, οπότε και αρχίζει να εκτυλίσσεται το προαποφασισμένο σχέδιο του κρατικού μηχανισμού. Για το χρονικό των πρώτων αυτών στιγμών, μπορεί κανεις να ανατρέξει στο πρώτο κείμενο των συντροφισσών και συντρόφων του Χάρη που ακολούθησε την απαγωγή του καθώς και το κείμενο της συνέλευσης αλληλεγγύης που καλούσε στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η σκηνοθεσία γνωστή. Ένα «ανώνυμο τηλεφώνημα» και ένα «μειγμα γενετικού υλικού». Ο σύντροφος θα συρθεί ενώπιον μιας δίκης που βασίζεται σε μια δικογραφία κομμένη και ραμμένη κατά το δοκουν από την αστυνομία, προκειμένου να εγκλωβίσει και εξαντλήσει σωματικά και ηθικά τον σύντροφο. Μιας ακόμα δίκης που θα κινηθεί πάνω στο μοναδικό «στοιχείο» ενός μείγματος γενετικού υλικού, που «βρέθηκε» για άλλη μια φορά σε ένα κινητό αντικείμενο. Το DNA φαίνεται πως επανέρχεται στο προσκήνιο ως η αιχμή του δόρατος της κρατικής καταστολής ‒που ανακινεί υποθέσεις ακόμα και 15ετίας‒ έναντι του εσωτερικού εχθρού. Περαν της υπόθεσης του Χάρη Μαντζουρίδη, το κράτος χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο τον τελευταίο καιρό και εις βάρος των 14 συντρόφων της κατάληψης του Πολυτεχνείου, αλλά και εναντίον του αγωνιστή Κώστα Κ. Η νέα φάμπρικα διώξεων που φαίνεται πως πάει να στηθεί σε βάρος του κόσμου του αγώνα πρέπει να βρει ανάχωμα στην αλληλεγγύη και τον διαρκή πολύμορφο αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

Από τις μέρες της σύλληψης του συντρόφου Χάρη μέχρι και σήμερα, σε βάρος του εκτυλίσσεται ένα συνεχές και εντεινόμενο κρατικό έγκλημα. Το διαρκές αυτό κρατικό έγκλημα ως συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, διωκόμενους και φυγοδικους αγωνιστές θεωρούμε απαραίτητο να στηλιτευθεί ως τέτοιο και να απαντηθεί συλλογικά από το σύνολο του αναρχικού χώρου και των αγωνιζομένων κομματιών της κοινωνίας. Η βία, σωματική και ψυχολογική, που ασκήθηκε στον σύντροφο Χάρη από την πρώτη στιγμή, καθώς και το βαρύ και αίολο κατηγορητήριο που στήθηκε εναντίον του, έφεραν την ψυχική του κατάσταση στα όριά της. Ήδη από την πρώτη στιγμή που ο σύντροφος πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού, ο κλονισμός αυτός επέφερε μια πρώτη κρίση πανικού που είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφαλι. Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τη φυλακή να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Αττικόν όπου του παρήχθη η απαραίτητη φροντίδα, με την ψυχική του όμως υγεία να επιδεινώνεται συνεχώς και τη σωματική του ακεραιότητα να βρίσκεται διαρκώς σε άμεσο κίνδυνο. Η επιδείνωση αυτή οδήγησε στην απόφαση για μεταφορά στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, όπου ο σύντροφος βρίσκεται μέχρι σήμερα. Ακόμα κι εκεί, η πίεση υπήρξε αφόρητη εναντίον του Χάρη αλλά και των γιατρών που τον έχουν αναλάβει και ασχολούνται με υπευθυνότητα με την κατάσταση της υγείας του. Η επιθυμία των αρχών για άμεση μεταγωγή του στη φυλακή οδηγεί εκ νέου σε επιδείνωση της υγείας του συντρόφου και έντασης του κινδύνου για τη ζωή του.

Ως συνέλευση θα ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή του συντρόφου Χάρη που ζητά την άμεση αποφυλάκισή του, ώστε να λάβει ένα τέλος αυτό το διαρκές κρατικό έγκλημα και ο σύντροφος να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την ημερομηνία της δίκης του.

Καλούμε σε συνέλευση την Τρίτη 23/11 στις 6μμ στην ΑΣΟΕΕ, ώστε να συζητηθούν κινήσεις αλληλεγγύης για τον σύντροφο.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΔΗ

ΑΜΕΣΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License