Σχετικά με το διωγμό μου από τη ΦΕΠΑ στις 10/07/21 σε hiphop live

Βρισκόμουν στο live απο νωρίς το απόγευμα, χωρίς να έχω δει τα άτομα που αργότερα επέλεξαν να με αποκλείσουν απ’ το χώρο. Περίπου στις 1-2 το ξημέρωμα με προσέγγισαν γύρω στα δέκα άτομα, όλα θηλυκότητες απ’ όσο μπόρεσα να αντιληφθώ και μου ζήτησαν να απομακρυνθούμε απο τον κόσμο και να μιλήσουμε. Στα άτομα αυτά συνμπεριλαμβάνονταν και 2 κοπέλες απο τη διοργάνωση. Τα άτομα με κύκλωσαν μαζί με συντρόφισσες μου και εξέφρασαν το αίτημά τους με πολύ έντονο τρόπο. Ήθελαν να αποχωρήσω άμεσα απο το χώρο, μάλιστα χωρίς ο ίδιος να επιστρέψω λίγα μέτρα πίσω να πάρω τα πράγματά μου και τον εξοπλισμό μου. Ζητήσαμε να μάθουμε το λόγο καθώς και να διαπραγματευτούμε για να πάρω τον εξοπλισμό μου (φωτογραφικά) . Και τα δύο αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δύσκολα αφού 3 άτομα τουλάχιστον φώναζαν ταυτόχρονα προς το μέρος μου. Σ’ αυτό το σημείο είχε συγκεντρώθεί γύρω μας πλήθος στο οποίο μπόρεσα να διακρίνω και πολλα γνωστά σ’ εμένα άτομα. Στάθηκα αμήχανος και σοκαρισμένος απέναντι σ’αυτή την κατάσταση, όπου δεν υπηρχε πεδίο συζήτησης, με δεκάδες άτομα να παρακολουθούν τον εξευτελισμό μου. Δεν προέβαλα καμία αντίσταση και δέχτηκα αμέσως να αποχωρήσω αφού υπήρχαν και άτομα από τη διοργάνωση που μου το ζήτησαν. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να διακυβεύσω την απρόσκοπτη συνέχεια του live. Με τη βοήθεια των γυναικών απο τη διοργάνωση κατάφερα να πάρω πράγματα και αποχώρησα άμεσα. Σημειώνω ότι, παρ’ όλη τη σαφή πρόθεση μου να σεβαστώ το αίτημα τους, τα άτομα με ακολούθησαν με φωνές και βίαιη πρόθεση, χωρίς ωστόσο κάποια παραπάνω ενόχληση πέραν των φωνών, μέχρι την έξοδο, παρουσία συντροφισσών και φίλων που στην προσπάθεια τους να μάθουν τι έχει γίνει, αντιμετωπίστηκαν και οι ίδιες με φωνές και άρνηση.

Το γεγονός αυτό έχει προέλθει από αντίστοιχο γεγονός στην πλατεία Πρωτομαγιάς σε queer πάρτυ περίπου 1-2 μήνες πριν. Εκεί, ενώ βρισκόμουν στο χώρο γύρω στη μισή ώρα, εκδιώχθηκα με αντίστοιχους όρους από άτομα που δεν είχα δει μέχρι εκείνη την ώρα στο χώρο, που δεν γνωρίζω πέραν του φυσιογνωμικού ούτε μου παρουσιάστηκαν σαν κάποια ομάδα, με την αιτιολογία ότι ενοχλώ μια κοπέλα, είμαι εμμονικός , την κοιτάζω παντού και την ακολουθώ. Αποδέχτηκα άμεσα ότι η κοπέλα έχει νοιώσει άβολα, χωρίς να σταθώ στην πραγματικότητα όσων μου περιέγραψαν, ζήτησα συγνώμη από την ίδια και αποχώρησα άμεσα από το χώρο. Ο λόγος που δεν έδωσα συνέχεια ή σημασία στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι ότι δεν είχε τα ελάχιστα πολιτικά χαρακτηριστικά και θέλησα να θεωρήσω το θέμα λήξαν μιας και η πρόθεση μου ήταν να μην υπάρξει ποτέ πάλι κάποια υποψία ενόχλησης της κοπέλας. Ενδιάμεσα δεν υπήρξε θεωρώ κάποια συνάντηση σε κάποιο γεγονός.

Θέλω εδώ να πω ότι αναγνωρίζω πως έχω πράγματι κοιτάξει τη συγκεκριμένη κοπέλα στο παρελθόν, πριν το γεγονός στην Πρωτομαγιάς, ίσως και έντονα και πραγματικά την έχω δει πολλές φορές, μιας και όσοι με γνωρίζουν εδώ και χρόνια αναγνωρίζουν την συνεχή και αδιάκοπη παρουσία σε πλήθος γεγονότων και με μία διαρκή κίνηση σε αυτά. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να την κάνω να νοιώσει άβολα, να γίνω ενοχλητικός ή να παρέμβω στην παραγματικότητά της. Μου έχει γίνει σύσταση μια φορά στο παρελθόν να μη την κοιτάω, δυστυχώς δε μπορώ να ανακαλέσω τον ακριβή χρόνο. Απο τότε, αποφεύγω να την κοιτάζω και θεωρώ ότι έχουμε ειδωθεί πραγματικά λίγες φορές.

Μετά το γεγονός στη ΦΕΠΑ έχω μπει σε διαδικασία αναστοχασμού, προσπαθώ να εντοπίσω και να κατάνοησω τα σημεία της συμπεριφοράς μου που εκλαμβάνονται ως παρεμβατικά. Θεωρώ ότι τα καταφέρνω, όμως θα ήταν εξαιρετικά βοηθητικό, αν και τα ίδια τα άτομα το επιθυμούν, να μου δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι τα ενοχλεί, ώστε να καταλάβω καλύτερα και να μην το επαναλάβω στο μέλλον. Θεωρώ τον εαυτό μου άτομο που επιθυμεί να στέκεται απέναντι σε κάθε παραβιαστική και εξουσιαστική συμπεριφορά, αυτό θέλω να βλέπουν και σε μένα οι συντρόφισσες/σύντροφοι και οι φίλες/οι μου και θέλω να ζητήσω μία ειλικρινή συγνώμη για άτομα που άθελα μου τα έχω κάνει να νιώσουν άβολα, χωρίς να έχω καμία τέτοια πρόθεση.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ήρθα σε επικοινωνία με άτομα από την διοργάνωση, εφ’ όσον ενεπλάκησαν έμμεσα στο γεγονός, για να συζητήσω σχετικά με τη διαχείριση του περιστατικού καθώς μιλάμε για τον αποκλεισμό μου. Δυστυχώς καμία διαδικασία δεν καλέστηκε και δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κάποιο πεδίο για συζήτηση. Επίσης, ενώ ειλικρινά προσπαθώ να κατανοήσω τον εαυτό μου καλύτερα και να αλλάξω όπου χρειάζεται, δε μπορώ, ως πολιτικό υποκείμενο, να εκδιώκομαι με επιθετικό τρόπο από εκδηλώσεις και χώρους χωρίς να έχει υπάρξει στο δημόσιο λόγο ή προσωπικά, η έκφραση ενός σαφούς αιτήματος απ’ τη μεριά της κοπέλας, χωρίς να γνωρίζω ούτε την κοπέλα ούτε ένα από τα άτομα που έχουν συμμετάσχει στις εκδιώξεις . Δυσκολεύομαι να διαχειριστώ τη δημιουργία μίας παραφιλολογίας, με συγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες πληροφορίες που έρχονται τυχαία η καθόλου ως εμένα και επηρεάζουν και τα κοντινά μου άτομα πολιτικά και προσωπικά.

Δεν θεωρώ ότι είναι λύση να εκδιώκομαι και να δημιουργούνται τραυματικά βιώματα στα άτομα που με συντροφεύουν.

Είμαι διαθέσιμος για ζύμωση και πολιτικές διαδικασίες που θα μας βοηθήσουν όλα μας να αποκτήσουμε ή να βελτιώσουμε τα εργαλεία μας για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, με σκοπό την ομαλή συνύπαρξη χωρίς να παραβιάζονται τα προσωπικά όρια καμίας και κανενός.

16/7/2021

21/11/2021

To παραπάνω κείμενο είχε συνταχθεί λίγες μέρες μετά το περιστατικό. Από τότε ως αυτές τις μέρες έχει περάσει καιρός στον οποίο εμφανίζομαι σε αρκετά γεγονότα χωρίς να μου έχει κοινοποιηθεί κάποιο αίτημα σχετικά με την παρουσία μου και χωρίς οποιοδήποτε άλλο περιστατικό προς εμένα. Ταυτόχρονα προσπάθεια επικοινωνίας από συντρόφισσες για συζήτηση σε οποιοδήποτε πεδίο, κάτω από οποιεσδήποτε επιθυμητές συνθήκες, δεν έγινε αποδεκτή. Το κείμενο τότε κυκλοφόρησε εσωτερικά και όχι στο δημόσιο πεδίο, διότι δεν ήθελα να εξαναγκάσω καμία κατάσταση και δεν ήθελα να πιεστεί ή κοπέλα να μιλήσει, ώστε να μιλήσει μόνο όταν και εάν αισθανόταν έτοιμη, όπως ακριβώς ίδια είναι και η αντιμετώπιση μου στο παρόν. Παρ’ όλα αυτά εξαιτίας πρόσφατων γεγονότων με σκοπό να μην επιβαρυνθούν και να προστατευθούν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μου, καθώς και της πίεσης που ο ίδιος αισθάνομαι από την συγκεκριμένη κατάσταση αποφάσισα την κυκλοφορία του στο δημόσιο πεδίο.

ΓΜ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License