post image

Αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με πανό, βαψιματικές και μοιράσματα κειμένων σε γειτονιές και σχολεία της πόλης για τις κρατικές δολοφονίες του Νίκου Σαμπάνη (22.10.21) στο Πέραμα και του Γιώργου Ζαντιώτη (1.11.21) στο Wuppertal ενώ το τελευταίο διάστημα προχωρήσαμε σε αντιφασιστικές περιφρουρήσεις με τρικάκια και συνθήματα στο κέντρο, εξαφανίζοντας στοχάδια και μαίανδρους που ξεμύτισαν στα στενά. Ο Γιώργος Ζαντιώτης βασανίστηκε και δολοφονήθηκε απο μπάτσους του τοπικού τμήματος (Hofkamp) αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο κελί του περιφερειακού δικαστηρίου, σχεδόν δύο ώρες μετά από την προσαγωγή του. Πρόκειται για τον έκτο θάνατο φέτος στην Γερμανία υπό αστυνομική κράτηση. Και οι έξι ήταν μετανάστες και πόσοι/ες άλλοι/ες ακόμα που ποτέ δεν μάθαμε, δίχως όνομα, δίχως χαρτιά, να εξαφανίζονται σ ένα κελί, στο βυθό μιας θάλασσας, στην άσφαλτο.

Μια μέρα μετά την δολοφονία του Γιώργου Ζαντιώτη δημοσιεύτηκε νέα έκθεση για την δολοφονία του Οury Jalloh. Το 2005 ο Οury Jalloh, μετανάστης από την Σιέρα Λεόνε, βρέθηκε απανθρακωμένος σε κελί του αστυνομικού τμήματος στο Dessau της Γερμανίας, δεμένος με χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια, λίγες ώρες μετά την σύλληψη του. Η αστυνομική έκθεση ισχυρίζεται πως ο Oury αυτοπυρπολήθηκε με αναπτήρα. Δεν βρέθηκε ίχνος από το DNA του Oury στον αναπτήρα ενώ νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις που δημοσιεύτηκαν στα γερμανικά μέσα πριν δυο χρόνια αναφέρουν πως βρέθηκε με ραγισμένο κρανίο , σπασμένη μύτη και πλευρά. Στην πρόσφατη έκθεση που παρουσιάστηκε από πραγματογνώμονα, αναφέρεται πως η έκταση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο κελί είναι εφικτή μόνο με την χρήση βενζίνης ή κάποιου άλλου εύφλεκτου υγρού και πως ο Οury στην θέση που βρισκόταν δεμένος ήταν αδύνατον να αυτοπυρποληθεί. Οι μπάτσοι τον σάπισαν στο ξύλο και τον έκαψαν αλυσοδεμένο. Το ίδιο αστυνομικό τμήμα είναι υπεύθυνο για άλλες δύο δολοφονίες κρατουμένων που έχουν καταγραφεί, του Ηans Jurgen Rose (1997) και του Μario Bichtemann (2002).

Κάθε προσπάθεια καταγραφής των θυμάτων της αστυνομοκρατίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη πάντα θα ναι ελλιπής και κάθε μέρα θα μακραίνει ,μέχρι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, μέχρι να πάρουμε την αντιπληροφόρηση στα χέρια μας, καθώς πάντα θα λείπουν, όσοι και όσες χάθηκαν και χάνονται αφανείς, άγνωστοι /ες , δίχως τα ονόματά τους να γίνουν λεζάντα σε κάποια φυλλάδα, σε κάποια οθόνη, δίχως ο χαμός τους να μπορεί να θυμίζει , να μην ξεχνάμε την βαρβαρότητα του κράτους και της εξουσίας, της δημοκρατίας τους. Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δυνάστες αυτής της γης δεν πρόκειται να γονατίσουμε. Από την Ελλάδα ως την Γερμανία και τις Η.Π.Α, από την Μιανμάρ ως την Κολομβία, κράτος και εξουσία σπέρνουν το θάνατο. Οι ανάσες μας αναλώσιμες μα δεν πρόκειται να ξεχάσουμε , η μνήμη μας οργή εκεί να ζεσταίνει τους δρόμους του αγώνα, πλάι πλάι με μπόλικο πείσμα να αφανίσουμε την αποξένωση, τον φόβο, το ρατσισμό. Για κάθε αόρατο κι αόρατη , για κάθε εκτοπισμένο/η, το σύστημα εξουσιών όπου ο θάνατος από βασανισμό αστυνομικών μεταφράζεται σε θάνατο από παθολογικά αίτια, θα το καταστρέψουμε.

μπάτσοι, Μ.Μ.Ε, δικαστικοί, νοικοκυραίοι 

το αίμα που κυλάει θα σας πνίξει

από κοντά,

στους δρόμους της αντίστασης 

για την ελευθερία, την ισότητα, την αλληλεγγύη

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

για την αντιπληροφόρηση _ Νοέμβρης 21 _ antielegxou-mes@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License